У нашій країні – це просте, швидке блюдо з мінімальною кількістю інгредієнтів. Італійці підійшли до цього питання більш відповідально і створили твір кулінарного мистецтва. Іспанський омлет з картоплею – це смачне, ситне, живильне блюдо. Яке підійде не тільки на сніданок, але й прикрасить будь-який святковий стіл. Це національне блюдо бере участь у численних кулінарних конкурсах і чемпіонатах. У кожному домі, у кожної господині є свій індивідуальний рецепт тортилії, секрет приготування якого ні кому не розповідається.
Іспанський омлет з картоплею — класичний рецепт
Інгредієнти:
- Цибуля – 150 гр.;
- Картопля – 150 гр.;
- Суміш перців;
- Сіль;
- Яйце – 5 шт.;
- Олія оливкова.
Приготування:
Цей варіант омлету смачно їсти гарячим і холодним.
Тортілья з грибами — іспанський омлет
Рецепт омлету по-іспанськи включає в свій склад дрібно нашатковані овочі. Це блюдо не зовсім звично для нашого столу. Воно являє щось середнє між звичним для нас омлетом і запіканкою. Спробувавши такий варіант приготування, ви внесете його в свій список улюблених страв.
Інгредієнти:
- Оливкова олія;
- Яйце – 5 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Петрушка;
- Сир – 50 гр.;
- Печериці – 10 шт.;
- Бекон – 40 гр.;
- Картопля – 2 шт.;
- Помідори – 3 шт.;
- Масло вершкове – 2 ст. ложки;
- Кріп.
Приготування:
Рецепт тортилії з додаванням томатів і перцю
Щоб зробити рецепт омлету більш поживним і різноманітним, можна додати до складу помідори і перець. Це прекрасне блюдо для ситного сніданку або легкого вечері.
Інгредієнти:
- Оливкова олія;
- Картопля – 700 гр.;
- Бринза – 300 гр.;
- Горошок свіжий або заморожений – 300 гр.;
- Помідори – 600 гр.;
- Яйця – 8 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Перець;
- Сіль;
- Мінеральна вода – 4 ст. ложки;
- Петрушка.
Приготування:
Іспанський омлет з картоплею і сосисками
Додавши в рецепт омлету по-іспанськи сосиски, отримаєте більш ситну страву, з необхідними поживними речовинами, дають енергію на весь робочий день.
Інгредієнти:
- Картоплю очистити. За бажанням нарізати кубиками або гуртками. Товщина повинна бути приблизно п’ять міліметрів;
- Оливкова олія розігріти. Підсмажити картоплю;
- Цибулю нарізати побільше;
- Перекласти до картоплі. Посолити. Підсмажити 10 хвилин;
- Нарізати сосиски кільцями. Перекласти до картоплі. Перемішувати треба дуже обережно, щоб картопля не розвалився;
- Взяти тарілку і покласти обсмажені інгредієнти;
- Сковорідку вимити. Витерти рушником. Налити олію оливкова. Розігріти;
- Збити окремо яйця. Посипати сіллю і перцем;
- На сковороду викласти картоплю з сосисками і залити яєчної сумішшю;
- Тушкувати під кришкою хвилин 20;
- Коли знизу тортилья стане рум’яною, перекласти на тарілку і з її допомогою перевернути назад на сковороду;
- Зверху і знизу омлет повинен бути просмажений, а всередині залишатися м’яким.
Омлет по-іспанськи з куркою в мультиварці
Іспанський омлет тортилья можна приготувати в мультиварці. У такому варіанті приготування, страва зберігає всі вітаміни і точно не пригорить.
Інгредієнти:
- Олія оливкова – 5 ст. ложок;
- Цибуля – 180 гр.;
- Картопля – 420 гр.;
- Горошок зелений – 1,5 склянки;
- Яйце – 8 шт.;
- Томати – шт.;
- Шинка – 200 гр.;
- Сіль.
Приготування:
В мультиварці омлет добре пропікається з усіх сторін, і немає необхідності перевертати омлет, як у традиційному методі приготування.