Найпростіший спосіб приготування коренів хрону
Серед усіх варіантів соусів на основі хрону, можливо, найбільш простим буде хрін з медом по-печорски. Такий соус може зберігатися до трьох місяців, оскільки і мед, і журавлина виступають натуральними консервантами, але готувати його про запас не варто. Смак сильного кореня з часом стає м’якше.
Щоб зробити соус по-печорски слід підготувати:
- 200 г коренів хрону;
- 200 мл води;
- 50 г ягід журавлини;
- 50 г меду.
Алгоритм приготування:
- Підготовлені свіжі корені хрону подрібнити. Разом з ними через м’ясорубку пропустити ягоди журавлини.
- В теплій, але не гарячій воді розчинити мед. Температура води не повинна бути більше 70 градусів, щоб зберегти всі корисні властивості бджолиного продукту.
- Далі потрібно лише влити медовий розчин до подрібненим продуктам, перемішати їх і розкласти по підготовленим банкам.