Індокачка – 6 рецептів на будь-який випадок

Індокачка це зовсім не селекційна помісь качки та індички, а окрема качина порода, завезена до нас із Мексики і офіційно іменована мускусна качка. І страви з неї виходять настільки чудово смачні, що буквально «пальчики оближеш».

Ця різновид птаха вдало поєднує всі найкращі смакові характеристики. М’ясо индоутки м’якше, ніж індичатина, і має більш виражений смак, ніж курятина. До речі, на відміну від звичайного качиного м’ясо индоутки маложирное і більш дієтичне. Тому фахівці радять включати страви з нього в дитяче меню, а також в раціон тих, хто відновлює сили після захворювань і навіть пристрасно мріє схуднути.

Як приготувати індокачку — дуже смачний рецепт з відео

Покроковий рецепт докладно опише процес приготування індокачки з яблуками.

  • тушка индоутки;
  • 1 цибулина;
  • 3 середніх яблука;
  • 100 г (без кісточки) чорносливу;
  • сіль, мелений перець;
  • 5-6 зубків часнику;
  • 1 лимон;
  • масло вершкове.

Приготування:

  • Зріжте з шкірку лимона і порубаєте його м’якоть кубиками. Яблука наріжте часточками і з’єднайте з лимоном, щоб вони не потемніли.
  • Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин, потім наріжте соломкою.
  • Цибулю порізати тоненькими чверть кільцями, часник дуже дрібно порубаєте.
  • Змішайте всі інгредієнти.
  • Ретельно вимиту индоутку натріть сіллю і перцем, Наповніть тушку підготовленою начинкою, отвір заколіть зубочистками.
  • Змастіть вершковим маслом фору або деко. Укладіть фаршировану птицю черевцем донизу і запікайте в залежності від розмірів від 1.5 до 2.5 годин.
  • Під час приготування не забувайте поливати тушку виділився жирком і перевертати, тоді індокачка вийде рум’яної і красивою зі всіх сторін.

Індокачка в мультиварці — покроковий рецепт

Мультиварка дуже швидко приготує дуже смачне рагу з картоплі і м’яса индоутки.

  • 500 г чистого м’яса индоутки;
  • 2 морквини;
  • 2 головки цибулі;
  • 1.5 кг картоплі;
  • 1 великий помідор;
  • 2-3 часникового зубчики;
  • сіль, приправи за смаком.
Дивіться також:  Шашлик зі свинини – 13 рецептів приготування шашлику і маринаду

Приготування:

  • З цибулевих головок зніміть піну і наріжте кубиками.
  • Моркву поріжте кубиками або часточками.
  • Качине м’ясо поріжте шматочками середнього розміру.
  • Очищену від шкірки картоплю – невеликими брусочками.
  • Чашу мальтиварки злегка змастіть рослинною олією. Якщо використовуєте домашню птицю, то робити це не обов’язково, так як м’ясо містить достатньо власного жиру. Встановіть програму «смаження» приблизно на 20 хвилин і обсмажте м’ясні шматочки.
  • Через 15 хвилин від початку процесу викладіть овочі.
  • Потім переведіть техніку в режим «гасіння», завантажте картоплю, посоліть все і приправте. Перемішайте і влийте 1 ст. теплої води.
  • Приблизно за 5 хвилин до кінця готування додайте нарізаний кубиками помідор і подрібнений часник.
  • Якщо до цього моменту картоплю ще не готовий, то продовжите час гасіння на потрібний термін.

Індокачка в духовці – рецепт

Индоутку в духовці можна приготувати з самими простими продуктами. Страва вийде апетитним на вигляд і приголомшливим на смак.

  • 1 пташина тушка;
  • ½ Лимона;
  • по дрібці сухого базиліка, орегано і запашного (меленого) перцю;
  • сіль.

Начинка:

  • 500 г печериць;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • сіль;
  • олія для обсмажування.

Гарнір:

  • 1 ст. сирої гречки;
  • 1 ст. води.

Приготування:

  • Видавіть сік з половинки лимона, додайте в нього трохи лимонної цедри, сіль і прянощі. При необхідності розведіть ложкою холодної води. Отриманим маринадом гарненько натерти всередині і зовні птицю і залиште для маринування на період від 15 хвилин до декількох годин.
  • Наріжте шампіньйони четвертинками, часточками моркву, цибулю півкільцями. Обсмажте спочатку овочі, а потім викладіть до них гриби. Відразу ж посоліть і поперчіть, гасіть близько 7-10 хвилин. Добре охолодіть.
  • Тушку наповніть грибною начинкою і закрийте отвір за допомогою дерев’яних зубочисток. Укладіть у центрі змащеного маслом глибокого дека або форми.
  • Навколо викладіть заздалегідь промиту гречку. Додайте воду, крупу присолите.
  • Затягніть ємність з индоуткой фольгою і відправте в духовку (200°) в залежності від розмірів птиці на 1.5–2 години.
  • Як тільки качине м’ясо повністю приготується (при наколюванні в самому товстому місці буде з’являтися прозорий сік), кашу перемішайте і дайте птиці підрум’яниться ще 10-15 хвилин. При цьому фольгу розгорніть так, щоб гречка була прикрита, інакше вона підсохне.
Дивіться також:  Яловичина по-бургундськи – 7 рецептів приготування

Рецепт индоутки в рукаві

Як і будь-яку іншу птицю индоутку можна запікати в рукаві. При цьому виділився сік просочить м’ясо і зробить його більш соковитим.

  • 1 індокачка;
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 2 яблука;
  • сіль, спеції;
  • 2 лаврових листочка.

Приготування:

  • Тушку добре наскрібши ножем і ретельно вимийте зі всіх сторін.
  • Нарубаєте на порційні шматки, натріть їх сіллю і приправами (для качки або курки).
  • Яблука наріжте часточками, моркву шайбочками, цибулю півкільцями. Перемішайте продукти і викладіть рівним шаром у рукав.
  • Зверху на овочеву подушечку укладіть шматки птиці та лаврові листочки. Влийте всередину трохи (приблизно 1/2 склянки) води і зав’яжіть краю рукава.
  • Запікайте при середньому температурному режимі 180°С близько 1.5–2 годин.

Індокачка у фользі з рисом

Індокачка з рисом і яблуками, запечена в пікантному соусі замінить традиційного гуску, курку чи качку стане приємним сюрпризом на урочистому застілля.

  • індокачка вагою 3 кг;
  • 180 г сирого рису;
  • 3 лимона;
  • 2 солодких яблука;
  • 1 невелика морквина;
  • 1 маленька головка цибулі;
  • 1 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. цукру;
  • по щіпці чорного перцю, розмарину, гвоздики;
  • 1 л води;
  • 1 ст. л. борошна.

Приготування:

  • Першим ділом займіться маринуванням индоутки. Для цього видавіть сік з лимонів, киньте в нього гвоздику і розмарин. Прогрійте його протягом 3–х хвилин на малому газу, а краще водяній бані.
  • Птицю ретельно вимийте, підсушіть серветкою. Відріжте шию і відкладіть її в сторону. Тушку укладіть в підходящу ємність, залийте маринадом і залиште для маринування в холоді не менше ніж на 2.5 години.
  • У невелику каструльку опустіть раніше відрізану шию, очищені від шкірки цибулину і моркву (цілком). Присолите і варіть після закипання протягом півгодини на повільному вогні.
  • Рис ретельно промийте, залийте гарячим бульйоном в кількості 0.5 л і варіть до ступеня напівготовності. Відкиньте на друшляк, дайте добре стекти і повністю охолонути.
  • Промаринованную птицю натріть сіллю і перцем. Яблука наріжте тонкими скибочками і викладіть їх усередині качки так, щоб вони вистилали всю порожнину рівним шаром. Нафаршируйте рисом, зашейте отвір нитками або скріпіть зубочистками.
  • Рідкий мед змішайте з гірчицею і отриманою сумішшю намажте индоутку зверху. Укладіть птицю на великий аркуш фольги (можна в кілька шарів). Загорніть краю і зафіксуйте.
  • Запікайте индоутку в прогрітій до 180°С духовій печі приблизно 2 години.
  • Щоб запечена пташка придбала гарну хрустку скоринку, через зазначений час розгорніть фольгу і продовжіть процес запікання ще на півгодини.
  • Залишилася порцію бульйону, попередньо видаливши з нього качину шию і овочі, прогрійте на повільному газу, але не кип’ятіть. Додайте в нього цукор і соєвий соус. Борошно розведіть невеликою кількістю води, щоб не з’явилися грудки, і цівкою влийте в соус.
  • Подавайте гарячу индоутку з повністю остившім соусом.
Дивіться також:  Плов в духовці з куркою – 5 рецептів, як приготувати

Прокрутка до верху