Європейський варіант напою
Європейський «Айріш кава» багато в чому відрізняється від оригінального рецепту. Такий напій більше схожий на латте, ніж на ірландський. Але, незмінне тут одне – це присутність віскі. Тому такий напій також відноситься до алкогольних гарячих коктейлів, а не до кавових напоїв з молоком.
Для його приготування потрібно трохи більше кави, близько 200 мл.
- Від цього обсягу беруть четверту частину алкоголю.
- У келиху з’єднують два напою, всипають цукру. Тут використовується тростинний, але якщо його немає, то можна взяти білий підсолоджувач і підсушити його до рум’яного кольору на сухій сковороді.
- Потім потрібно взяти вершки або жирне молоко, підігріти і влити в чашу з вмістом.
Готовий напій виходить більш ніжним, підходить для тих, хто не дуже любить міцну каву.