Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

Ікра з гарбуза на зиму через м’ясорубку

Необхідні продукти:

  • гарбуз — 2,5 кг;
  • 3 цибулини;
  • томатна паста — 2 ст. л;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • цукор — 2 ст. л;
  • сіль 1, 5 ч. л;
  • оцет 9% — 90 мл;
  • спеції (прованські трави.

Технологія приготування:

  • Очистити і нарізати всі овочі, пропустити їх через м’ясорубку.
  • Розігріти масло в казані, додати туди спеції, прованські трави і подрібнені на м’ясорубці овочі. Перемішати, зменшити до середнього рівня вогонь. Накрити кришкою і протушкувати півгодини.
  • Якщо ікра прилипає до дна казана додати масло і частіше заважати.
  • Коли маса зменшиться на половину, покласти томатну пасту, сіль, цукор.
  • За 5 хвилин до готовності влити оцет, ще трохи протушкувати. Розкласти в стерилізовані баночки, відразу ж закупорити.
  • Накрити баночки ковдрою, залишити до повного остигання, після чого відправити на зберігання в прохолодне місце.

Якщо закручувати ікру кришками з закрутками їх перевертати до повного охолодження не потрібно.

Дивіться також:  Макарони по-флотськи в мультиварці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху