Зробити м’ясо птиці соковитим і ніжним під силу не кожній господині, тому що потрібно знати маленькі секрети правильного маринаду. Пропонуємо кілька простих, але дуже смачних рецептів приготування індички в сметанному соусі, завдяки якому філе буде танути в роті.
Індичка в сметанному соусі в духовці
Компоненти:
- індичка (філе) – 1,3 – 1,4 кг;
- сметана (15 – 20% жирності) – 300 – 350 г;
- олія соняшникова без запаху – 45 – 50 мл;
- часник – 2 зубчики;
- сіль – 1 ч. л. без верху;
- коріандр (плоди) – 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 3 щіпки;
- сушений базилік – 10 г;
- сушений болгарський перець – 5 р.
Приготування:
- М’ясо нарізати порційними пластами товщиною в 1 см. З усіх боків добре змастити олією і викласти на деко одним шаром.
- Сухі спеції і сіль змішати разом і посипати ними індичку.
- Відправити заготівлю запікатися в духовку на 25 хвилин при температурі 200°C.
- Часник дрібно порубати або продавити через прес. Додати в сметану і розмішати. Якщо соус вийде занадто густим, можна додати трохи води.
- Залити м’ясо сметаною і запікати ще близько 20 – 30 хвилин, не змінюючи температуру.
- Подавати з улюбленим гарніром.
А секрет соковитих шматочків індички полягає в соусі, який повністю покриває м’ясо і не дає йому висихати під час запікання.