Дієтична і багата поживними елементами індичатина завдяки додаванню вершків стає ніжною і соковитою. Індичка у вершковому соусі – смачне, корисне і дуже проста у виконанні блюдо.
Індичка у вершковому соусі на сковороді
Вершковий соус – чудове доповнення до будь-яких страв, включаючи м’ясо індички.
Для виконання рецепта знадобиться:
- 1 кг філе;
- 250 мл вершків;
- трохи солі;
- стопка соняшникової олії;
- спеції.
Спосіб приготування:
- Індичатина промивається, обсушивается і нарізати брусками, які маринуються в спеціях близько 20 хвилин.
- На сковороду з розігрітим маслом викладаються філейні шматочки і заливаються вершками після зарум’янювання.
- Тушкується індичка близько чверті години під кришкою.
З грибами в мультиварці
Ароматна індичка в мультиварці готується швидко з:
- 400 г білого м’яса;
- 200 г грибів;
- ½ Лимона;
- 2 часникових зубчиків;
- 2 цибулин-шалот;
- склянки вершків;
- шматочки сиру;
- стопки оливкової олії;
- сушеного чебрецю, перцю і солі.
Готуємо послідовно, виконуючи наступні дії:
- З промитого і підсушеного філе готуються скибочки, які збризкують соком свіжого лимона.
- Часник подрібнюється ножем, цибуля ріжеться шматочками, а гриби діляться навпіл.
- У режимі «Смаження» обсмажуються шматочки індички.
- Через 15 хвилин до них додаються гриби, цибулю і часник.
- Всі присипається сіллю, приправами і обсмажується ще 10 хвилин.
- Мультиварка переводиться в режим «Гасіння», на якому страва готується з вершками 35 хвилин.
- Сир натирається.
- Останні 10 хвилин в мультиварку відправляється сирна стружка.
Готуємо в духовці
Оригінальний рецепт приготування індички в духовці передбачає використання гірчиці, яка надає страві додаткову м’якість.
Для виконання потрібні:
- ½ Кг філе;
- 20 г гірчиці;
- трохи паприки і меленого перцю;
- 200 мл вершків;
- 150 г сиру.
Щоб приготувати смачне м’ясо з пікантним смаком:
- В піалі змішуються ⅔ гірчиці, сіль і спеції.
- Індичатина нарізати порційними шматочками, які маринуються в підготовленої суміші.
- Сир натирається на тертці.
- Через 60 хвилин шматочки індички обсмажують до золотистого кольору.
- У форму для запікання викладаються обсмажені шматочки, які заливаються соусом з вершків, що залишилася гірчиці і ⅔ натертого сиру.
- Ємність відправляється на півгодини в духовку, розігріту до 190°C.
- За 5 хвилин до закінчення приготування страви присипається залишилася сирної стружкою.
Тефтелі з індички у вершковому соусі
Апетитні вироби з соковитого м’яса нагадують смак дитинства і є прекрасним ситним блюдом для всієї родини.
Для підготовки візьмемо:
- 600 г філе;
- головку цибулі;
- яйце;
- 100 г сиру;
- 200 мл вершків;
- 2 часникового зубчики;
- пучок зелені;
- сіль, перець і неароматное масло.
При приготуванні:
- Підготовлене філе ріжеться на шматочки, які разом з очищеною цибулиною пропускаються через м’ясорубку.
- Зелень рубається, а сир натирається.
- Фарш змішують з яйцем, сіллю і рубаною зеленню.
- З вершків, тертого сиру і часникової кашки готується соус.
- З фаршу скочуються тефтелі, які викладаються на змащений маслом деко і випікається при 180°с близько 10 хвилин.
- Запечені вироби заливаються соусом і допекаются близько 25 хвилин до підрум’янення.
Рецепт зі спагеті
Паста з індичатиною у вершковому соусі – ситне блюдо, яке чудово втамовує голод, не залишаючи при цьому відчуття тяжкості.
Для приготування беремо:
- 250 г спагетті;
- той же обсяг м’яса;
- цибулину;
- 2 часникового зубчики;
- 400 мл вершків;
- неароматное масло;
- сіль і спеції.
При створенні страви в італійському стилі:
- Спагетті відварюються і відкидають на друшляк.
- Індичка ріжеться кубиками, які обсмажують до золотистого кольору.
- Цибулина ріжеться півкільцями, а часник очищається і подрібнюється за допомогою ножа.
- Після придбання рум’янцю до м’яса відправляються цибульні півкільця і подрібнений часник.
- Через 10 хвилин м’ясо з цибулею заливається вершками, солиться і приправляється.
- Після закипання соусу в сковороду відправляються готові спагетті.
З додаванням шпинату
Щоб приготувати 600 г філе індички за цим рецептом, додатково варто придбати:
- 250 р шпинату;
- стопку соняшникової олії;
- шматочок вершкового масла;
- 200 мл вершків;
- сіль і спеції.
Основні кроки приготування:
- Шматочок філе ділиться на 3 частини, кожна з яких солиться, приправляється і обсмажується на соняшниковій олії.
- Обсмажене м’ясо поміщається у вогнетривку форму, куди додається трохи води, після чого ставиться в духовку, розігріту до 180°C, на 20 хвилин.
- Шпинат подрібнюється і 2 хвилини обсмажується на вершковому маслі в іншій сковороді, де заливається вершками.
- Після прогрівання вершків соус подається разом з індичкою до столу.
Грудка індички у вершковому соусі з грибами
Дієтичне м’ясо індички з ароматним доповненням з грибів готується з простого продуктового набору, у який входять:
- 400 г м’яса;
- в 2 рази менше грибів;
- цибулина;
- 250 мл вершків;
- сіль, зелень;
- каррі, мелений перець і інші улюблені спеції;
- трохи олії.
Виконуємо послідовно наступні маніпуляції:
- Грудка промивається, обсушивается паперовими рушниками і ріжеться стейками товщиною в 1 см.
- Далі кожен стейк ділиться впоперек волокон на смужки
- Отриманий продукт викладається на сковороду з гарячим масло і обсмажується на інтенсивному вогні близько 5 хвилин, після чого приправляється перцем і солиться.
- Через 5 хвилин сковорода знімається з вогню, а м’ясо викладається в миску, де накривається кришкою.
- Цибулина нарізається скибочками, пассируется на тій же сковороді, що й індичка.
- Після того, як гриби будуть порізані на пластинки, вони викладаються до цибулі.
- По закінченні 3 хвилин овочева маса солиться і притрушивается каррі.
- Через ще 5 хвилин вміст сковороди заливається вершками.
- Після закипання в соус відправляються рубана зелень і шматочки м’яса.
- Блюдо готове до дегустації.
У вершково-сирному соусі
Чудовий соус, що дозволяє зберегти соковитість м’яса птиці, яке дуже легко пересушити.
Для втілення рецепта в життя знадобиться:
- ½ Кг філейної частини;
- 30 мл соняшникової олії;
- 120 г грибів;
- 90 г бекону;
- 7 сушених томатів;
- 300 мл вершків;
- 15 г діжонської гірчиці;
- шматочок сиру;
- трохи солі і перцю.
При створенні живильного і ароматного страви:
- М’ясо промивається, підсушується і нарізати порційними шматочками, які змащуються сумішшю солі і перцю.
- На розігрітій олії шматочки обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого викладаються у вогнетривку форму.
- Гриби нарізати скибочками, які пассеруются на олії.
- Після випарювання рідини до грибів викладаються попередньо обсмажені шматочки бекону, подрібнені томати, вершки і гірчиця.
- Після прогрівання вершків заливається соусом індичка.
- Блюдо притрушивается сиром, після чого відправляється в духовку на 20 хвилин.
Таким чином, щоб приготувати соковите м’ясо птиці, досить використовувати вершки, які крім ніжної текстури надають страві особливий аромат.