Останнім часом поживні страви господині стали робити більш легкими і корисними для здоров’я, використовуючи в якості основного інгредієнта дієтичні продукти. Наприклад, індичка в мультиварці виходить дуже ніжною, а готову страву ароматною і дуже смачною.
Плов з індичкою в мультиварці
В останні час плов готують не тільки з баранини, але зі свинини або яловичини. А сьогодні стало популярним готувати його з дієтичного м’яса індички, яке надає готовому страві трохи інший смак і аромат. Приготувати плов з індички можна традиційним способом – в казанку, або скористатися мультиварка, в якій страва готується на одному диханні.
Інгредієнти:
- 600 г індички;
- дві чашки рисових зерен;
- за дві моркви і цибулі;
- чотири часникового зубчики;
- сіль, приправи для плову;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- На кухонному приладі встановлюємо режим «Смаження», вливаємо в його чашу трохи олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору шматочки індички.
- Моркву ріжемо брусочками, цибулю дрібно шаткуємо. Відправляємо овочі до м’яса, наливаємо трохи води і міняємо режим «Смаження» на «Гасіння».
- Через 10 хвилин додаємо спеції разом із зубчиками часнику, висипаємо рис і наливаємо воду у співвідношенні 1:2. Знову міняємо режим, тепер вже на «Плов» і чекаємо готовності страви.