Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Квашена капуста з хроном в домашніх умовах

Користь такої закуски для людського організму неоціненна: продукти бродіння благотворно впливають на мікрофлору шлунка, а пікантний корінь допоможе впоратися з шкідливими бацилами, які часто стають причиною простудних захворювань.

Для її приготування знадобиться:

  • 2000 р білокачанної капусти;
  • 1500 мл води;
  • 200 г моркви;
  • 100 г кореня хрону;
  • 100 г цукру;
  • 50 г солі;
  • 3-4 лаврових листа;
  • 8-10 горошин чорного перцю.

Як заквасити капусту з хріном:

  • З качана капусти вирізати качан, а листя нашаткувати тонкою соломкою. Моркву подрібнити з допомогою великої терки, а корінь хрону – на дрібній.
  • Всі овочі добре перемішати, додати спеції і щільно утрамбувати в скляний або емальований посуд.
  • Закип’ятити воду, розчинити в ній сіль і цукор. Коли розчин охолоне, залити ним підготовлену капусту.
  • Закрити ємність кришкою і залишити при кімнатній температурі для бродіння.

Через три–чотири дні капуста готова. Для подальшого зберігання її переміщують в холодильник.

Дивіться також:  Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів
Прокрутка до верху