Імбирний ель (Ginger Ale) – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

У середні століття ароматний напій набув великої популярності. Як і зараз, пили його в чистому вигляді і додавали в алкоголь. Імбирний ель можна зробити в домашніх умовах і вразити гостей чудовим смаком свіжо приготованого напою.

Історія напою

У 18 столітті імбирне пиво користувався славою. Гурмани натирали імбир і насипали стружку в келих з пивом. Відвідувачі Англійських пабів мали можливість перетворити будь-який напій в імбирний ель. На вході закладу виставляли бочку, наповнену імбирною стружкою, всі бажаючі засипали її в пивні кухлі.

Популярністю імбиру скористався аптекар, який проживає в США. Томас Кэнтерел представив публіці свій винахід у 1870 році. Ель став порятунком для багатьох любителів пива, так як за часів сухого закону він зміг замінити алкогольні напої.

Спочатку напій був алкогольних.

Потім виробники розділили його на:

  • алкогольний;
  • безалкогольний.

Найчастіше імбирним елем називають газований напій без вмісту алкоголю. За смаковими якостями він нагадує лимонад.

Також виробляють і справжній алкогольний ель, який зберіг давні традиції виробництва. За кольором випускають темний напій і світлий. Перший – має більш насиченим імбирним смаком.

Склад і пропорції алкогольного лимонаду

Багато хто не знають, що таке імбирний ель. Його відносять до сильногазированному напою з насиченим смаком імбиру.

В оригінальну рецептуру еля входять:

  • сік лимона;
  • імбирний корінь. Для темного елю використовують сорти чорного корінь, для світлого — звичайний;
  • дріжджі. Застосовують не тільки свіжі пресовані, підходить сухий компонент у пакетику;
  • цукровий пісок. За допомогою солодкого компонента можна змінювати смакові якості еля, використовуючи звичайний білий цукор або коричневий;
  • вода. Застосовують тільки очищену.

Суміш настоюють 3 доби, після чого виходить чудове імбирне пиво.

Крім традиційних компонентів часто включають:

  • мед натуральний;
  • лайм. Використовують тільки зрілі плоди без пошкоджень;
  • свіжі пелюстки чайного дерева;
  • фрукти.
Дивіться також:  Кава з молоком – 7 рецептів приготування

Приготувати імбирний ель будинку можна алкогольний.

Для цього його розводять з:

  • горілкою (будь-якої міцності);
  • віскі;
  • ромом;
  • джином.

Пропорція 1:1.

Як правильно пити напій

Пити ель рекомендується холодним. Ступінь охолодження повинна бути максимальною. Саме в такому стані він втамовує спрагу.

Якщо хочете за допомогою еля відновити силу і позбутися від застуди, пийте напій гарячим.

Імбирний ель — класичний рецепт

Для отримання темного напою використовуйте чорний імбирний корінь. З білим корінням виходить світлий, найбільш збалансований ель.

Знадобиться:

  • 5 см імбиру;
  • 9 ст. ложок цукрового піску;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 1/8 ч. ложки солі;
  • 2 лимона;
  • 1800 мл води.

Як готувати:

  • Подрібнити на маленькій тертці корінь. У гарячу воду насипати цукровий пісок. Підсолити і додати імбирну стружку. Розмішати. Закип’ятити. Остудити.
  • Розвести дріжджі. На упаковці зазначено як правильно робити. Влити разом з вичавленим з лимона соком в імбирну рідина.
  • Для приготування використовувати пластикову пляшку (2 літри). Тара зі скла не підходить, існує велика ймовірність вибуху.
  • Залити суміш. Налити воду, залишивши до горла 3 сантиметри. Закрутити Пробку.
  • На дві доби перенести посудину в затемнене місце. Температура повинна бути кімнатної. Пляшка стане щільною. Перенести на 4 дні в холодильник.
  • Дбайливо відкрити. Профільтрувати. Перелити в ємності. Пробувати можна через 3 години. У напої міститься 2% алкоголю.

З додаванням родзинок

Зробити домашній імбирний ель можна алкогольних. Зберігається такий напій не більше 1,5 тижня в холодильнику.

Знадобиться:

  • 210 г очищеного кореня імбиру;
  • 4100 мл води;
  • 110 г родзинок;
  • 3 середніх лимона;
  • 520 г цукру.

Як готувати:

  • У літрову банку насипати столову ложку тертого імбиру, пару маленьких ложок цукру. Налити сік з одного лимона і 320 мл води. Додати родзинки.
  • Обв’язати марлею в три шари і відставити на три доби.
  • Суміш забродить. Після цього кожен день додавати столову ложку тертого імбиру і дві маленьких ложки цукру. Процес повторювати тиждень.
  • Закип’ятити півлітра води. Насипати цукор. Перемішати і охолодити до 30 градусів. Влити сік з двох лимонів. Процідити.
  • Залити імбирну закваску і воду, що залишилася. Перемішати. Настояти 4 дні.
Дивіться також:  Гранатове вино – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

З апельсином і медом

Напій славиться своїми цілющими властивостями. Завдяки протизапальним властивостям ефективно бореться з простудними захворюваннями.

Знадобиться:

  • 150 г цукру;
  • 2 ст. ложки меду;
  • 2 г сухих дріжджів;
  • 2350 мл теплої води;
  • 3 ст. ложки натертого кореня імбиру;
  • 1 апельсин.

Як готувати:

  • Віджати сік з апельсина. Перемішати з водою і процідити. Насипати дріжджі. Перемішати. Відставити три години. Додати цукор і влити мед. Перемішати.
  • Відставити на пару днів. Процідити. Залити в пляшки. Настояти 2 дні.

Безалкогольний імбирний ель

У цій варіації не потрібно бродіння, тому приготування займає менше часу. Виходить ароматна газована вода з присмаком імбиру.

Знадобиться:

  • 7 лимонів;
  • 2100 мл звичайної води;
  • 550 г цукру;
  • 7 см кореня імбиру;
  • 7 г перцю (горошком);
  • 2100 мл мінералки.

Як готувати:

  • Натерти корінь у літр води. Насипати перець. Закип’ятити і варити 6 хвилин. Вогонь використовуйте мінімальний.
  • Процідити отриману суміш через три шари марлі. Залийте залишилася водою. Проваріть ще 6 хвилин. Процідити.
  • Насипати цукор і розмішати. Вичавити сік з лимонів. Залити у відвар. Перемішати. Остудити.
  • Залити мінеральною водою. Перемішати.

Медовий

У запропонованому варіанті, цукор повністю замінюється медом. Від цього смак стає м’яким, а аромат – солодким.

Знадобиться:

  • 1100 мл мінералки;
  • 4 ч. ложки меду;
  • 55 г кореня імбиру;
  • 1 лимон.

Як готувати:

  • Очистити лимон. М’якоть нарізати і видалити кісточки. Імбир натерти.
  • Налити мед в імбирну стружку. Перемішати і настояти 17 хвилин. Додати лимонні шматочки. Перемішати. Відставити на 7 хвилин.
  • Залити мінералкою. Перемішати. Помістити в холодильник.
  • Через годину дістати і процідити.

Прокрутка до верху