Келих для мартіні
Ірландська кава подають в оригінальному келиху. Це навіть не келих, а кухоль із загартованого скла на невисокій ніжці з ручкою. Завдяки прозорим стінкам келиха видно всі краса напою, а ручка дозволяє зручно тримати в руці.
У ресторанах такий келих використовують для подачі гарячих напоїв і не тільки з додаванням алкоголю. Келихи для Irish Coffeе сьогодні продаються у вільному доступі, тому такий напій можна готувати вдома і подавати згідно з усіма традиціями.
Ірландська кава – класичний рецепт
Справжній рецепт передбачає використання кавових зерен сорту «Бьюлі», але якщо вам не вдалося знайти такої кави, то можна взяти будь свіжозварений напій.
Інгредієнти:
- 37 мл віскі (приблизно п’ять ч. ложок);
- дві ч. ложки цукру (краще коричневого);
- дві неповних чашки звареної кави;
- трохи збитих жирних вершків (холодних).
Спосіб приготування:
- Першим ділом потрібно підігріти келих, для цього у нього наливають звичайну гарячу воду.
- Тепер варимо каву. Можна використовувати кавник з пресом, куди висипається три ложечки меленої кави (з гіркою) і заливаються окропом. Такий кавник проціджує кави і зберігає всю його цінність.
- Беремо охолоджені вершки і вспениваем їх звичайним віночком, але не в щільну піну. Вони повинні вийти щільним і в той же час тягучим.
- Всі інгредієнти краще тримати під рукою, щоб швидко приготувати напій. З келиха виливаємо воду і відразу заливаємо віскі. Від зіткнення з гарячими стінками чаші алкоголь почне в повну силу роздавати свій аромат.
- Тут же вливаємо кави, всипаємо солодкий пісок, розмішуємо до зникнення солодких крупинок. Зверху укладаємо вершковий крем. Тепер можна насолоджуватися смачним, з неперевершеним ароматом спиртним напоєм.