Італійський салат з макаронами – 7 рецептів

Італія – це не тільки паста і піца, але також і різні смачні закуски. Кулінари навчилися готувати смачний італійський салат з макаронами. Пропонуємо вашій увазі кращі рецепти приготування страв, які можна зустріти у відомих італійських ресторанах.

Італійський салат з макаронами — класика жанру

Ароматна, смачна закуска яка здатна вразити гостей і витіснити з святкового столу обридлі за десятиліття салати.

Інгредієнти:

  • макарони – 120 г;
  • майонез;
  • сир – 120 г;
  • шинка – 210 г;
  • яйце – 2 шт. відварне;
  • солоний огірок – 1 шт.;
  • кріп – 45 г;
  • томат – 2 шт.

Приготування:

  • Для приготування використовуйте спіральки, вони додадуть закуски більш апетитний вигляд. Відварити. Вода повинна бути подсолена. Щоб макарони вийшли ідеальними, дотримуйтесь рекомендацій на упаковці. Головна умова – не переварити.
  • Огірок подрібнити. Нарізати помідори. Порізати шинку і яйця. Щоб вийшло смачніше, намагайтеся нарізати однаковою довгою соломкою. Натерти сирний шматок.
  • Нашаткувати кріп. З’єднати продукти. Влити майонез. Підсолити. Перемішати.

З шинкою і сиром

Салат з макаронами, шинкою і сиром виходить яскравим і поживним. Підійде для харчування всієї родини.

Інгредієнти:

  • кукурудза – 320 г консервована;
  • шинка – 320 г;
  • сіль;
  • помідори – 2 шт.;
  • майонез;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • сир – 210 г;
  • макарони – 420 р.

Приготування:

  • Проварити макаронні вироби. Остудити.
  • Нарізати перець. Подрібнити томати. Шинка знадобиться скибочками. Натерти сир.
  • З’єднати інгредієнти. Влити майонез. Підсолити. Розмішати.

Готуємо з тунцем

Італійці люблять експериментувати з продуктами, отримуючи щоразу дивовижні по смакових якостях страви. Пропонуємо дивовижний і дуже смачний варіант приготування – закуска з макаронами і тунцем.

Інгредієнти:

  • макарони – 170 г фігурні;
  • перець;
  • листя базиліка – 45 г;
  • тунець консервований – 1 банка;
  • сіль;
  • черрі – 220 г;
  • винний оцет – 3 ст. ложки;
  • оливки – 120 г;
  • оливкова олія – 6 ст. ложок;
  • цибуля – 0,5 шт.
Дивіться також:  Салат ” Гранатовий браслет – класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Приготування:

  • Проварити макаронні продукти. Дотримуйтесь рекомендацій виробника. Злити рідину. Остудити.
  • Нарізати цибулину. Надіслати до макаронів. Додати порубані томати і нашатковану базилік.
  • Оливки розрізати. Помістити в салат. Злити рідину з банки, і нарізати тунець. Надіслати до макаронів.
  • Влити оливкову олію. Посипати перцем. Підсолити. Полити оцтом і перемішати.

Італійський салат з макаронами сьомгою

Вишукане блюдо, яке зачарує всіх своїм виглядом і з перших секунд з’явиться бажання спробувати.

Інгредієнти:

  • оливки – 13 шт.;
  • лимонний сік – 2 ч. ложки;
  • макарони – 170 г;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • сьомга слабосолона – 210 г;
  • сіль;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • кріп – 15 г;
  • огірок свіжий – 1 шт.

Приготування:

  • Відварити макаронний продукт. Для приготування використовуйте спіральки. Остудити. Змастити оливковою олією. Перемішати.
  • Сьомгу знадобиться нарізати тонкими смужками.
  • Оливки розрізати. З одного плоду повинно вийти чотири часточки.
  • Порізати перець солодкий.
  • Нарізати огірок.
  • До макаронів додати рибу.
  • Насипати кубики перцю.
  • Помістити огірок і порубані оливки.
  • В лимонний сік влити оливкову олію. Перемішати. Перелити в салат з макаронами і сьомгою.
  • Підсолити. Розмішати. Посипати посіченою зеленню.

З помідорами

Томати роблять будь-яку страву набагато соковитіше і смачніше, італійський салат не виняток. Пропонуємо дуже смачну і швидку варіацію приготування, яка ідеально підійде для перекушування під час робочого дня.

Інгредієнти:

  • шинка – 320 г;
  • майонез – 190 мл;
  • сир – 220 г;
  • кукурудза – 1 банка;
  • сіль;
  • макарони – 410 г ріжків;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.

Приготування:

  • Відварити ріжки. Остудити.
  • Нарізати шинку. Надіслати до макаронів. Додати порубані томати.
  • Подрібнити перець. Надіслати до макаронів. Натерти сир. Посипати продукти. Підсолити. Залити майонез. Додати кукурудзу. Перемішати.
Дивіться також:  13 рецептів новорічних салатів на святковий стіл

Як приготувати з креветками

Страва підходить для всіх любителів морепродуктів. Порадуйте сім’ю кулінарним шедевром італійських майстрів.

Інгредієнти:

  • макарони – 320 г спіральок відварні;
  • кедрові горіхи – 120 г;
  • оливкова олія – 20 мл для засмажки;
  • королівські креветки – 550 г очищені;
  • часник – 5 зубків;
  • печериці – 120 г;
  • базилік – 45 г;
  • черрі – 160 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • сир – 60 г;
  • оливкова олія – 50 мл для соусу.

Приготування:

  • Варити макарони. Дотримуйтесь рекомендацій виробника. Відміряйте необхідну кількість. Остудіть.
  • Нарізати печериці.
  • Помістити в розігріту сковорідку з оливковою олією креветки. Витримати три хвилини. Додати порубані гриби. Розмішати. Потомити дві хвилини. Остудити і відправити до макаронів.
  • Нарізати черрі. Додати в салат. Натерти сир. Отриману стружку відправити до макаронів.
  • Видавити сік з лимона. Порубати базилік і додати в сік. Натерти часникові зубки і викласти в сік. Закинути горіхи. Залити оливковою олією і перемішати. Отриманою сумішшю заправити закуску. Перемішати.

Теплий італійський салат з макаронами

Закуска ідеально підходить для святкових застіль і виступає ситним гарніром на сімейній вечері.

Інгредієнти:

  • макарони – 0,5 пачки спіральок;
  • прованські трави – 1 ч. ложка;
  • стручкова квасоля – жменя;
  • сік – 0,5 шт. лимона;
  • черрі – 12 шт.;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • сіль;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • каперси – 2 ч. ложки;
  • сир «чеддер» — 60 г;
  • соєвий соус – 6 ст. ложок;
  • оливкова олія;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Відварити спіральки.
  • Нарізати черрі. Порізати перець. Нашаткувати часникові зубчики. Один залишити для соусу. Покласти у сковорідку. Влити олію. Додати соєвий соус (2 ст. ложки). Підсолити. Закинути квасоля. Перемішати. Підсмажити.
  • Нарізати сир. Кубики знадобляться дрібні. Порубати каперси. Видалити цедру з лимона. М’якоть подрібнити.
  • Злити рідину з спіральок. Додати гарячу засмажку. Закинути сир і каперси. Помістити лимонні шматочки. Посипати прованськими травами. Налити соєвий соус і оливкове масло. Додати сметану і роздавлений часниковий зубчик. Перемішати.
Дивіться також:  Салат з вареної куркою – 11 рецептів

Прокрутка до верху