Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Зробити м’ясо птиці соковитим і ніжним під силу не кожній господині, тому що потрібно знати маленькі секрети правильного маринаду. Пропонуємо кілька простих, але дуже смачних рецептів приготування індички в сметанному соусі, завдяки якому філе буде танути в роті.

Індичка в сметанному соусі в духовці

Компоненти:

  • індичка (філе) – 1,3 – 1,4 кг;
  • сметана (15 – 20% жирності) – 300 – 350 г;
  • олія соняшникова без запаху – 45 – 50 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль – 1 ч. л. без верху;
  • коріандр (плоди) – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 3 щіпки;
  • сушений базилік – 10 г;
  • сушений болгарський перець – 5 р.

Приготування:

  • М’ясо нарізати порційними пластами товщиною в 1 см. З усіх боків добре змастити олією і викласти на деко одним шаром.
  • Сухі спеції і сіль змішати разом і посипати ними індичку.
  • Відправити заготівлю запікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 200°C.
  • Часник дрібно порубати або продавити через прес. Додати в сметану і розмішати. Якщо соус вийде занадто густим, можна додати трохи води.
  • Залити м’ясо сметаною і запікати ще близько 20 – 30 хвилин, не змінюючи температуру.
  • Подавати з улюбленим гарніром.

А секрет соковитих шматочків індички полягає в соусі, який повністю покриває м’ясо і не дає йому висихати під час запікання.

Дивіться також:  Куряче філе в паніровці – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці