Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Покроковий рецепт хріновухи

За указом Петра Першого цей напій належало видавати (звичайно, в невеликій кількості) всім працюючим на холоді людям. Але й тим, хто проводить багато часу на холоді, настоянка на хроні сподобається, оскільки мед надає напою м’якість, а хрін повністю позбавляє його алкогольного запаху.

Перелік використовуваних продуктів:

  • 500 мл горілки;
  • 50 г свіжого кореня хрону;
  • 50 г меду.

Технологія приготування настойки:

  • У ємність відповідного розміру скласти очищений і нарізаний невеликими шматочками хрін і вилити мед. Залити все горілкою.
  • Далі взяти занурювальний блендер і перебити все максимально ретельно. Перелити отриману суміш в тару відповідного розміру, щільно закупорити пробками і прибрати в темне місце на 4-5 днів.
  • Кожен день потрібно струшувати вміст пляшки і перевіряти, чи не зник запах алкоголю. Як тільки це відбудеться, слід настоянку процідити, через паперовий рушник, щоб позбутися не тільки від подрібненого кореня, але і меду, оскільки він має властивість випадати в осад пластівцями.

Зберігати хріновуху слід в холодильнику.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів – 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху