Індокачка це зовсім не селекційна помісь качки та індички, а окрема качина порода, завезена до нас із Мексики і офіційно іменована мускусна качка. І страви з неї виходять настільки чудово смачні, що буквально «пальчики оближеш».
Ця різновид птаха вдало поєднує всі найкращі смакові характеристики. М’ясо индоутки м’якше, ніж індичатина, і має більш виражений смак, ніж курятина. До речі, на відміну від звичайного качиного м’ясо индоутки маложирное і більш дієтичне. Тому фахівці радять включати страви з нього в дитяче меню, а також в раціон тих, хто відновлює сили після захворювань і навіть пристрасно мріє схуднути.
Як приготувати індокачку — дуже смачний рецепт з відео
Покроковий рецепт докладно опише процес приготування індокачки з яблуками.
- тушка индоутки;
- 1 цибулина;
- 3 середніх яблука;
- 100 г (без кісточки) чорносливу;
- сіль, мелений перець;
- 5-6 зубків часнику;
- 1 лимон;
- масло вершкове.
Приготування:
- Зріжте з шкірку лимона і порубаєте його м’якоть кубиками. Яблука наріжте часточками і з’єднайте з лимоном, щоб вони не потемніли.
- Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин, потім наріжте соломкою.
- Цибулю порізати тоненькими чверть кільцями, часник дуже дрібно порубаєте.
- Змішайте всі інгредієнти.
- Ретельно вимиту индоутку натріть сіллю і перцем, Наповніть тушку підготовленою начинкою, отвір заколіть зубочистками.
- Змастіть вершковим маслом фору або деко. Укладіть фаршировану птицю черевцем донизу і запікайте в залежності від розмірів від 1.5 до 2.5 годин.
- Під час приготування не забувайте поливати тушку виділився жирком і перевертати, тоді індокачка вийде рум’яної і красивою зі всіх сторін.
Індокачка в мультиварці — покроковий рецепт
Мультиварка дуже швидко приготує дуже смачне рагу з картоплі і м’яса индоутки.
- 500 г чистого м’яса индоутки;
- 2 морквини;
- 2 головки цибулі;
- 1.5 кг картоплі;
- 1 великий помідор;
- 2-3 часникового зубчики;
- сіль, приправи за смаком.
Приготування:
- З цибулевих головок зніміть піну і наріжте кубиками.
- Моркву поріжте кубиками або часточками.
- Качине м’ясо поріжте шматочками середнього розміру.
- Очищену від шкірки картоплю – невеликими брусочками.
- Чашу мальтиварки злегка змастіть рослинною олією. Якщо використовуєте домашню птицю, то робити це не обов’язково, так як м’ясо містить достатньо власного жиру. Встановіть програму «смаження» приблизно на 20 хвилин і обсмажте м’ясні шматочки.
- Через 15 хвилин від початку процесу викладіть овочі.
- Потім переведіть техніку в режим «гасіння», завантажте картоплю, посоліть все і приправте. Перемішайте і влийте 1 ст. теплої води.
- Приблизно за 5 хвилин до кінця готування додайте нарізаний кубиками помідор і подрібнений часник.
- Якщо до цього моменту картоплю ще не готовий, то продовжите час гасіння на потрібний термін.
Індокачка в духовці – рецепт
Индоутку в духовці можна приготувати з самими простими продуктами. Страва вийде апетитним на вигляд і приголомшливим на смак.
- 1 пташина тушка;
- ½ Лимона;
- по дрібці сухого базиліка, орегано і запашного (меленого) перцю;
- сіль.
Начинка:
- 500 г печериць;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- сіль;
- олія для обсмажування.
Гарнір:
- 1 ст. сирої гречки;
- 1 ст. води.
Приготування:
- Видавіть сік з половинки лимона, додайте в нього трохи лимонної цедри, сіль і прянощі. При необхідності розведіть ложкою холодної води. Отриманим маринадом гарненько натерти всередині і зовні птицю і залиште для маринування на період від 15 хвилин до декількох годин.
- Наріжте шампіньйони четвертинками, часточками моркву, цибулю півкільцями. Обсмажте спочатку овочі, а потім викладіть до них гриби. Відразу ж посоліть і поперчіть, гасіть близько 7-10 хвилин. Добре охолодіть.
- Тушку наповніть грибною начинкою і закрийте отвір за допомогою дерев’яних зубочисток. Укладіть у центрі змащеного маслом глибокого дека або форми.
- Навколо викладіть заздалегідь промиту гречку. Додайте воду, крупу присолите.
- Затягніть ємність з индоуткой фольгою і відправте в духовку (200°) в залежності від розмірів птиці на 1.5–2 години.
- Як тільки качине м’ясо повністю приготується (при наколюванні в самому товстому місці буде з’являтися прозорий сік), кашу перемішайте і дайте птиці підрум’яниться ще 10-15 хвилин. При цьому фольгу розгорніть так, щоб гречка була прикрита, інакше вона підсохне.
Рецепт индоутки в рукаві
Як і будь-яку іншу птицю индоутку можна запікати в рукаві. При цьому виділився сік просочить м’ясо і зробить його більш соковитим.
- 1 індокачка;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 2 яблука;
- сіль, спеції;
- 2 лаврових листочка.
Приготування:
- Тушку добре наскрібши ножем і ретельно вимийте зі всіх сторін.
- Нарубаєте на порційні шматки, натріть їх сіллю і приправами (для качки або курки).
- Яблука наріжте часточками, моркву шайбочками, цибулю півкільцями. Перемішайте продукти і викладіть рівним шаром у рукав.
- Зверху на овочеву подушечку укладіть шматки птиці та лаврові листочки. Влийте всередину трохи (приблизно 1/2 склянки) води і зав’яжіть краю рукава.
- Запікайте при середньому температурному режимі 180°С близько 1.5–2 годин.
Індокачка у фользі з рисом
Індокачка з рисом і яблуками, запечена в пікантному соусі замінить традиційного гуску, курку чи качку стане приємним сюрпризом на урочистому застілля.
- індокачка вагою 3 кг;
- 180 г сирого рису;
- 3 лимона;
- 2 солодких яблука;
- 1 невелика морквина;
- 1 маленька головка цибулі;
- 1 ст. л. меду;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 1 ст. л. цукру;
- по щіпці чорного перцю, розмарину, гвоздики;
- 1 л води;
- 1 ст. л. борошна.
Приготування:
- Першим ділом займіться маринуванням индоутки. Для цього видавіть сік з лимонів, киньте в нього гвоздику і розмарин. Прогрійте його протягом 3–х хвилин на малому газу, а краще водяній бані.
- Птицю ретельно вимийте, підсушіть серветкою. Відріжте шию і відкладіть її в сторону. Тушку укладіть в підходящу ємність, залийте маринадом і залиште для маринування в холоді не менше ніж на 2.5 години.
- У невелику каструльку опустіть раніше відрізану шию, очищені від шкірки цибулину і моркву (цілком). Присолите і варіть після закипання протягом півгодини на повільному вогні.
- Рис ретельно промийте, залийте гарячим бульйоном в кількості 0.5 л і варіть до ступеня напівготовності. Відкиньте на друшляк, дайте добре стекти і повністю охолонути.
- Промаринованную птицю натріть сіллю і перцем. Яблука наріжте тонкими скибочками і викладіть їх усередині качки так, щоб вони вистилали всю порожнину рівним шаром. Нафаршируйте рисом, зашейте отвір нитками або скріпіть зубочистками.
- Рідкий мед змішайте з гірчицею і отриманою сумішшю намажте индоутку зверху. Укладіть птицю на великий аркуш фольги (можна в кілька шарів). Загорніть краю і зафіксуйте.
- Запікайте индоутку в прогрітій до 180°С духовій печі приблизно 2 години.
- Щоб запечена пташка придбала гарну хрустку скоринку, через зазначений час розгорніть фольгу і продовжіть процес запікання ще на півгодини.
- Залишилася порцію бульйону, попередньо видаливши з нього качину шию і овочі, прогрійте на повільному газу, але не кип’ятіть. Додайте в нього цукор і соєвий соус. Борошно розведіть невеликою кількістю води, щоб не з’явилися грудки, і цівкою влийте в соус.
- Подавайте гарячу индоутку з повністю остившім соусом.