Представлені рецепти індички дозволяють розкрити унікальні якості дієтичного продукту, стануть фундаментом для створення власних кулінарних шедеврів і відправною точкою у приготуванні смачної і корисної їжі.
Філе індички, запечене в духовці
М’ясо птиці — ідеальний продукт у раціоні малят. Для дорослих же — це не тільки отримане від їжі задоволення, але і профілактика онкологічних хвороб.
Склад продуктів:
- копчений бекон — 6 скибочок;
- філе (куряча грудка) індички — 6 порцій;
- олія (оливкова або соняшникова) — 60 г;
- яблука зелені — 2 шт.;
- паста томатів — 20 г;
- сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Філе індички добре миємо, просушуємо паперовими серветками і відбиваємо не дуже тонкими пластами. Обробляємо шматки сіллю і перцем, змащуємо маслом оливок і залишаємо на чверть години для легкого маринування.
- Нагріваємо в сковороді рослинну олію й обсмажуємо в гарячому складі скибочки м’яса до появи рожевої скоринки.
- В цю ж ємність поміщаємо тонко нарізані шматочки яблук (насіння видаляємо) і нагріваємо 5 хвилин, перевертаючи фрукти.
- Викладаємо філе на лист, застелений фольгою. На кожному пласті розміщуємо смужки бекону. Копчене м’ясо з жировим прошарком стане для пісного філе прекрасним джерелом соковитості і додаткових смаків.
- Поливаємо бекон пастою томатів, між грудками кладемо запашні яблука і поливаємо їх жиром з сковороди. Готуємо страву в духовці (200°C) півгодини.
Індичку можна запекти в духовці з ананасом, апельсином або іншими плодами, що підкреслюють тонкий смак м’яса.
У вершковому соусі на сковороді
Чудовим варіантом приготування птиці стане індичка у вершковому соусі. За допомогою такої заправки отримуємо ніжне і дуже ситне блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- сир — 70 г;
- вершки (20% жирності) — 200 г;
- крохмаль — 50 г;
- індичка — 700 г;
- олія оливок — 50 г;
- сіль, запашні трави, зелень.
Порядок приготування:
- В якості м’ясної компонента використовуємо стегна або філе птиці. Нарізані шматочки приправляємо сіллю, перцем і підібраними спеціями. Додаємо крохмаль і перемішуємо частини тушки, рівномірно розподіляючи складу маринаду. Залишаємо продукт на 20 хвилин у закритому вигляді.
- Нагріваємо сковороду з маслом і швидко обсмажуємо індичку на сильному полум’я конфорки. Перевертаємо кожну частину птиці, після чого заливаємо продукт вершками. Зменшуємо вогонь до мінімуму, закрити посуд і тушкуємо до 20 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення приготування страву посипаємо натертим сиром і нарубаною зеленню.
До чого дивовижною і смачною вийшла розплавлена на страву сирна скоринка!
Покроковий рецепт гуляшу
Страва з угорської кухні являє собою щось середнє між супом і другою стравою.
Необхідні продукти:
- велика морквина;
- цибулина;
- плід солодкого і упаковка сушеного перцю;
- філе індички — 600 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- томат-пюре — 40 г;
- сіль, кріп, інша зелень.
Приготування
- Крок 1. М’ясо добре миємо, обсушуємо серветками, нарізаємо невеликими брусочками. Обсмажуємо шматочки в нагрітій сковороді з маслом, постійно перемішуючи. Після утворення рожевої скоринки перекладаємо індичку в окремий посуд.
- Крок 2. Звільняємо цибулину від лушпиння і нарізаємо кубиками. У такій же формі шаткуємо очищену моркву, перець (насіння видаляємо) і помідори.
- Крок 3. Додаємо в окрему ємність рослинний жир, в якому смажилося м’ясо, покласти підготовлені овочі і пасеруємо до м’якого стану.
- Крок 4. Приєднуємо подрібнені зубки часнику, томат-пюре, сушений перець і приправи. Перемішуємо компоненти і прогріваємо 5 хвилин.
- Крок 5. Поміщаємо в овочевий склад обсмажену індичку, вливаємо 250 мл питної води або бульйону, активно працюємо силіконової лопаткою. Тушкуємо їжу 30 хв. на слабкому вогні під кришкою.
Заключним кроком стане дегустація кулінарних старань, адже особиста оцінка завжди найбільш об’єктивна!
Овочеве рагу з індичкою
Страва французької кухні, яке кухаря ще називають соте (saute), готується з білого м’яса птиці.
Список продуктів:
- картопля і томати — по 3 шт.;
- цибулини — 2 шт.;
- індичка — 800 г;
- морквина;
- зубки часнику — 3 шт.;
- кабачок;
- плоди перців (солодкого і чилі);
- вино (бажано біле) — 120 мл;
- масло пісне — 30 мл;
- сіль, зелень.
Поетапне приготування:
- М’ясо індички нарізаємо великими порціями і злегка обсмажуємо їх на сковороді з маслом. Вливаємо вино, збільшуємо вогонь і нагріваємо до повного випаровування алкоголю.
- Помідори поділяємо на 4 частини. Кабачок розрізаємо впоперек півкільцями, а перець, очищений від насіння, — смужками. У такій же формі шаткуємо моркву і цибулю. Картопля оформляємо великими частинами.
- Приєднуємо овочі до м’яса. Дотримуємося в закладці п’ятихвилинний інтервал і наступну черговість: спочатку йдуть цибулю і моркву, далі – картопля і кабачок, потім – стручок чилі і зубки часнику.
- Солимо і перчимо страву. Акуратно перевертаємо продукти, намагаючись зберегти їх цілісність, інакше отримаємо несмачну кашу. Орієнтир готовності їжі — м’який картоплю.
Подаємо овочеве рагу з індичкою в гарячому вигляді, активно посипавши нарубаною зеленню.
Гомілка індички з картоплею в духовці
Таке святкове м’ясне блюдо викликає у гостей урочистої трапези самі позитивні емоції.
Печінка інгредієнтів:
- гомілка індички — до 1 кг;
- картопля — 1 кг;
- зубки часнику — 4 шт.;
- сіль (25 г), соус соєвий (30 г), суміш перців;
- олія (соняшникова чи оливкова) — 30 мл
Порядок приготування:
- Очищаємо гомілку птиці, при необхідності, обробляємо пальником або вогнем конфорки. Ретельно миємо і просушуємо серветками.
- Натираємо продукт сіллю і сумішшю духмяних перців. Подрібнюємо часник і розподіляємо його по всій поверхні м’ясної. Змішуємо в піалі масло і соус, акуратно поливаємо одержаним складом гомілку, намагаючись обробити кожну ділянку. Залишаємо частину індички на 3 години маринуватися.
- Очищаємо картоплю, поділяємо на великі шматки, трохи солимо, перчимо, скроплюємо маслом і посипаємо сухими травами.
- Викладаємо нарізані коренеплоди на деко, застелене подвійним шаром фольги. У центр овочів поміщаємо гомілку. Кінці папери з’єднуємо як можна герметичней і відправляємо їжу на годину в піч, нагріту до t=200°C.
Гомілка індички в духовці, приготована за всіма правилами кулінарної науки, буквально «приречена» на успіх!
Як приготувати азу з птиці
Дуже просте у виконанні страва відмінно підійде для приємного вечері в колі родини або близьких друзів.
Інгредієнти:
- картопля — 500 г;
- цибулини — 2 шт.;
- індичка — 700 г;
- зубки часнику — 5 шт.;
- томат-паста — 60 мл;
- огірки солоні (мариновані) — 250 г;
- масло пісне;
- сіль, зелень, листочок лавра, перець.
Приготування страви:
- Відокремлюємо від кісток м’ясо, нарізаємо його невеликими брусочками і смажимо до золотистого відтінку.
- В іншу ємність наливаємо 30 мл олії, викладаємо в гарячий жир нарізану півкільцями цибулю і пасеруємо його до м’якого стану. Додаємо томат-пасту і тушкуємо їжу 5 хвилин. Потім поміщаємо до цибулі в томаті апетитні шматочки птиці.
- У посуді, де ми готували індичку, обсмажуємо нарізану соломкою картоплю і відправляємо його до м’ясного компоненту.
- На місце бульб поміщаємо нарубані тонкими пластинами огірки, потім з’єднуємо їх з іншими продуктами. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
- Солимо і перчимо компоненти азу, посипаємо нарізаною зеленню і вливаємо 250 мл бульйону чи очищеної води. Ретельно перемішуванням страву і залишаємо на плиті тушкуватися 25 хвилин в закритому вигляді.
Поки ми обговорювали останні новини, гаряче азу з індички вже готова порадувати компанію своїм чудовим смаком.
Нагетси з індички
Розкішну закуску в хрусткій паніровці, приготовлену в домашніх умовах, не варто рівняти з аналогічною їжею навіть з самого «крутого» заклади громадського харчування.
Список продуктів:
- м’ясо індички — 400 г;
- масло пісне;
- яйце;
- мигдаль солодкий — 100 г;
- сіль, перець, кріп.
Порядок приготування:
- Нарізаємо птицю однаковими шматочками і трохи відбиваємо їх, надаючи пластів приблизно однакову форму.
- Злегка обсмажуємо мигдальні пелюстки і подрібнюємо блендером. Яйце ретельно збиваємо, з’єднавши з невеликою кількістю солі і перцю.
- Вливаємо в розпечену сковороду ароматне масло і нагріваємо до появи димку. Потім кожен шматочок м’яса в яєчну суміш і обвалюємо в мигдальній паніровці. Знову поміщаємо пласти в пінний склад, після чого обсмажуємо в гарячому жирі до золотистої скоринки апетитною.
Подаємо смачні нагетси з індички в теплому стані. Охолонути хрустке ласощі не встигло: вмить розібрали!
Варіант запікання у фользі
Секрет рецепта індички у фользі укладений у чудовому маринаді, доповнив м’ясо букетом пряних ароматів.
Компоненти страви:
- олія оливок — 30 г;
- соус соєвий — 20 г;
- філе індички — 500 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- сіль і приправи на вибір: коріандр перцевий, аніс, кумін, паприка, мускатний горіх.
Процес приготування:
- М’ясо миємо і просушуємо серветками.
- З’єднуємо в піалі подрібнений часник, сіль (бажано, морську), суміш пряних трав, масло оливок і соєвий соус. Підібраний склад спецій і приправ повинен зробити смак їжі багатшими і виразніше, але не перебити природні властивості самого м’яса.
- Натираємо філе отриманим маринадом і залишаємо на годину в такому стані.
- Викладаємо продукт на подвійний шар фольги (матова поверхня назовні). Добре загортаємо папір, руками обжимаем упаковку і вкладаємо в форму для запікання. Відправляємо на годину в піч (t=200°C).
Нарізаємо запечену в духовці індичку пластами бажаної товщини і сервіруємо свіжими овочами.
Відбивні з курячого філе
«П’ятихвилинка» з грудки — образна, але точна характеристика простого в приготуванні, але дуже смачного і ситного страви.
Список інгредієнтів:
- яйця — 2 шт.;
- борошно і товчені сухарі — 60 г;
- масло пісне;
- філе птиці — 400 г;
- сіль, пряні трави (майоран, базилік, чебрець), перець;
- сир — 100 р.
Поетапне приготування:
- Чисту і обсушену нарізаємо індичку навскоси скибочками до 2 див. Викладаємо їх на вологу дошку, накриваємо плівкою і відбиваємо. Робимо це без фанатизму, щоб залишилися цілі пласти, а не м’ясні «клапті».
- У плоскій тарілці змішуємо борошно, сіль, суміш пряних трав і перець.
- У невелику чашу поміщаємо подрібнені сухарі. Випускаємо в окрему піалу яйця і легко збиваємо виделкою або вінчиком.
- У розпеченій сковороді нагріваємо олію. Влаштовуємо для кожного скибочки приємну процедуру: обвалюємо в борошняному складі, занурюємо в яєчну суміш і паніруємо, притискаючи пальцями обидві сторони м’яса.
- Викладаємо вироби в гарячий жир, трохи віддалік один від одного. Смажимо на середньому вогні, перевертаємо після появи рум’яної скоринки.
Подаємо відбивні з грудки індички з улюбленим гарніром і свіжими овочами.
Соковиті котлети з фаршу індички
Неможливо обійти увагою чудово ніжні котлети і їх маленькі секрети.
Список компонентів:
- філе індички — 500 г;
- вершки — 50 г;
- олія оливок;
- цибулина;
- батон — ½ частину;
- борошно — 30 г;
- сіль, перець.
Приступаємо до приготування:
- Філе індички нарізаємо шматочками і пропускаємо через м’ясорубку.
- Дрібно нарубаний цибулю пасеруємо на олії до м’якого стану.
- Зрізаємо з хліба скоринку, замочуємо в суміші вершків і води (1:1). Тепер увага! Для визначення правильного співвідношення фаршу і хліба, формуємо з віджатого від рідини м’якушки куля. Обсяг цього додається в котлети (будь-які) компонента повинен бути в три рази менше аналогічного показника м’яса! У нашому випадку — 150 грамів.
- Приправляємо фарш сіллю і перцем, з’єднайте з цибулею і ретельно вимішуємо складу. Отримуємо в’язку і пластичну масу.
- Нагріваємо в сковороді олію. З м’ясного складу формуємо круглі або довгасті вироби, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо до готовності.
Соковиті котлети з індички вийшли не тільки неймовірно смачні, але і дуже привабливі.
М’ясо, тушковану в винному соусі
Список продуктів:
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- вино (напівсухе біле) — 100 мл;
- яблука, апельсини — 3 шт.;
- філе індички — 500 г;
- олія (оливкова або соняшникова);
- французькі трави, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Зрізаємо з апельсинів цедру і поділяємо її на довгі смужки. З м’якоті видавлюємо сік.
- Видаляємо з яблук насіння і нарізаємо фрукти тонкими часточками.
- Цибулини шаткуємо півкільцями. Половину овочів викладаємо в сковороду з олією. Додаємо ½ частину апельсинової цедри і обсмажуємо складу до м’якого стану, постійно перемішуючи для рівномірного нагрівання продуктів.
- М’ясо індички розрізаємо на невеликі частини, натираємо сіллю, перцем і запашними травами. Залишаємо заготовки на чверть години просочуватися ароматом спецій, після чого обсмажуємо шматочки до золотистого відтінку.
- Викладаємо на дно каструлі шар яблук, частина готової та сирої цибулі, трохи цедри. Далі поміщаємо ряд з обсмаженого м’яса. Накриваємо його наступною сумішшю з фруктів і овочів. У такому порядку використовуємо всі продукти. Завершуємо формування страви яблучними часточками.
- Заливаємо компоненти страви апельсиновим соком і вином. Включаємо конфорку і нагріваємо їжу 10 хвилин на сильному полум’я, потім зменшуємо його висоту до мінімуму. Готуємо страву способом томління.
Подаємо індичку, тушковану в винному соусі, з гарніром з макаронів, картопляного пюре або іншими улюбленими стравами.
Птах, запечена в рукаві цілком
Технологію приготування птиці в рукаві цілком можна назвати простою і швидкою. Однак «смачний» результат м’яса, запеченого в духовці, того коштує!
Необхідні інгредієнти:
- апельсин, цибулина, морквина — по 1 шт.;
- індичка — від 5 кг;
- лист лавра, кориця, гвоздика (6 шт.);
- сіль (300 г), цукор (100 г), коріандр (2 ч. л.), перець (1 ч. л.) — для сольового розчину;
- головка часнику;
- масло вершкове — 150 г;
- спеції.
Порядок приготування:
- Птицю обробляємо над вогнем конфорки, виймаємо нутрощі, вирізаємо на хвостику «жировик» і добре моєму тушку.
- Цукор і сіль розчиняємо в 1 л окропу, виливаємо суміш у велику миску, додаємо нашатковану великими кільцями цибулю, листя лавра, горошини перцю, коріандр і розламані на частини паличку кориці.
- Поміщаємо індичку в ємність, розбавляємо сольовий розчин питної водою, повністю покриваючи птицю одержаним складом. Залишаємо її в такому стані на добу, періодично перевертаючи тушку.
- Витягаємо птицю з рідини, добре миємо й обсушуємо серветками. Змішуємо розм’якшене масло з перцем, подрібненими зубками часнику, спеціями і приправами. Натираємо тушку ароматною сумішшю зсередини і зовні.
- Опускаємо апельсин в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Дістаємо плід, встромляємо в нього гвоздику.
- Поділяємо часник навпіл. Одну частину покласти всередину черевця індички, потім кладемо туди ж апельсин і закінчуємо начинку залишилися часниковими зубками.
- Зашиваємо шкірку і поміщаємо птицю в кулінарний рукав. Для виходу зайвої пари зрізаємо верхній куточок пакета, утворивши дірочку до 2 див. Під впливом гарячого повітря індичка буде запікатися до рум’яної скоринки, а не повільно гаситься.
- Викладаємо птицю на деко і відправляємо в духовку (220°C). Обчислюємо час приготування так: на 1 кг ваги цілої тушки необхідно 45 хвилин теплової обробки.
Дістаємо індичку з пакета, обертаємо ніжки фольгою і викладаємо птицю на блюдо. Не птах, а кулінарний витвір мистецтва!
Суп з індички в мультиварці
Наскільки смачною і апетитною виходить індичка в мультиварці, можна судити по приготовленому з птиці ароматного супу.
Перелік компонентів:
- морква, цибуля-ріпка;
- картопля — 2 шт.;
- спинка індички;
- селера — ½ корінця;
- зубок часнику;
- макаронні вироби — 70 г;
- лист лавра, сіль, перець, зелень.
Поетапне приготування:
- В якості м’ясної компонента бажано використовувати будь-яку жирну частину птиці. Оскільки спинка у індички дуже велика, поділяємо її на шматки.
- Поміщаємо продукт в чашу агрегату, вливаємо 1,5 л бутильованої води і встановлюємо режим «Суп» або «Варка». Вибираємо час на таймері 30 хвилин.
- Дістаємо індичку, відокремлюємо від кісток м’ясо і проціджуємо бульйон. Викладаємо в ємність мультиварки нарізану кубиками картоплю, нарізані моркву і цибулю. Туди ж відправляємо листя лавра, сіль, перець, нарізаний зубчик часнику і корінь селери.
- Заливаємо продукти бульйоном, опускаємо в нього м’ясні шматочки і додаємо зелень. Продовжуємо приготування ще 25 хвилин на програмі «Суп».
Подивіться, яке розкішне перше блюдо ми подаємо на сімейний обід!
Дієтична буженина
Всього година нескладної роботи необхідний для того, щоб на столі з’явилася божественно оформлена буженина з індички.
Інгредієнти:
- бутильована вода — 1 л;
- філе птиці — 1,5 кг;
- перець (горошком і мелений);
- зубки часнику — 5 шт.;
- французька гірчиця, мед — по 20 р;
- сіль кухонна (90 г), листя лавра, запашні трави.
Технологічний процес:
- Вливаємо в сотейник питну воду, додаємо сіль, суміш перців (запашний горошок і), лист лавра. Нагріваємо розчин до кипіння, потім охолоджуємо.
- Моєму філе індички, викладаємо в приготовлений склад і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин маринуватися в закритому вигляді.
- Витягаємо продукт з розсолу, просушуємо серветками, змащуємо сумішшю гірчиці і меду, посипаємо запашними травами.
- Робимо ножем в декількох місцях глибокі проколи. Шпигуємо отримані «кишеньки» часником і перев’язуємо м’ясо товстої кулінарною ниткою. Таким способом формуємо привабливий зовнішній вигляд майбутньої буженини.
- Поміщаємо індичку в подвійний шар фольги, щільно загортаємо і відправляємо на деко в духовку, нагріту до t 250°C. Запікаємо протягом години, потім вимикаємо піч і залишаємо м’ясо ще на 60 хвилин для поступового охолодження.
Дієтична буженина — краща альтернатива найдорожчою магазинною ковбасою.
Крила індички в соєво-медовому маринаді
Необхідні продукти:
- мед — 20 г;
- соус соєвий — 60 мл;
- вода — 90 мл;
- крила індички — 5 шт.;
- зубки часнику — 6 шт.;
- зелень селери, петрушки.
Спосіб приготування:
- Викладаємо всі компоненти (крім частин птиці) в чашу, додаємо порізану зелень і ретельно перемішуємо суміш.
- Крильця індички розрізаємо на дві частини, покласти в приготований маринад і витримуємо в складі дві доби. Періодично перевертаємо м’ясні заготовки.
- Викладаємо крила у вогнетривкий посуд, накриваємо фольгою і відправляємо на 80 хвилин в духовку (180°C). В кінці приготування прибираємо папір і запікаємо продукти до рум’яної скоринки.
Крила індички в соєво-медовому маринаді — приголомшливо смачне м’ясо домашнього приготування.
Рулет зі шпинатом і горіхами
М’ясо індички відрізняється не тільки харчовою цінністю, але і прекрасною сумісністю з фруктами і різноманітними рослинами.
Склад інгредієнтів:
- індичка (филированное стегно) — 1,5 кг;
- шпинат — 200 г;
- перець солодкий;
- ядра волоських горіхів — 60 г;
- сіль, базилік, приправи і спеції.
Процес приготування:
- Гострим ножем відокремлюємо м’ясо від кістки. Отриманий пласт добре відбиваємо, солимо, перчимо, посипаємо кардамоном, паприкою та іншими улюбленими прянощами. Залишаємо продукт на 20 хвилин маринуватися.
- Горіхи трохи підсушуємо на сковороді і розминаємо качалкою до великої крихти.
- Перець звільняємо від насіння і ріжемо смужками.
- Ошпарюємо окропом шпинат, стряхиваем зайву рідину і подрібнюємо блендером.
- Розкладаємо на дошці м’ясо індички і розподіляємо по всьому пласту масу шпинату, яку присипаємо шматочками горіхів. На один край поміщаємо листочки базиліка і смужки перцю.
- Згортаємо рулет, перекладаючи шари гілочками чебрецю. Перев’язуємо виріб кулінарною ниткою, щільно пакуємо в подвійну фольгу і відправляємо на 1,5 години в піч (190°C).
Витягаємо рулет зі шпинатом і горіхами з духовки, зрізаємо шпагат з вже охололого страви. Ділимо страву на порції, насолоджуємося смаком соковитого і ароматного м’яса.
Медальйони із птиці в лимонному соусі
Про більш простому способі приготування смачної страви, ніж запропонований рецепт індички, і думати нічого!
Компоненти страви:
- частина філе птиці — 400 г;
- питна вода — 100 мл;
- лимон;
- зубки часнику — 2 шт.;
- олія оливок — 60 г;
- сіль, перець, набір прянощів.
Порядок приготування:
- Мите філе просушуємо серветками, нарізаємо навскоси тонкими скибочками (до 2 мм) і злегка відбиваємо круглі шматочки.
- Гострим ножем знімаємо з лимона спіральки цедри, з м’якоті вичавлюємо сік.
- Вливаємо в сковороду очищену воду, додаємо оливкову олію і нагріваємо складу. Опускаємо у вируючу рідина медальйони. Як тільки почнеться нове кипіння, перевертаємо вироби, вливаємо сік лимона і додаємо частину нарубаної цедри.
- Весь процес теплової обробки не повинен перевищувати 10 хвилин. Гарячі пласти індички викладаємо на тарілку і накриваємо фольгою, довше зберігаючи тепло продукту.
- Що залишився в сковороді складу солимо і перчимо, додаємо подрібнений часник, прянощі і спеції. Уварюємо вміст ємності до густого стану.
Поливаємо медальйони отриманим лимонним соусом, готуємо страву з індички свіжим хлібом і овочевим салатом.
Ескалоп на сковороді
Таку страву в особливій пошані у чоловіків, що віддають перевагу на обід соковитий шматок натурального м’яса.
Необхідні компоненти:
- пів-лимона;
- ескалопи — 500 г;
- олія (соняшникова або оливкова олія, вершкове) — по 60 г;
- сіль, зелень (петрушка, селера, інші рослини).
Технологія приготування:
- Для отримання соковитого страви м’ясо повинно бути розділене на пласти овальної або круглої форми товщиною не менше 1,5 див.
- Ескалопи викладаємо на дошку, накриваємо плівкою і відбиваємо у двосторонньому порядку.
- М’ясо солимо і перчимо, обробляємо соком лимона і даємо продукту хоча б 10 хвилин «віддихатися».
- У сковороді нагріваємо суміш з вершкового та рослинного жирів, викладаємо в неї шматки індички, виділивши кожному скибочці окрему «територію». Смажимо одну сторону-до 6 хвилин, перевертаємо і повторюємо гарячу процедуру.
Готові ескалопи розміщуємо на теплу тарілку і поливаємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом.
Різдвяна індичка з начинкою
День Благоговіння — свято не зовсім російський. Однак якщо мова йде про можливості поласувати чудово приготовленої різдвяної індички, з радістю приєднуємося до цього «смачному» торжества!
Інгредієнти:
- стебла селери — 3 шт.;
- бульйон курячий — 350 мл;
- цибулина;
- індичка — до 7 кг;
- масло вершкове — 100 г;
- сухарі панірувальні — до 400 м;
- для маринаду: майонез (50 г), гірчиця діжонська (20 г), суміш спецій Cajun;
- сіль, перець, рослинний жир.
Спосіб приготування:
- В першу чергу, витягаємо з тушки тельбухи, моєму птицю, промокаємо паперовими рушниками і натираємо сіллю.
- Викладаємо в чашу компоненти маринаду, ретельно перемішуємо і отриманою сумішшю змащуємо індичку. Найзручніше скористатися для цього силіконової пензликом. Накриваємо птицю плівкою і ставимо на 10 годин (на ніч) в холодильник.
- Селера розрізаємо вздовж на три смужки, потім розрізаємо на дрібні кубики. У такій же формі подрібнюємо цибулину.
- Кладемо в сотейник шматок олії, викладаємо в нього цибулю і пасеруємо п’ять хвилин. Додаємо селеру і тушкуємо ще 4 хв. до м’якого стану шматочків стебел. Все це час перемішуємо компоненти. Вливаємо курячий бульйон і нагріваємо складу протягом хвилини.
- У велику чашу висипаємо панірувальну масу. Використовуємо два пакетика сухариків зі спеціями, різними горіхами і насінням. Заливаємо суміш курячим складом і добре перемішуємо.
- Приготовану начинку розміщуємо в черевце птиці. Робимо це як можна щільніше, проштовхуючи шматочки всередину порожнини. Закінчивши цей відповідальний етап, укладаємо тушку на деко і відправляємо на 3 години в духовку (200°C).
Неможливо намилуватися на різдвяну птицю із золотистою скоринкою і чарівним ароматом.
Представлене страва стане ще смачніше, якщо його подати з брусничним соусом. Втім, це вже інша кулінарна історія, таємницю якої розкриють чергові рецепти індички.