Індичка у вершковому соусі – 8 рецептів приготування в мультиварці, в духовці на сковороді

Дієтична і багата поживними елементами індичатина завдяки додаванню вершків стає ніжною і соковитою. Індичка у вершковому соусі – смачне, корисне і дуже проста у виконанні блюдо.

Індичка у вершковому соусі на сковороді

Вершковий соус – чудове доповнення до будь-яких страв, включаючи м’ясо індички.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1 кг філе;
  • 250 мл вершків;
  • трохи солі;
  • стопка соняшникової олії;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Індичатина промивається, обсушивается і нарізати брусками, які маринуються в спеціях близько 20 хвилин.
  • На сковороду з розігрітим маслом викладаються філейні шматочки і заливаються вершками після зарум’янювання.
  • Тушкується індичка близько чверті години під кришкою.

З грибами в мультиварці

Ароматна індичка в мультиварці готується швидко з:

  • 400 г білого м’яса;
  • 200 г грибів;
  • ½ Лимона;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 2 цибулин-шалот;
  • склянки вершків;
  • шматочки сиру;
  • стопки оливкової олії;
  • сушеного чебрецю, перцю і солі.

Готуємо послідовно, виконуючи наступні дії:

  • З промитого і підсушеного філе готуються скибочки, які збризкують соком свіжого лимона.
  • Часник подрібнюється ножем, цибуля ріжеться шматочками, а гриби діляться навпіл.
  • У режимі «Смаження» обсмажуються шматочки індички.
  • Через 15 хвилин до них додаються гриби, цибулю і часник.
  • Всі присипається сіллю, приправами і обсмажується ще 10 хвилин.
  • Мультиварка переводиться в режим «Гасіння», на якому страва готується з вершками 35 хвилин.
  • Сир натирається.
  • Останні 10 хвилин в мультиварку відправляється сирна стружка.

Готуємо в духовці

Оригінальний рецепт приготування індички в духовці передбачає використання гірчиці, яка надає страві додаткову м’якість.

Для виконання потрібні:

  • ½ Кг філе;
  • 20 г гірчиці;
  • трохи паприки і меленого перцю;
  • 200 мл вершків;
  • 150 г сиру.

Щоб приготувати смачне м’ясо з пікантним смаком:

  • В піалі змішуються ⅔ гірчиці, сіль і спеції.
  • Індичатина нарізати порційними шматочками, які маринуються в підготовленої суміші.
  • Сир натирається на тертці.
  • Через 60 хвилин шматочки індички обсмажують до золотистого кольору.
  • У форму для запікання викладаються обсмажені шматочки, які заливаються соусом з вершків, що залишилася гірчиці і ⅔ натертого сиру.
  • Ємність відправляється на півгодини в духовку, розігріту до 190°C.
  • За 5 хвилин до закінчення приготування страви присипається залишилася сирної стружкою.
Дивіться також:  Хачапурі по імеретинськи – 5 рецептів

Тефтелі з індички у вершковому соусі

Апетитні вироби з соковитого м’яса нагадують смак дитинства і є прекрасним ситним блюдом для всієї родини.

Для підготовки візьмемо:

  • 600 г філе;
  • головку цибулі;
  • яйце;
  • 100 г сиру;
  • 200 мл вершків;
  • 2 часникового зубчики;
  • пучок зелені;
  • сіль, перець і неароматное масло.

При приготуванні:

  • Підготовлене філе ріжеться на шматочки, які разом з очищеною цибулиною пропускаються через м’ясорубку.
  • Зелень рубається, а сир натирається.
  • Фарш змішують з яйцем, сіллю і рубаною зеленню.
  • З вершків, тертого сиру і часникової кашки готується соус.
  • З фаршу скочуються тефтелі, які викладаються на змащений маслом деко і випікається при 180°с близько 10 хвилин.
  • Запечені вироби заливаються соусом і допекаются близько 25 хвилин до підрум’янення.

Рецепт зі спагеті

Паста з індичатиною у вершковому соусі – ситне блюдо, яке чудово втамовує голод, не залишаючи при цьому відчуття тяжкості.

Для приготування беремо:

  • 250 г спагетті;
  • той же обсяг м’яса;
  • цибулину;
  • 2 часникового зубчики;
  • 400 мл вершків;
  • неароматное масло;
  • сіль і спеції.

При створенні страви в італійському стилі:

  • Спагетті відварюються і відкидають на друшляк.
  • Індичка ріжеться кубиками, які обсмажують до золотистого кольору.
  • Цибулина ріжеться півкільцями, а часник очищається і подрібнюється за допомогою ножа.
  • Після придбання рум’янцю до м’яса відправляються цибульні півкільця і подрібнений часник.
  • Через 10 хвилин м’ясо з цибулею заливається вершками, солиться і приправляється.
  • Після закипання соусу в сковороду відправляються готові спагетті.

З додаванням шпинату

Щоб приготувати 600 г філе індички за цим рецептом, додатково варто придбати:

  • 250 р шпинату;
  • стопку соняшникової олії;
  • шматочок вершкового масла;
  • 200 мл вершків;
  • сіль і спеції.

Основні кроки приготування:

  • Шматочок філе ділиться на 3 частини, кожна з яких солиться, приправляється і обсмажується на соняшниковій олії.
  • Обсмажене м’ясо поміщається у вогнетривку форму, куди додається трохи води, після чого ставиться в духовку, розігріту до 180°C, на 20 хвилин.
  • Шпинат подрібнюється і 2 хвилини обсмажується на вершковому маслі в іншій сковороді, де заливається вершками.
  • Після прогрівання вершків соус подається разом з індичкою до столу.
Дивіться також:  Фарширована картопля – 8 смачних рецептів!

Грудка індички у вершковому соусі з грибами

Дієтичне м’ясо індички з ароматним доповненням з грибів готується з простого продуктового набору, у який входять:

  • 400 г м’яса;
  • в 2 рази менше грибів;
  • цибулина;
  • 250 мл вершків;
  • сіль, зелень;
  • каррі, мелений перець і інші улюблені спеції;
  • трохи олії.

Виконуємо послідовно наступні маніпуляції:

  • Грудка промивається, обсушивается паперовими рушниками і ріжеться стейками товщиною в 1 см.
  • Далі кожен стейк ділиться впоперек волокон на смужки
  • Отриманий продукт викладається на сковороду з гарячим масло і обсмажується на інтенсивному вогні близько 5 хвилин, після чого приправляється перцем і солиться.
  • Через 5 хвилин сковорода знімається з вогню, а м’ясо викладається в миску, де накривається кришкою.
  • Цибулина нарізається скибочками, пассируется на тій же сковороді, що й індичка.
  • Після того, як гриби будуть порізані на пластинки, вони викладаються до цибулі.
  • По закінченні 3 хвилин овочева маса солиться і притрушивается каррі.
  • Через ще 5 хвилин вміст сковороди заливається вершками.
  • Після закипання в соус відправляються рубана зелень і шматочки м’яса.
  • Блюдо готове до дегустації.

У вершково-сирному соусі

Чудовий соус, що дозволяє зберегти соковитість м’яса птиці, яке дуже легко пересушити.

Для втілення рецепта в життя знадобиться:

  • ½ Кг філейної частини;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 120 г грибів;
  • 90 г бекону;
  • 7 сушених томатів;
  • 300 мл вершків;
  • 15 г діжонської гірчиці;
  • шматочок сиру;
  • трохи солі і перцю.

При створенні живильного і ароматного страви:

  • М’ясо промивається, підсушується і нарізати порційними шматочками, які змащуються сумішшю солі і перцю.
  • На розігрітій олії шматочки обсмажуються до рум’яної скоринки, після чого викладаються у вогнетривку форму.
  • Гриби нарізати скибочками, які пассеруются на олії.
  • Після випарювання рідини до грибів викладаються попередньо обсмажені шматочки бекону, подрібнені томати, вершки і гірчиця.
  • Після прогрівання вершків заливається соусом індичка.
  • Блюдо притрушивается сиром, після чого відправляється в духовку на 20 хвилин.
Дивіться також:  Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Таким чином, щоб приготувати соковите м’ясо птиці, досить використовувати вершки, які крім ніжної текстури надають страві особливий аромат.