Італія – це не тільки паста і піца, але також і різні смачні закуски. Кулінари навчилися готувати смачний італійський салат з макаронами. Пропонуємо вашій увазі кращі рецепти приготування страв, які можна зустріти у відомих італійських ресторанах.
Італійський салат з макаронами — класика жанру
Ароматна, смачна закуска яка здатна вразити гостей і витіснити з святкового столу обридлі за десятиліття салати.
Інгредієнти:
- макарони – 120 г;
- майонез;
- сир – 120 г;
- шинка – 210 г;
- яйце – 2 шт. відварне;
- солоний огірок – 1 шт.;
- кріп – 45 г;
- томат – 2 шт.
Приготування:
- Для приготування використовуйте спіральки, вони додадуть закуски більш апетитний вигляд. Відварити. Вода повинна бути подсолена. Щоб макарони вийшли ідеальними, дотримуйтесь рекомендацій на упаковці. Головна умова – не переварити.
- Огірок подрібнити. Нарізати помідори. Порізати шинку і яйця. Щоб вийшло смачніше, намагайтеся нарізати однаковою довгою соломкою. Натерти сирний шматок.
- Нашаткувати кріп. З’єднати продукти. Влити майонез. Підсолити. Перемішати.
З шинкою і сиром
Салат з макаронами, шинкою і сиром виходить яскравим і поживним. Підійде для харчування всієї родини.
Інгредієнти:
- кукурудза – 320 г консервована;
- шинка – 320 г;
- сіль;
- помідори – 2 шт.;
- майонез;
- солодкий перець – 2 шт.;
- сир – 210 г;
- макарони – 420 р.
Приготування:
- Проварити макаронні вироби. Остудити.
- Нарізати перець. Подрібнити томати. Шинка знадобиться скибочками. Натерти сир.
- З’єднати інгредієнти. Влити майонез. Підсолити. Розмішати.
Готуємо з тунцем
Італійці люблять експериментувати з продуктами, отримуючи щоразу дивовижні по смакових якостях страви. Пропонуємо дивовижний і дуже смачний варіант приготування – закуска з макаронами і тунцем.
Інгредієнти:
- макарони – 170 г фігурні;
- перець;
- листя базиліка – 45 г;
- тунець консервований – 1 банка;
- сіль;
- черрі – 220 г;
- винний оцет – 3 ст. ложки;
- оливки – 120 г;
- оливкова олія – 6 ст. ложок;
- цибуля – 0,5 шт.
Приготування:
- Проварити макаронні продукти. Дотримуйтесь рекомендацій виробника. Злити рідину. Остудити.
- Нарізати цибулину. Надіслати до макаронів. Додати порубані томати і нашатковану базилік.
- Оливки розрізати. Помістити в салат. Злити рідину з банки, і нарізати тунець. Надіслати до макаронів.
- Влити оливкову олію. Посипати перцем. Підсолити. Полити оцтом і перемішати.
Італійський салат з макаронами сьомгою
Вишукане блюдо, яке зачарує всіх своїм виглядом і з перших секунд з’явиться бажання спробувати.
Інгредієнти:
- оливки – 13 шт.;
- лимонний сік – 2 ч. ложки;
- макарони – 170 г;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- сьомга слабосолона – 210 г;
- сіль;
- болгарський перець – 1 шт.;
- кріп – 15 г;
- огірок свіжий – 1 шт.
Приготування:
- Відварити макаронний продукт. Для приготування використовуйте спіральки. Остудити. Змастити оливковою олією. Перемішати.
- Сьомгу знадобиться нарізати тонкими смужками.
- Оливки розрізати. З одного плоду повинно вийти чотири часточки.
- Порізати перець солодкий.
- Нарізати огірок.
- До макаронів додати рибу.
- Насипати кубики перцю.
- Помістити огірок і порубані оливки.
- В лимонний сік влити оливкову олію. Перемішати. Перелити в салат з макаронами і сьомгою.
- Підсолити. Розмішати. Посипати посіченою зеленню.
З помідорами
Томати роблять будь-яку страву набагато соковитіше і смачніше, італійський салат не виняток. Пропонуємо дуже смачну і швидку варіацію приготування, яка ідеально підійде для перекушування під час робочого дня.
Інгредієнти:
- шинка – 320 г;
- майонез – 190 мл;
- сир – 220 г;
- кукурудза – 1 банка;
- сіль;
- макарони – 410 г ріжків;
- болгарський перець – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.
Приготування:
- Відварити ріжки. Остудити.
- Нарізати шинку. Надіслати до макаронів. Додати порубані томати.
- Подрібнити перець. Надіслати до макаронів. Натерти сир. Посипати продукти. Підсолити. Залити майонез. Додати кукурудзу. Перемішати.
Як приготувати з креветками
Страва підходить для всіх любителів морепродуктів. Порадуйте сім’ю кулінарним шедевром італійських майстрів.
Інгредієнти:
- макарони – 320 г спіральок відварні;
- кедрові горіхи – 120 г;
- оливкова олія – 20 мл для засмажки;
- королівські креветки – 550 г очищені;
- часник – 5 зубків;
- печериці – 120 г;
- базилік – 45 г;
- черрі – 160 г;
- лимон – 1 шт.;
- сир – 60 г;
- оливкова олія – 50 мл для соусу.
Приготування:
- Варити макарони. Дотримуйтесь рекомендацій виробника. Відміряйте необхідну кількість. Остудіть.
- Нарізати печериці.
- Помістити в розігріту сковорідку з оливковою олією креветки. Витримати три хвилини. Додати порубані гриби. Розмішати. Потомити дві хвилини. Остудити і відправити до макаронів.
- Нарізати черрі. Додати в салат. Натерти сир. Отриману стружку відправити до макаронів.
- Видавити сік з лимона. Порубати базилік і додати в сік. Натерти часникові зубки і викласти в сік. Закинути горіхи. Залити оливковою олією і перемішати. Отриманою сумішшю заправити закуску. Перемішати.
Теплий італійський салат з макаронами
Закуска ідеально підходить для святкових застіль і виступає ситним гарніром на сімейній вечері.
Інгредієнти:
- макарони – 0,5 пачки спіральок;
- прованські трави – 1 ч. ложка;
- стручкова квасоля – жменя;
- сік – 0,5 шт. лимона;
- черрі – 12 шт.;
- сметана – 3 ст. ложки;
- сіль;
- болгарський перець – 2 шт.;
- каперси – 2 ч. ложки;
- сир «чеддер» — 60 г;
- соєвий соус – 6 ст. ложок;
- оливкова олія;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Відварити спіральки.
- Нарізати черрі. Порізати перець. Нашаткувати часникові зубчики. Один залишити для соусу. Покласти у сковорідку. Влити олію. Додати соєвий соус (2 ст. ложки). Підсолити. Закинути квасоля. Перемішати. Підсмажити.
- Нарізати сир. Кубики знадобляться дрібні. Порубати каперси. Видалити цедру з лимона. М’якоть подрібнити.
- Злити рідину з спіральок. Додати гарячу засмажку. Закинути сир і каперси. Помістити лимонні шматочки. Посипати прованськими травами. Налити соєвий соус і оливкове масло. Додати сметану і роздавлений часниковий зубчик. Перемішати.