Покроковий рецепт хріновухи
За указом Петра Першого цей напій належало видавати (звичайно, в невеликій кількості) всім працюючим на холоді людям. Але й тим, хто проводить багато часу на холоді, настоянка на хроні сподобається, оскільки мед надає напою м’якість, а хрін повністю позбавляє його алкогольного запаху.
Перелік використовуваних продуктів:
- 500 мл горілки;
- 50 г свіжого кореня хрону;
- 50 г меду.
Технологія приготування настойки:
- У ємність відповідного розміру скласти очищений і нарізаний невеликими шматочками хрін і вилити мед. Залити все горілкою.
- Далі взяти занурювальний блендер і перебити все максимально ретельно. Перелити отриману суміш в тару відповідного розміру, щільно закупорити пробками і прибрати в темне місце на 4-5 днів.
- Кожен день потрібно струшувати вміст пляшки і перевіряти, чи не зник запах алкоголю. Як тільки це відбудеться, слід настоянку процідити, через паперовий рушник, щоб позбутися не тільки від подрібненого кореня, але і меду, оскільки він має властивість випадати в осад пластівцями.
Зберігати хріновуху слід в холодильнику.