Рецепт з буряковим соком
Хрін з буряком – полюбилося багатьом любителям гостренького поєднання, оскільки таке доповнення до м’ясних і рибних страв не тільки дарує незабутні смакові відчуття, але і радує око приємним кольором.
Щоб приготувати соус з буряковим соком потрібно взяти:
- 400 г коренів хрону;
- 150 мл води;
- 150 мл оцту;
- 50 мл бурякового соку;
- 30 г солі;
- 20 г цукру.
Хід роботи:
- Основний інгредієнт соусу необхідно підготувати: почистити, вимити і вимочити протягом двох діб в холодній воді. Після такої підготовки хрін подрібнюють як можна дрібніше (в м’ясорубці, блендері або на терці).
- В кашку з коріння всипати цукор з сіллю, залити окропом і перемішати. Подрібнити деяку кількість буряків і через складену в кілька шарів марлю вичавити необхідне за рецептом кількість соку.
- Змішати буряковий сік і оцет, влити до хріну, перемішати. Готову заправку розкласти по підготовленим стерильним банкам, щільно закрити кришками, щоб не зникав аромат, і зберігати в холодильнику до півроку.
Щоб не вмиватися сльозами при перемелюванні сильного кореня через м’ясорубку, потрібно прив’язати щільний поліетиленовий пакет (наприклад, для заморожування продуктів) на решітку пристрою.