Індичка в мультиварці – 7 рецептів приготування

Останнім часом поживні страви господині стали робити більш легкими і корисними для здоров’я, використовуючи в якості основного інгредієнта дієтичні продукти. Наприклад, індичка в мультиварці виходить дуже ніжною, а готову страву ароматною і дуже смачною.

Плов з індичкою в мультиварці

В останні час плов готують не тільки з баранини, але зі свинини або яловичини. А сьогодні стало популярним готувати його з дієтичного м’яса індички, яке надає готовому страві трохи інший смак і аромат. Приготувати плов з індички можна традиційним способом – в казанку, або скористатися мультиварка, в якій страва готується на одному диханні.

Інгредієнти:

  • 600 г індички;
  • дві чашки рисових зерен;
  • за дві моркви і цибулі;
  • чотири часникового зубчики;
  • сіль, приправи для плову;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • На кухонному приладі встановлюємо режим «Смаження», вливаємо в його чашу трохи олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору шматочки індички.
  • Моркву ріжемо брусочками, цибулю дрібно шаткуємо. Відправляємо овочі до м’яса, наливаємо трохи води і міняємо режим «Смаження» на «Гасіння».
  • Через 10 хвилин додаємо спеції разом із зубчиками часнику, висипаємо рис і наливаємо воду у співвідношенні 1:2. Знову міняємо режим, тепер вже на «Плов» і чекаємо готовності страви.

Запечене філе птиці

Якщо ви думаєте, що в мультиварці можна приготувати тільки тушковані страви, то погано знаєте свій кухонний прилад. Так режим «Випічка» дозволить запекти смачне і ароматне м’ясо. Наприклад, філе індички в мультиварці під кисло-солодким соусом.

Інгредієнти:

  • 550 г філе індички;
  • 120 мл соєвого соусу;
  • 60 г цукру;
  • сіль, масло, зелений лук.

Спосіб приготування:

  • У чашу приладу наливаємо масло й обсмажуємо в ньому до зарум’янювання шматочки птиці, включивши режим «Випічка».
  • Потім вливаємо соус з соєвої приправи, цукру, подрібненої цибулі і води (досить півчашки). Готуємо страву 30 хвилин.
Дивіться також:  Фарширована картопля – 8 смачних рецептів!

Як смачно згасити з овочами

Для приготування тушкованих страв з індички в мультиварці підходять будь-які частини тушки птиці. Якщо ви хочете приготувати страву пожирніше, то шкуру з пернатої можна не видаляти, так як в ній зосереджена основна частина жиру.

З м’яса і овочів можна приготувати смачне рагу. М’ясо в нього просочується соком овочів і виходить дуже м’яка і ароматна тушкована індичка.

Інгредієнти:

  • 600 г філе птиці;
  • за два баклажана і солодких перцю;
  • п’ять помідор;
  • кабачок;
  • по цибулині і моркви;
  • 250 г капусти;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Шматочки індички кладемо в чашу приладу.
  • Капусту шаткуємо, моркву ріжемо соломкою. З томатів знімаємо шкірку, а м’якоть подрібнюємо. Інші овочі нарізаємо кубиками.
  • Відправляємо підготовлені продукти до м’яса, додаємо сіль і інші приправи на свій смак. Перемішуємо, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо страву 1,5 години.

Котлети з індички на пару

Щоб котлети з індички на пару вийшли не тільки корисними, але й ніжними, красивими ароматними, пропустіть фарш через м’ясорубку двічі.

Потім додайте кабачок, гарбуз або замочений в молоці хліб для соковитості. Для яскравості введіть зелень або моркву, а для аромату – пряні трави (чебрець, орегано або базилік).

Інгредієнти:

  • 550 г філе індички;
  • цибулина;
  • п’ять ложок вівсяних пластівців;
  • три зубці часнику;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  • М’ясо перекручуємо на м’ясорубці разом з часником і цибулею.
  • Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою кавомолки і змішуємо з фаршем.
  • Додаємо сіль, спеції. З фаршу формуємо котлетки і вкладаємо їх в спеціальне сито.
  • У чашу наливаємо воду, зверху ставимо сито з вмістом і в режимі «На пару» готуємо котлети приблизно годину.

Печеня з картоплею

Печеня з індички можна приготувати не тільки в казанку або в духовці, але і в мультиварці. Щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним, використовуйте в приготуванні свіже м’ясо і попередньо замаринуйте його в будь-якому соусі або в пряних травах.

Дивіться також:  Риба тілапія – що за риба? Користь риби, опис і рецепти приготування

Інгредієнти:

  • 800 г індички;
  • шість бульб картоплі;
  • за дві цибулини і моркви;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • масло для обсмажування.

Спосіб приготування:

  • На приладі включаємо режим «Випічка» і протягом 15 хвилин смажимо шматочки м’яса разом з подрібненою цибулею і морквою.
  • Потім відправляємо до них кубики картоплі і подрібнені зубчики часнику. Наливаємо 300 мл води, переходимо на режим «Гасіння» і встановлюємо таймер на 50 хвилин.

Готуємо смачне азу

Азу – це страва татарської кухні, яке готують перевага з баранини. Але ми сьогодні говоримо про здорове харчування, тому жирну баранину замінимо дієтичної індичкою, а сама страва будемо готувати в мультиварці з томатно-овочевим соусом. Виходить дуже смачно.

Спосіб приготування:

  • 650 г індички;
  • цибулю і моркву;
  • солоний огірок;
  • два консервованих томатів;
  • сіль, перець, олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • У режимі «Смаження» першим ділом обсмажуємо шматочки м’яса до рум’яної скоринки.
  • Потім до нього висипаємо нашатковані цибулю і моркву, які смажимо п’ять хвилин.
  • Подрібнюємо На крупній тертці, томати без шкірки, а солоний огірок ріжемо маленькими кубиками. Відправляємо овочі до решти інгредієнтів. Залишилося додати спеції, налити склянку води і вибрати програму «Тушкування» на 1 годину.

Після звукового сигналу не поспішайте діставати страву, а залиште азу в режимі «Підігрів» на 10 хвилин.

Гуляш з індички в мультиварці

Гуляш з індички виходить такий же смачний і ситний, як з будь-якого іншого м’яса. Для соусу можна взяти томатну пасту або кетчуп, а також сметану з будь-яким відсотком жирності.

Інгредієнти:

  • 450 г м’яса птиці;
  • морква та цибулю;
  • дві – три ложки борошна;
  • 50 мл сметани;
  • дві ложки кетчупу;
  • спеції, приправи;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • М’ясо ріжемо брусочками і смажимо 20 хвилин на режимі «Смаження» («Випічка»).
  • Висипаємо до золотистої індичині подрібнений півкільцями цибулю і натерту моркву. Готуємо продукти в цьому ж режимі ще 10 хвилин.
  • Тепер посипаємо інгредієнти борошном і вливаємо соус з кетчупу, сметани і склянки води. Для пікантності можна взяти в однакових пропорціях трохи солодкого і гострого кетчупу.
  • Кладемо лавровий лист та інші спеції на ваш вибір. Солимо за смаком, встановлюємо опцію «Тушкування» на 35 хвилин.
Дивіться також:  Як приготувати скумбрію в духовці? 8 рецептів

До речі, є рецепт незвичайного плову з індички, який обов’язково сподобається вашим дітям. Візьміть склянку відварного рису, 300 г обсмажених шматочків м’яса, а також по склянці консервованих абрикос і ананасів. Змішайте інгредієнти, додайте трохи вершкового масла, перцю, щіпку солі і каррі.

Ось така вона, різноманітна і неповторна індичка, приготована в мультиварці. Її м’ясо корисне і має нейтральний смак, завдяки чому чудово поєднується з різними спеціями і овочами. А це означає, що таке м’ясо надає воістину неосяжні простори для кулінарних експериментів.

Прокрутка до верху