Тефтелі з індички в сметанному соусі
Компоненти для фаршу:
- філе індички – 0,7 кг;
- рис – ½ ст.;
- цибуля – 1 шт.;
- яйця – 1 шт.;
- сіль і перець – за смаком.
Компоненти для соусу (підливи):
- морква – 1 шт.;
- сметана – 200 г;
- болгарський перець – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. л.;
- масло – для смаження;
- сіль і перець – по ½ ч. л.;
- вода – 200 мл;
- рубаний кріп (для прикраси) – 2 ст. л.;
- сир (будь-який твердий) – 100 – 150 р.
Почнемо з приготування фаршу:
- Рис залити 2 склянками води і відварити до напівготовності. На це буде потрібно близько 10 хвилин. Потім злити рідину.
- М’ясо і цибулю порізати великими шматками. Прокрутити через м’ясорубку.
- Додати рис, яйце, сіль і перець, добре перемішати всі інгредієнти. Фарш готовий.
Тепер пора приготувати підливу:
- Моркву натерти, болгарський перець порізати невеликими кубиками.
- Овочі обсмажити на сковороді протягом 5 – 7 хвилин.
- Викласти сметану і всипати спеції. Дочекатися поки маса закипить.
- У цей час змішати борошно з водою і влити до соусу. Потримати на вогні до закипання і відразу прибрати. Головне, щоб підлива не встигла загуснути.
Оформляємо страву:
- Щоб зробити тефтелі, руки змочіть у воді, що залишилася і зліпити з фаршу кульки-тефтелі.
- Викладіть їх у форму з високими стінками або в чисту сковороду. Зверху залийте соусом.
- Залишилося поставити форму в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
- За 5 – 10 хвилин до готовності натерти сир і засипати ним страву.
- Подавати тефтелі з індички, прикрасивши їх кропом.
Приготувати індичку у вершковому або сметанному соусі можна безліччю способів, але можете бути впевнені – така страва в будь-якому випадку буде смачним.