Іспанський омлет з картоплею, рецепт

У нашій країні – це просте, швидке блюдо з мінімальною кількістю інгредієнтів. Італійці підійшли до цього питання більш відповідально і створили твір кулінарного мистецтва. Іспанський омлет з картоплею – це смачне, ситне, живильне блюдо. Яке підійде не тільки на сніданок, але й прикрасить будь-який святковий стіл. Це національне блюдо бере участь у численних кулінарних конкурсах і чемпіонатах. У кожному домі, у кожної господині є свій індивідуальний рецепт тортилії, секрет приготування якого ні кому не розповідається.

Іспанський омлет з картоплею — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Цибуля – 150 гр.;
  • Картопля – 150 гр.;
  • Суміш перців;
  • Сіль;
  • Яйце – 5 шт.;
  • Олія оливкова.

Приготування:

  • З лука знімають лушпиння. Дрібно шаткують;
  • Картоплю очищають. Розрізають тонко часточками;
  • Смажать на оливковій олії до золотистого кольору. Італійці використовують тільки оливкове масло. Вони вважають, що воно не тільки корисне, але і надає необхідний аромат і смак страви.
  • До цибулі засипають картоплю. І смажать протягом 7 хвилин. Необхідно постійно лопаткою перемішувати;
  • В піалі збити віночком яйця, до однорідної маси. Якщо використовувати домашні яйця, омлет придбає красивий золотий колір;
  • У суміш додати приправи і сіль;
  • Готову картоплю залити яєчною сумішшю. Щільно закрити кришку. Запікати 20 хвилин. Важливо: вогонь повинен бути мінімальний;
  • Коли верхня частина затягнеться плівкою, акуратно перевернути. Готуйте ще хвилин п’ять.
  • Цей варіант омлету смачно їсти гарячим і холодним.

    Тортілья з грибами — іспанський омлет



     

    Рецепт омлету по-іспанськи включає в свій склад дрібно нашатковані овочі. Це блюдо не зовсім звично для нашого столу. Воно являє щось середнє між звичним для нас омлетом і запіканкою. Спробувавши такий варіант приготування, ви внесете його в свій список улюблених страв.

    Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе

    Інгредієнти:

    • Оливкова олія;
    • Яйце – 5 шт.;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Петрушка;
    • Сир – 50 гр.;
    • Печериці – 10 шт.;
    • Бекон – 40 гр.;
    • Картопля – 2 шт.;
    • Помідори – 3 шт.;
    • Масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • Кріп.

    Приготування:

  • Помідори нарізати смужками;
  • Гриби можна брати не тільки печериці, але і будь-які інші: боровики, лисички, підберезники, опеньки. Лісові гриби потрібно попередньо проварити близько двох годин, щоб уникнути отруєння. Нарізати пластинами.
  • Картоплю зварити. Подрібнити кубиками;
  • Цибулю нашаткувати, підсмажити до золотистого кольору;
  • Петрушку, кріп подрібнити;
  • Бекон нарізати смужками. Перекласти до смаженій луку. Гасити дві хвилини;
  • Додати гриби, картоплю. Гасити три хвилини;
  • Перекласти помідори і зелень в сковорідку. Підсмажити хвилину;
  • У глибокій ємності збити яйця з сіллю і перцем. Перелити до овочів;
  • Тушкувати під щільно закритою кришкою півгодини. Коли верх омлету затягнеться плівкою, перевернути. Сир натерти. Посипати зверху омлет тонким шаром. Накрити кришкою і тушкувати десять хвилин.
  • Рецепт тортилії з додаванням томатів і перцю

     

    Щоб зробити рецепт омлету більш поживним і різноманітним, можна додати до складу помідори і перець. Це прекрасне блюдо для ситного сніданку або легкого вечері.

    Інгредієнти:

    • Оливкова олія;
    • Картопля – 700 гр.;
    • Бринза – 300 гр.;
    • Горошок свіжий або заморожений – 300 гр.;
    • Помідори – 600 гр.;
    • Яйця – 8 шт.;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Перець;
    • Сіль;
    • Мінеральна вода – 4 ст. ложки;
    • Петрушка.

    Приготування:

  • Якщо горошок заморожений – треба розморозити;
  • Сиру картоплю порізати тонкими шматочками. Витерти паперовим рушником;
  • Цибулю нарізати товстими кружальцями;
  • Бринзу висушити і подрібнити шматочками;
  • Помідори нарізати підлозі гуртками;
  • Взяти сковорідку великого розміру. Налити оливкову олію. Протягом 10 хвилин посмажити картоплю, цибулю, горох. Додати частину сиру. Добре перемішати. Розрівняти. Зверху розподілити залишився сир і викласти томати;
  • В яйця додати мінералку, сіль, петрушку, перець. Збити;
  • Залити цією сумішшю овочі. Закрити щільно кришкою. Почекати запікання яєць. На це буде потрібно хвилин 10 – 15. Взяти тарілку. Викласти на неї омлет, не пошкоджуючи форми. Швидко перевернути назад на сковорідку іншою стороною. Запікати хвилин п’ять.
  • Дивіться також:  Тефтелі з рисом – 11 смачних рецептів

    Іспанський омлет з картоплею і сосисками

    Додавши в рецепт омлету по-іспанськи сосиски, отримаєте більш ситну страву, з необхідними поживними речовинами, дають енергію на весь робочий день.

    Інгредієнти:

    • Картоплю очистити. За бажанням нарізати кубиками або гуртками. Товщина повинна бути приблизно п’ять міліметрів;
    • Оливкова олія розігріти. Підсмажити картоплю;
    • Цибулю нарізати побільше;
    • Перекласти до картоплі. Посолити. Підсмажити 10 хвилин;
    • Нарізати сосиски кільцями. Перекласти до картоплі. Перемішувати треба дуже обережно, щоб картопля не розвалився;
    • Взяти тарілку і покласти обсмажені інгредієнти;
    • Сковорідку вимити. Витерти рушником. Налити олію оливкова. Розігріти;
    • Збити окремо яйця. Посипати сіллю і перцем;
    • На сковороду викласти картоплю з сосисками і залити яєчної сумішшю;
    • Тушкувати під кришкою хвилин 20;
    • Коли знизу тортилья стане рум’яною, перекласти на тарілку і з її допомогою перевернути назад на сковороду;
    • Зверху і знизу омлет повинен бути просмажений, а всередині залишатися м’яким.

    Омлет по-іспанськи з куркою в мультиварці

    Іспанський омлет тортилья можна приготувати в мультиварці. У такому варіанті приготування, страва зберігає всі вітаміни і точно не пригорить.

    Інгредієнти:

    • Олія оливкова – 5 ст. ложок;
    • Цибуля – 180 гр.;
    • Картопля – 420 гр.;
    • Горошок зелений – 1,5 склянки;
    • Яйце – 8 шт.;
    • Томати – шт.;
    • Шинка – 200 гр.;
    • Сіль.

    Приготування:

  • Щоб омлет вийшов справжнім іспанським стравою, необхідно дуже тонко нарізати картоплю скибочками. Посолити;
  • Цибуля очистити від луски, розрізати навпіл і нашаткувати дрібно;
  • Щоб помідори добре різалися, вони повинні бути міцні, щільні. Нарізати варто гострим ножем на невеликі часточки;
  • Шинку – тонкими скибочками;
  • В мультиварці включити функцію « жарка – овочі». У чашу додати оливкову олію. Почекати поки розігріється;
  • Додати цибулю. Через дві хвилини картоплю;
  • Залишити нудитися 20 хвилин. Періодично заважати;
  • Вимкнути мультиварку;
  • Штовхачем подрібнити картоплю. Можна робити це в чаші, якщо дерев’яний товкач. Дати охолонути;
  • Яйця збити. Половину залити картоплю. Іспанці залишають на 15 хвилин, для просочення картоплі яйцями;
  • Налити ще масла у чашу;
  • Включити режим «випічка»;
  • На картоплю покласти шинку, горошок і томати. Залити яєчної сумішшю;
  • Запікати 30 хвилин.
  • Дивіться також:  Як приготувати відбивні з яловичини?

    В мультиварці омлет добре пропікається з усіх сторін, і немає необхідності перевертати омлет, як у традиційному методі приготування.