М’ясо індички, яке є цінним джерелом білкових речовин, жирів і вітамінів, виходить смачним і поживним. Якщо ви обмежені часом, рекомендуємо приготувати одночасно гарнір і м’ясо, наприклад, індичку з картоплею в духовці.
Індичка, запечена з картоплею цілком
Це блюдо займе почесне місце на святковому столі.
Інгредієнти:
- мускатний горіх – 2 ч. ложки;
- індичка – тушка близько 4 кг;
- сіль;
- картопля – 1450 м;
- чебрець – 10 г;
- соняшникова олія – 50 мл;
- печериці – 320 г;
- каррі – 2 ч. ложки;
- сметана – 100 мл;
- коріандр – 2 ч. ложки;
- цибуля – 110 р.
Приготування:
- Промити картоплю. Помістити в холодну воду. Відварити. Овоч має бути напівготові. Почистити.
- Промити тушку. Промокнути рушником. Змішати прянощі з сіллю. Присипати тушку. Натерти всередині і зовні.
- Нарізати печериці. Повинні вийти пластинки. Подрібнити цибулю. Потрібні півкільця.
- Розігріти олію. Обсмажити цибулю п’ять хвилин. Помістити печериці. Волога повинна випаруватися. Влити сметану. Загасити.
- Два картопляних бульби нарізати. Картопляні скибочки змішати з начинкою з грибів. Нафарширувати індичку. Тушку покласти на деко. Укрити фольгою. Відправити в духову шафу.
- Виставити режим на 180 гр. Помістити тушку. Запікати годину. Прибрати фольгу. Нарізати картоплю, що залишилася. Розкласти отримані часточки навколо тушки. Запекти до готовності.
Філе індички з картоплею в духовці
Філе індички з картоплею вийде апетитним, а смак не викличе розчарування.
Інгредієнти:
- філе – 550 г;
- перець;
- картопля – 550 г;
- сіль;
- цибуля – 120 г;
- олія соняшникова – 25 мл;
- паста томатна – 55 мл;
- сир – 550 г твердого;
- майонез – 120 мл
Приготування:
- Картоплю нарізати у вигляді круглих скибочок. Цибулю подрібнити півкільцями. Натерти сир, використовуючи крупну тертку.
- Влити пасту томатну в майонез. Перемішати. Відбити спеціальним молотком філе. Присолити. Посипати перцем. Натерти.
- Застелити фольгою форму. Промазати маслом. Розмістити картоплю. Розкласти філе. Присипати цибульними кільцями. Полити частиною приготовленого соусу. Присипати сирної стружкою. Полити соусом.
- Помістити в духову шафу. Він повинен бути прогрітий (180 гр.). На приготування знадобиться годину.
Гомілка індички
Гомілка індички з картоплею в духовці виходить насиченим на смак з дивовижним ароматом духмяних трав, які вдало поєднуються між собою. Індичка виходить соковитою і м’якою. Її апетитний вигляд багато прикрасить святковий стіл.
Інгредієнти:
- гомілка – 850 м;
- італійські трави – 12 м;
- картопля – 550 г;
- лавр – 2 аркуша;
- морква – 120 г;
- оливкова олія – 65 мл;
- перець болгарський – 200 г;
- вода мінеральна газована – 160 мл;
- соус соєвий – 65 мл;
- часник – 7 зубків;
- цибуля – 210 г ріпчаста.
Приготування:
- Промити м’ясо. Підсушити. Розрізати три часникових зубки уздовж. Зробити надрізи в гомілці. Помістити в отримані кишеньки часникові шматочки.
- Часник натерти на дрібній тертці. Помістити в оливкова олія. Перемішати. Засипати італійські трави. Влити соєвий соус. Залити мінералку. Розмішати.
- Відріжте необхідну довжину рукава для запікання. Зав’язати з краю. Помістити гомілку. Залити маринадом. Зав’язати другий край. Потримати кілька годин у холодильнику. Коли мине година, перевернути.
- Взяти новий рукав. Зав’язати з одного боку. Перець нарізати півкільцями. Такою ж формою подрібнити цибулю. Морквина потрібно у вигляді пластин. Картопля – шматочками.
- Викласти в рукав картоплю. Вкрити морквиною. Розкласти цибулю. Слідом присипати перцем. Розкласти індичку. Зав’язати рукав. Відправити на деко. Взяти зубочистку, зробити проколи.
- Помістити в духову шафу. Запікати півтори години. Режим 180 гр.
Варіант приготування в горщиках
Індичка з картоплею в духовці виходить м’якою і соковитою, рівномірно пропікається.
Щоб м’ясо не вийшло сухим, його необхідно потримати в маринаді не менше години. Для м’якості та ніжності – обернути індичку плівкою і відбити.
Інгредієнти:
- сіль;
- картопля – 7 бульб;
- петрушка – 10 г;
- гірчиця – 5 г;
- кріп – 10 г;
- часник – 4 зубки;
- йогурт натуральний – 15 мл;
- приправа – 10 г;
- індичка – 750 г філе.
Приготування:
- Промити м’ясо. Просушити. Нарізати пластами, які мають товщину два сантиметри. Помістити в ємність, присолити. Приправити перцем.
- Засипати прянощі в йогурт. Додати гірчицю. Перемішати. Полити м’ясо. Перемішати. Промаринувати півтори години.
- Порубати зелень. Покришити часникові зубки.
- Картоплю нарізати. Отримані шматочки помістити в горщики. Вкрити частиною індички. Присипати часником. Розмістити індичку. Присипати зеленню.
- Укрити фольгою. Помістити в духову шафу. Режим 180 гр. Буде потрібно годину.
Запіканка з індичкою і картоплею в духовці
Готується дуже легко і просто, а на смак виходить дивовижним.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- філе – 550 г індички;
- сіль;
- картопля – 950 г;
- сир – 220 г твердий;
- перець чорний перемелений;
- майонез – 170 мл
Приготування:
- Нарізати м’ясний продукт на шматки. Картоплю подрібнити тонкими пластинками. Перетерти сир на крупній тертці.
- Промазати маслом форму. Викласти частину картоплі. Вкрити частиною м’яса. Присолити. Посипати перцем. Знову викласти картоплю. Присолити. Розмістити індичку. Присипати перцем. Підсолити. Вкрити сирної стружкою.
- Промазати майонезом. Помістити в духову шафу, який до цього моменту прогрітий (210 гр.). Тушкувати годину.
З додаванням грибів
Якщо хочете отримати пікантний смак, то додайте в блюдо гриби. Просте страва набуде вишукані нотки і сподобається всім домочадцям.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- філе 350 г індиче;
- сметана – 120 мл;
- картопля – 5 бульб;
- сіль;
- масло;
- гриби – 220 г;
- спеції;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Нарізати гриби. Отримані пластини помістити в сковорідку. Влити олію. Обсмажити.
- Нашаткувати цибулю. Половину відправити до грибний засмажки. Всипати сіль. Приправити спеціями. Загасити сім хвилин. Перекласти на тарілку.
- Нарізати м’ясо. Пропустити через м’ясорубку. Обсмажити на сковорідці з маслом три хвилини. Присипати спеціями. Накрити кришкою. Загасити чверть години.
- Картоплю нарізати. Пластини по товщині повинні бути чотири міліметри. Натерти морквину. Отриману стружку помістити з рештою цибулею в сковорідку. Влити олію, обсмажити.
- Промазати форму. Масло можна використовувати будь-який. Розмістити частину картоплі. Підсолити. Викласти частину м’яса. Підсолити. Вкрити частиною грибний засмажки. Присипати спеціями. Промазати сметаною. Розкласти картоплю. Знову м’ясо. Підсолити. Додати засмажку грибну. Слідом викласти морквяну. Посипати сіллю. Промазати сметаною.
- Помістити в гарячу духову шафу, температура якого до цього часу становить 180 гр., на годину.
Готуємо в рукаві
Індичку можна готувати цілком, але для приготування буде потрібно час. Тому можна подрібнити м’ясо і запекти в рукаві. Часу піде менше, а результат вийде ідентичним.
Інгредієнти:
- сіль;
- картопля – 1100 м;
- масло – 55 мл соняшникова;
- індичка – 1100 м стегна;
- спеції;
- часник – 7 зубков.
Приготування:
- Індичку нарізати шматками. Якщо картопля маленька, то можна запікати цілою. Якщо велика, то порізати. Взяти прес для часнику, пропустити зубки. Змішати картоплю з м’ясом і часником. Всипати спеції. Присолити. Влити олію. Перемішати.
- Відрізати рукав. Зав’язати край. Розмістити продукти. Зав’язати інший край. Відправити на деко. Запікати годину при 190 гр.
Рецепт по-французьки
Якщо не можете вирішити яким смачним блюдом нагодувати сім’ю, то цей рецепт завжди прийде на допомогу.
Інгредієнти:
- перець;
- цибуля – 2 шт.;
- індичка – 2 шт. філе;
- майонез;
- помідори – 2 шт.;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- сіль;
- сир – 320 г твердий.
Приготування:
- Нарізати м’ясо на шматки. Відбити, використовувати спеціальний молоток. Ця процедура допоможе зробити індичку ніжніше. Яйце змішати з сіллю. Приправити перцем. Перемішати. Отриманою сумішшю залити м’ясо. Перемішати.
- Томати нарізати. Нашаткувати цибулю. Натерти сир.
- Промазати маслом деко. Розкласти м’ясо. Вкрити цибульними шматочками. Викласти помідори. Промазати майонезом. Присипати сирної стружкою.
- Запікати близько півгодини при 180 гр.