Хрусткі вафлі в электровафельниці – 8 рецептів

Коли в кухонній шафі на очі попадається электровафельница, в пам’яті спливають образи з дитинства: мама, яка ставить перед маленькими домочадцями блюдо з хрусткими, солодкими трубочками. Завдяки великій кількості варіацій приготування, класичний рецепт хрустких вафель для электровафельницы можна видозмінювати, що дозволяє насолодитися солодкими виробами з абсолютно новим смаком.

Тонкі хрусткі вафлі в электровафельниці

Щоб приготувати ароматні вироби, потрібні:

  • 5 яєць;
  • шматок жирного масла вагою до 200 г;
  • 220 г білого цукру;
  • 200 м в/с борошна;
  • 15 мл рослинного масла;

Спосіб приготування полягає в наступній послідовності дій:

  • Розм’якшене масло збивається разом з солодким піском міксером або віночком.
  • У ємність додаються яйця, після чого всі повторно збивається.
  • У суміш всипається мука і тісто вимішується, що нагадує по консистенції густу сметану.
  • Поверхню спеціального електроприладу змащується олією.
  • Після того як прилад прогріється, на його нижню частину виливається 1 – 2 столові ложки тіста.
  • Вироби випікаються від 60 до 120 с до рум’яності, в залежності від потужності электровафельницы.

Готуємо по-віденськи

Хрусткі вафельні трубочки по-віденськи власного виробництва, що відрізняються особливою ніжністю, набагато апетитніше куплених в магазині.

Для підготовки необхідні:

  • 300 г в/з борошна;
  • 200 мл нехолодного молока;
  • 3 яйця;
  • 150 г звичайного білого цукру;
  • шматок жирного масла вагою до 200 г;
  • пакетик розпушувача.

Алгоритм приготування домашніх віденських вафель:

  • Шматок масла розтирається з цукровим піском.
  • У миску додаються молоко і яйця, після чого всі продукти збиваються.
  • Коли борошно і розпушувач будуть поміщені в миску, тісто вимішується до однорідного стану.
  • Для отримання вафель на одну сторону кухонного агрегату виливається по 2 столові ложки тіста, які потім випікаються 3 – 5 хвилин.

Вафлі скочуються в трубочки в гарячому стані. Ледве вони почнуть остигати, згорнути їх стане неможливо – хрустке тісто стане тріскатися.

Дивіться також:  Пиріг на кефірі в мультиварці – 8 смачних рецептів

Бельгійський десерт

Бельгійські вафлі – чудовий сюрприз до чашечки ароматної кави на сніданок.

Для виконання рецепта слід підготувати:

  • 200 м в/с борошна;
  • 300 г звичайного білого цукру;
  • 250 мл нехолодного молока;
  • 3 яйця;
  • шматочок підталого масла;
  • ванілін;
  • щіпку солі;
  • ½ Пакетика розпушувача.

У процесі створення десерту виконуємо такі дії:

  • В миску борошно просіюється, всипається цукровий пісок, розпушувач і сіль.
  • Від білків відокремлюються жовтки, які збиваються разом з розм’якшеним маслом.
  • Білки після недовгого охолодження збиваються в піну, яка вводиться в жовткову суміш.
  • В кінці рідка маса об’єднується з сухою.
  • З однорідного тіста випікаються вафлі, які стануть хрусткими тільки після охолодження.

Рецепт для радянської електричної вафельниці

Якщо господині в руки потрапила радянська электровафельница, то у неї є можливість приготувати неймовірно смачний десерт.

Достатньо підготувати наступні продукти:

  • 100 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 220 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 30 мл жирної сметани;
  • по дрібці солі і ванільного цукру;
  • ½ Пакетика розпушувача.

У процесі приготування виконуємо прості дії:

  • Яйця і цукровий пісок збиваються до стійкої піни, після чого в суміш додається ванільний цукор.
  • В окремій ємності змішується розпушувач зі сметаною.
  • Вміст двох ємностей з’єднується, а потім в отриману масу втручаються розм’якшене масло і сіль.
  • У масу всипається порціями борошно, після чого замішується тісто.
  • Коли вафельниця прогріється, по нижній поверхні розподіляється 1 столова ложка тесту.
  • Випікання здійснюється близько 2 хвилин.

Як приготувати з сиру

Сирні вафлі – корисний сніданок для маленьких домочадців, просто таїть у роті. Такий десерт не потребує складної начинці. Прекрасним доповненням до нього стане ягідне варення.

Для приготування ласощів заздалегідь підготуйте:

  • 200 г сиру;
  • шматочок вершкового масла;
  • 120 г борошна;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • 30 г цукрового піску;
  • 100 мл молока;
  • ванілін.
Дивіться також:  Як приготувати безе – 8 рецептів в домашніх умовах

Схема приготування являє собою виконання наступних дій:

  • Яйця разом з цукровим піском збиваються до стійкої піни.
  • Заздалегідь протертий через сито сир змішується зі збитої яєчно-цукрової масою.
  • Далі вливається молоко, після чого все перемішується.
  • Масло розтоплюється, але не доводиться до закипання, а потім вливається в суміш з попереднього кроку.
  • Борошно і розпушувач змішуються, після чого всипати в рідку масу.
  • Вимішене тісто для вафель через 10 хвилин за допомогою ложки викладається на поверхню електроприладу.
  • Через 2 хвилини випікання сирне виріб готовий.

М’які домашні вафлі

Маленькі домочадці зазвичай більше люблять пишну випічку, ніж хрустку. Такий рецепт стане прекрасною підмогою для не дуже досвідчених у кулінарній справі господинь.

Потрібно підготувати набір продуктів, що складається з:

  • 4 яєць;
  • 240 г цукру;
  • пачки вершкового масла;
  • 120 мл кефіру;
  • 200 г борошна;
  • щіпки солі;
  • соди на кінчику леза ножа.

Готуються вафлі наступним чином:

  • Яйця забиваються в миску, куди також додається цукор. Яєчно-цукрова маса збивається.
  • Розтоплене масло вливається в отриману суміш.
  • Далі вводиться сметана, кефір і порційно борошно.
  • У загальний склад додаються сіль і сода, після чого вимішується тісто середньої густоти.
  • Вафельниця розігрівається і змащується олією. Потім з її допомогою випікаються вафлі, за 2 хвилини кожна.

Вафельні трубочки в электровафельнице

Порадувати своїх рідних можна домашньою випічкою, яка в тандемі з вареним згущеним молоком вже не один десяток років викликає бурхливе захоплення у всіх дегустаторів.

Готувати будемо з:

  • 5 яєць;
  • 240 г цукру;
  • 200 г маргарину;
  • 220 г борошна.

При підготовці:

  • Яйця збиваються з цукровим піском.
  • Потім в суміш вводиться розтоплений маргарин і всипається борошно.
  • З густого тесту випікаються вафлі за допомогою змащеній электровафельницы по 5 – 7 хвилин.
  • Готові вироби у гарячому вигляді скочуються в рум’яні трубочки.
Дивіться також:  Крем з вершків для торта – 10 рецептів

Варіант приготування по-голландськи

Вафлі по-голландськи – просто чарівний десерт з карамеллю.

Таке ласощі не соромно подати навіть не святковий стіл.

Для приготування тіста необхідні такі продукти.

  • 650 г борошна;
  • 70 г цукру;
  • 230 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • ½ Пакетика дріжджів;
  • щіпка солі;
  • кориця.

У приготуванні карамелі використовуються:

  • 15 г кориці;
  • шматочок масла вершкового;
  • 180 г меду;
  • 200 г коричневого цукру.

Етапи створення чудового десерту:

  • Дріжджі розводять в 100 мл води разом з 15 г цукру.
  • Масло гарно збивається і з’єднується з цукром, сіллю і корицею в глибокій мисці.
  • У посуд додається дріжджовий розчин, яйця і борошно.
  • Вымешанному тісту дають «подихати» 40 хвилин.
  • Сироп з меду, цукру і кориці вариться 10 хвилин. Після цього в нього вводиться вершкове масло.
  • Із підійшов тесту скочуються кульки, які роздавлюються у вафельниці в круглі коржі. Кожна порція випікається до золотистого кольору.
  • Випечені вироби діляться навпіл. Одна частина намазується карамеллю, яка відразу ж покривається другий вафельної половинкою.

За допомогою электровафельницы можна приготувати смачний і корисний сніданок. Казковий смак і аромат, що наповнює кухню, роблять таке ласощі одним з тих, що через багато років викликають асоціації з рідною домівкою і спокоєм. Станьте чарівницею для своїх рідних! Подаруйте їм не просто десерт, але добрі спогади і відчуття щастя.

Прокрутка до верху