Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Тефтелі з індички в сметанному соусі

Компоненти для фаршу:

  • філе індички – 0,7 кг;
  • рис – ½ ст.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль і перець – за смаком.

Компоненти для соусу (підливи):

  • морква – 1 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • масло – для смаження;
  • сіль і перець – по ½ ч. л.;
  • вода – 200 мл;
  • рубаний кріп (для прикраси) – 2 ст. л.;
  • сир (будь-який твердий) – 100 – 150 р.

Почнемо з приготування фаршу:

  • Рис залити 2 склянками води і відварити до напівготовності. На це буде потрібно близько 10 хвилин. Потім злити рідину.
  • М’ясо і цибулю порізати великими шматками. Прокрутити через м’ясорубку.
  • Додати рис, яйце, сіль і перець, добре перемішати всі інгредієнти. Фарш готовий.

Тепер пора приготувати підливу:

  • Моркву натерти, болгарський перець порізати невеликими кубиками.
  • Овочі обсмажити на сковороді протягом 5 – 7 хвилин.
  • Викласти сметану і всипати спеції. Дочекатися поки маса закипить.
  • У цей час змішати борошно з водою і влити до соусу. Потримати на вогні до закипання і відразу прибрати. Головне, щоб підлива не встигла загуснути.

Оформляємо страву:

  • Щоб зробити тефтелі, руки змочіть у воді, що залишилася і зліпити з фаршу кульки-тефтелі.
  • Викладіть їх у форму з високими стінками або в чисту сковороду. Зверху залийте соусом.
  • Залишилося поставити форму в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
  • За 5 – 10 хвилин до готовності натерти сир і засипати ним страву.
  • Подавати тефтелі з індички, прикрасивши їх кропом.

Приготувати індичку у вершковому або сметанному соусі можна безліччю способів, але можете бути впевнені – така страва в будь-якому випадку буде смачним.

Дивіться також:  Курячі нагетси – 9 рецептів, як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху