Квашена капуста з хроном в домашніх умовах
Користь такої закуски для людського організму неоціненна: продукти бродіння благотворно впливають на мікрофлору шлунка, а пікантний корінь допоможе впоратися з шкідливими бацилами, які часто стають причиною простудних захворювань.
Для її приготування знадобиться:
- 2000 р білокачанної капусти;
- 1500 мл води;
- 200 г моркви;
- 100 г кореня хрону;
- 100 г цукру;
- 50 г солі;
- 3-4 лаврових листа;
- 8-10 горошин чорного перцю.
Як заквасити капусту з хріном:
- З качана капусти вирізати качан, а листя нашаткувати тонкою соломкою. Моркву подрібнити з допомогою великої терки, а корінь хрону – на дрібній.
- Всі овочі добре перемішати, додати спеції і щільно утрамбувати в скляний або емальований посуд.
- Закип’ятити воду, розчинити в ній сіль і цукор. Коли розчин охолоне, залити ним підготовлену капусту.
- Закрити ємність кришкою і залишити при кімнатній температурі для бродіння.
Через три–чотири дні капуста готова. Для подальшого зберігання її переміщують в холодильник.