Як приготувати з віскі
Є ще один рецепт напою з віскі, який від класичного варіанта відрізняється способом приготування. Цей напій називають «ірландська кава з вогненним віскі».
Готують ірландська кава з віскі так:
- Келих прогрівають, виливають у нього алкоголь і всипають солодкі кристали. Як тільки вони розчиняться, вміст чаші підпалюють. Такий прийом дозволяє злегка пригасити присмак алкоголю, а надати напою приємний аромат карамелі.
- Через пару секунд полум’я гасять і наливають каву. Багато професіонали воліють арабіку середньої прожарки. Напій можна зварити в кавомашині або приготувати у френч-пресі.
- Келих прикривають, щоб всі інгредієнти почали між собою взаємодіяти.
- Потім прикрашають напій злегка збитими охолодженими вершками.
З допомогою солодких сиропів (начинки) можна вберегти напій від швидкого охолодження.