Ікра з гарбуза на зиму через м’ясорубку
Необхідні продукти:
- гарбуз — 2,5 кг;
- 3 цибулини;
- томатна паста — 2 ст. л;
- рослинна олія — 150 мл;
- цукор — 2 ст. л;
- сіль 1, 5 ч. л;
- оцет 9% — 90 мл;
- спеції (прованські трави.
Технологія приготування:
- Очистити і нарізати всі овочі, пропустити їх через м’ясорубку.
- Розігріти масло в казані, додати туди спеції, прованські трави і подрібнені на м’ясорубці овочі. Перемішати, зменшити до середнього рівня вогонь. Накрити кришкою і протушкувати півгодини.
- Якщо ікра прилипає до дна казана додати масло і частіше заважати.
- Коли маса зменшиться на половину, покласти томатну пасту, сіль, цукор.
- За 5 хвилин до готовності влити оцет, ще трохи протушкувати. Розкласти в стерилізовані баночки, відразу ж закупорити.
- Накрити баночки ковдрою, залишити до повного остигання, після чого відправити на зберігання в прохолодне місце.
Якщо закручувати ікру кришками з закрутками їх перевертати до повного охолодження не потрібно.