По-домашньому з яблуками
Цей соус чудово підходить не тільки до холодцю, відварного мови або сала. Невелика ложечка заправки в тарілці борщу або окрошки надасть «запальний» ефект на смакові рецептори.
До складу яблучно-хренового соусу входять:
- 200 г хріну;
- 100 г кисло-солодкого яблука;
- 5 г цукрової пудри;
- 3 г солі;
- 15 мл яблучного оцту;
- 30 г сметани.
Як приготувати хрін з яблуками:
- Підготовлений корінь хрону подрібнити з допомогою самої дрібної терки. Те ж саме проробити з очищеним від шкірки і серцевини яблуком. Щоб різкий аромат кореня не дратував слизові, подрібнювати компоненти соусу можна в чаші блендера.
- До кашки з яблука і хрону додати сіль, цукор, сметану і оцет. Перемішати гарненько соус. Зберігати закуску в щільно закритою тарі в прохолодному місці.