Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Найпростіший спосіб приготування коренів хрону

Серед усіх варіантів соусів на основі хрону, можливо, найбільш простим буде хрін з медом по-печорски. Такий соус може зберігатися до трьох місяців, оскільки і мед, і журавлина виступають натуральними консервантами, але готувати його про запас не варто. Смак сильного кореня з часом стає м’якше.

Щоб зробити соус по-печорски слід підготувати:

  • 200 г коренів хрону;
  • 200 мл води;
  • 50 г ягід журавлини;
  • 50 г меду.

Алгоритм приготування:

  • Підготовлені свіжі корені хрону подрібнити. Разом з ними через м’ясорубку пропустити ягоди журавлини.
  • В теплій, але не гарячій воді розчинити мед. Температура води не повинна бути більше 70 градусів, щоб зберегти всі корисні властивості бджолиного продукту.
  • Далі потрібно лише влити медовий розчин до подрібненим продуктам, перемішати їх і розкласти по підготовленим банкам.
Дивіться також:  Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху