Коли в кухонній шафі на очі попадається электровафельница, в пам’яті спливають образи з дитинства: мама, яка ставить перед маленькими домочадцями блюдо з хрусткими, солодкими трубочками. Завдяки великій кількості варіацій приготування, класичний рецепт хрустких вафель для электровафельницы можна видозмінювати, що дозволяє насолодитися солодкими виробами з абсолютно новим смаком.
Тонкі хрусткі вафлі в электровафельниці
Щоб приготувати ароматні вироби, потрібні:
- 5 яєць;
- шматок жирного масла вагою до 200 г;
- 220 г білого цукру;
- 200 м в/с борошна;
- 15 мл рослинного масла;
Спосіб приготування полягає в наступній послідовності дій:
- Розм’якшене масло збивається разом з солодким піском міксером або віночком.
- У ємність додаються яйця, після чого всі повторно збивається.
- У суміш всипається мука і тісто вимішується, що нагадує по консистенції густу сметану.
- Поверхню спеціального електроприладу змащується олією.
- Після того як прилад прогріється, на його нижню частину виливається 1 – 2 столові ложки тіста.
- Вироби випікаються від 60 до 120 с до рум’яності, в залежності від потужності электровафельницы.
Готуємо по-віденськи
Хрусткі вафельні трубочки по-віденськи власного виробництва, що відрізняються особливою ніжністю, набагато апетитніше куплених в магазині.
Для підготовки необхідні:
- 300 г в/з борошна;
- 200 мл нехолодного молока;
- 3 яйця;
- 150 г звичайного білого цукру;
- шматок жирного масла вагою до 200 г;
- пакетик розпушувача.
Алгоритм приготування домашніх віденських вафель:
- Шматок масла розтирається з цукровим піском.
- У миску додаються молоко і яйця, після чого всі продукти збиваються.
- Коли борошно і розпушувач будуть поміщені в миску, тісто вимішується до однорідного стану.
- Для отримання вафель на одну сторону кухонного агрегату виливається по 2 столові ложки тіста, які потім випікаються 3 – 5 хвилин.
Вафлі скочуються в трубочки в гарячому стані. Ледве вони почнуть остигати, згорнути їх стане неможливо – хрустке тісто стане тріскатися.
Бельгійський десерт
Бельгійські вафлі – чудовий сюрприз до чашечки ароматної кави на сніданок.
Для виконання рецепта слід підготувати:
- 200 м в/с борошна;
- 300 г звичайного білого цукру;
- 250 мл нехолодного молока;
- 3 яйця;
- шматочок підталого масла;
- ванілін;
- щіпку солі;
- ½ Пакетика розпушувача.
У процесі створення десерту виконуємо такі дії:
- В миску борошно просіюється, всипається цукровий пісок, розпушувач і сіль.
- Від білків відокремлюються жовтки, які збиваються разом з розм’якшеним маслом.
- Білки після недовгого охолодження збиваються в піну, яка вводиться в жовткову суміш.
- В кінці рідка маса об’єднується з сухою.
- З однорідного тіста випікаються вафлі, які стануть хрусткими тільки після охолодження.
Рецепт для радянської електричної вафельниці
Якщо господині в руки потрапила радянська электровафельница, то у неї є можливість приготувати неймовірно смачний десерт.
Достатньо підготувати наступні продукти:
- 100 г вершкового масла;
- 3 яйця;
- 220 г цукру;
- 400 г борошна;
- 30 мл жирної сметани;
- по дрібці солі і ванільного цукру;
- ½ Пакетика розпушувача.
У процесі приготування виконуємо прості дії:
- Яйця і цукровий пісок збиваються до стійкої піни, після чого в суміш додається ванільний цукор.
- В окремій ємності змішується розпушувач зі сметаною.
- Вміст двох ємностей з’єднується, а потім в отриману масу втручаються розм’якшене масло і сіль.
- У масу всипається порціями борошно, після чого замішується тісто.
- Коли вафельниця прогріється, по нижній поверхні розподіляється 1 столова ложка тесту.
- Випікання здійснюється близько 2 хвилин.
Як приготувати з сиру
Сирні вафлі – корисний сніданок для маленьких домочадців, просто таїть у роті. Такий десерт не потребує складної начинці. Прекрасним доповненням до нього стане ягідне варення.
Для приготування ласощів заздалегідь підготуйте:
- 200 г сиру;
- шматочок вершкового масла;
- 120 г борошна;
- ½ Пакетика розпушувача;
- 30 г цукрового піску;
- 100 мл молока;
- ванілін.
Схема приготування являє собою виконання наступних дій:
- Яйця разом з цукровим піском збиваються до стійкої піни.
- Заздалегідь протертий через сито сир змішується зі збитої яєчно-цукрової масою.
- Далі вливається молоко, після чого все перемішується.
- Масло розтоплюється, але не доводиться до закипання, а потім вливається в суміш з попереднього кроку.
- Борошно і розпушувач змішуються, після чого всипати в рідку масу.
- Вимішене тісто для вафель через 10 хвилин за допомогою ложки викладається на поверхню електроприладу.
- Через 2 хвилини випікання сирне виріб готовий.
М’які домашні вафлі
Маленькі домочадці зазвичай більше люблять пишну випічку, ніж хрустку. Такий рецепт стане прекрасною підмогою для не дуже досвідчених у кулінарній справі господинь.
Потрібно підготувати набір продуктів, що складається з:
- 4 яєць;
- 240 г цукру;
- пачки вершкового масла;
- 120 мл кефіру;
- 200 г борошна;
- щіпки солі;
- соди на кінчику леза ножа.
Готуються вафлі наступним чином:
- Яйця забиваються в миску, куди також додається цукор. Яєчно-цукрова маса збивається.
- Розтоплене масло вливається в отриману суміш.
- Далі вводиться сметана, кефір і порційно борошно.
- У загальний склад додаються сіль і сода, після чого вимішується тісто середньої густоти.
- Вафельниця розігрівається і змащується олією. Потім з її допомогою випікаються вафлі, за 2 хвилини кожна.
Вафельні трубочки в электровафельнице
Порадувати своїх рідних можна домашньою випічкою, яка в тандемі з вареним згущеним молоком вже не один десяток років викликає бурхливе захоплення у всіх дегустаторів.
Готувати будемо з:
- 5 яєць;
- 240 г цукру;
- 200 г маргарину;
- 220 г борошна.
При підготовці:
- Яйця збиваються з цукровим піском.
- Потім в суміш вводиться розтоплений маргарин і всипається борошно.
- З густого тесту випікаються вафлі за допомогою змащеній электровафельницы по 5 – 7 хвилин.
- Готові вироби у гарячому вигляді скочуються в рум’яні трубочки.
Варіант приготування по-голландськи
Вафлі по-голландськи – просто чарівний десерт з карамеллю.
Таке ласощі не соромно подати навіть не святковий стіл.
Для приготування тіста необхідні такі продукти.
- 650 г борошна;
- 70 г цукру;
- 230 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- ½ Пакетика дріжджів;
- щіпка солі;
- кориця.
У приготуванні карамелі використовуються:
- 15 г кориці;
- шматочок масла вершкового;
- 180 г меду;
- 200 г коричневого цукру.
Етапи створення чудового десерту:
- Дріжджі розводять в 100 мл води разом з 15 г цукру.
- Масло гарно збивається і з’єднується з цукром, сіллю і корицею в глибокій мисці.
- У посуд додається дріжджовий розчин, яйця і борошно.
- Вымешанному тісту дають «подихати» 40 хвилин.
- Сироп з меду, цукру і кориці вариться 10 хвилин. Після цього в нього вводиться вершкове масло.
- Із підійшов тесту скочуються кульки, які роздавлюються у вафельниці в круглі коржі. Кожна порція випікається до золотистого кольору.
- Випечені вироби діляться навпіл. Одна частина намазується карамеллю, яка відразу ж покривається другий вафельної половинкою.
За допомогою электровафельницы можна приготувати смачний і корисний сніданок. Казковий смак і аромат, що наповнює кухню, роблять таке ласощі одним з тих, що через багато років викликають асоціації з рідною домівкою і спокоєм. Станьте чарівницею для своїх рідних! Подаруйте їм не просто десерт, але добрі спогади і відчуття щастя.