Хумус – що це таке? 6 рецептів приготування хумуса в домашніх умовах

Рецепт приготування з гарбузом

Цей рецепт стане в нагоді багатьом восени, коли зібрано багатий урожай гарбуза.

Інгредієнти:

  • нут – 245 г;
  • часник – 4 зубки;
  • куркума – 1 ч. ложка;
  • гарбуз – 240 г;
  • тхина – 1 ст. ложка;
  • зіра – 1 ч. ложка;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • паприка – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • оливкова олія – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • Відварити заздалегідь замочені на ніч боби. Потрібно півтори години. Якщо було не замочувати нут, то на приготування доведеться витратити більше трьох годин. Перевіряйте ступінь готовності. Боби повинні стати повністю м’якими.
  • Відварити окремо гарбузову м’якоть. Вичавити сік з лимона.
  • Змішати всі продукти і збити. Якщо пюре вийшло дуже густим, то необхідно налити трохи відвару, в якому варилися боби і перемішати. Подавати охолодженим.
Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?