Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт з буряковим соком

Хрін з буряком – полюбилося багатьом любителям гостренького поєднання, оскільки таке доповнення до м’ясних і рибних страв не тільки дарує незабутні смакові відчуття, але і радує око приємним кольором.

Щоб приготувати соус з буряковим соком потрібно взяти:

  • 400 г коренів хрону;
  • 150 мл води;
  • 150 мл оцту;
  • 50 мл бурякового соку;
  • 30 г солі;
  • 20 г цукру.

Хід роботи:

  • Основний інгредієнт соусу необхідно підготувати: почистити, вимити і вимочити протягом двох діб в холодній воді. Після такої підготовки хрін подрібнюють як можна дрібніше (в м’ясорубці, блендері або на терці).
  • В кашку з коріння всипати цукор з сіллю, залити окропом і перемішати. Подрібнити деяку кількість буряків і через складену в кілька шарів марлю вичавити необхідне за рецептом кількість соку.
  • Змішати буряковий сік і оцет, влити до хріну, перемішати. Готову заправку розкласти по підготовленим стерильним банкам, щільно закрити кришками, щоб не зникав аромат, і зберігати в холодильнику до півроку.

Щоб не вмиватися сльозами при перемелюванні сильного кореня через м’ясорубку, потрібно прив’язати щільний поліетиленовий пакет (наприклад, для заморожування продуктів) на решітку пристрою.

Дивіться також:  Тісто на курник – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху