Йогурт в мультиварці – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Йогурт в мультиварці – не зовсім звичайна страва, адже цей молочний продукт ми звикли купувати, але його цілком можна зробити вдома і при цьому він буде повністю натуральним.

Принцип приготування домашнього йогурту

Про те, що таке йогурт напевно всі знають, можливо, хтось навіть готував його в йогуртниці. Але якщо ви вперше вирішили взятися за нього, перш за все, повинні дізнатися основні принципи приготування.

  • Не варто думати, що приготувати йогурт можна тільки в мультиварках деяких брендів, типу: Редмонд, Поларіс, тобто в тих, де є функція «Йогурт». Насправді підійде піч будь-якого виробника.
  • Якщо ви вирішили готувати на пастеризованому або домашньому молоці, то перед тим як його використовувати обов’язково спочатку доведіть його до кипіння. Ультрапастеризований варіант досить довести до кімнатної температури, молоко не повинно бути тільки з холодильника.
  • Суху закваску краще спочатку змішати з невеликою кількістю молока в окремій ємності, а потім вже долити те, що залишилося.
  • Роблячи йогурт в мультиварці без баночок, розміщуйте всі відразу в чашу, але не забудьте добре промити. Вмикайте прилад в режим «Підігрів» і чекайте, поки маса не скисне. На це може знадобитися від 4 до 8 годин.

Як вибрати закваску для йогурту?

Щоб домашній йогурт в мультиварці вийшов дійсно смачним, корисним і значно відрізнявся від покупного варіанти важливо правильно вибрати закваску.

Звичайно, можна приготувати на основі магазинного натурального йогурту, але він повинен бути хорошої якості. Найкращими заквасками зараз вважаються сухі, які є в аптеках. Вони містять у собі близько двох мільйонів бактерій, багато вітамінів і мінералів.

  • Вибираючи суху суміш, обов’язково зверніть увагу на склад, чим більше бактерій, тим вона більш корисна.
  • Якщо збираєтеся готувати йогурт для дітей, то купуйте закваску, де повністю прописаний складу, щоб знати, що даєте дитині.
  • Не забудьте подивитися на термін придатності.
Дивіться також:  Безе в духовці: класичний рецепт і 7 варіантів

Найбільш популярні зараз сухі суміші Эвиталия, Good Food, Наріне і Vivo.

Домашній йогурт – базовий рецепт в мультиварці

Варіантів приготування домашнього йогурту кілька. На процес ще впливає модель мультиварки. Існує найпростіший базовий рецепт.

Необхідні продукти:

  • літр молока;
  • суха закваска (витрата дивіться на упаковці).

Процес приготування:

  • Вливаємо Молоко в чашу, включаємо режим «Підігрів» і залишаємо на сім хвилин.
  • Переливаємо його в іншу ємність, змішуємо з закваскою, а потім цією сумішшю заповнюємо приготовані баночки.
  • Чашу накриваємо рушником і опускаємо в неї баночки прикриті кришками.
  • Заповнюємо чашу теплою водою, так, щоб її рівень був майже до горлечка банок.
  • Включаємо прилад в режим «Йогурт» або «Підігрів» на 8 годин і чекаємо. Результат прибираємо на 2 години в холодильник.

Redmond (Редмонд)

Необхідні продукти:

  • 0,5 г сухої закваски;
  • літр молока.

Процес приготування:

  • Включаємо режим «Підігрів» на 7 хвилин, заливаємо молоко в чашу і гріємо його.
  • Розчиніть закваску у воді, з’єднайте з молоком і розлийте по приготованим баночках.
  • Чашу застеліть рушником, поставте на нього баночки прикриті кришками.
  • Влийте туди теплої води на рівні молока, прикрийте кришкою каструлю і включіть «Підігрів» на 20 хвилин.
  • Після цього дайте постояти годину, просто так, потім знову «Підігрів» на 20 хвилин і час відпочинку. Дістаньте баночки і дайте їм охолонути.

Polaris (Поларіс)

Необхідні продукти:

  • 100 грам натурального йогурту;
  • літр молока.

Процес приготування:

  • Молоко прогріваємо до 40 градусів на плиті, додаємо йогурт, перемішуємо і цією сумішшю наповнюємо баночки. Прикриваємо їх кришками.
  • На дно чаші мультиварки кладемо рушник, на нього виставляємо баночки, і вільний простір ємності заповнюємо теплою водою.
  • Закриваємо кришку і вмикаємо «Підігрів» на 20 хвилин, потім залишаємо постояти на годину. Виконати ці ж дії ще раз.
  • Витягнути баночки і прибрати в холодильник.
Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 кращих рецептів французького десерту

Philips (Філіпс)

Необхідні продукти:

  • баночка натурального йогурту або суха закваска;
  • літр молока.

Процес приготування:

  • Суху закваску змішайте з невеликою кількістю води, щоб вона розчинилася.
  • Прогрійте молоко, з’єднайте з розведеною закваскою і цю суміш влийте в чашу мультиварки, яку заздалегідь добре промийте і обдайте окропом.
  • Увімкніть прилад у режим «Йогурт», він триває 8 годин. Через це час масу розлийте по банках і приберіть в холодне місце.

Moulinex (Мулинекс)

Необхідні продукти:

  • літр молока;
  • баночка натурального йогурту.

Процес приготування:

  • Влийте молоко в чашу, увімкніть режим «Підігрів» на 7 хвилин. Змішайте його з йогуртом до однорідності.
  • Перелийте все в приготовані банки. Чашу застеліть рушником і викладіть туди баночки, які потрібно прикрити кришками.
  • У чашу вливаємо теплу воду, майже до горлечка банок. Включаємо режим «Підігрів» на 20 хвилин, після чого даємо настоятися 60 хвилин без програми. Проробляємо ці ж дії ще раз і переставляємо банки в холодильник.

Panasonic (Панасонік)

Необхідні продукти:

  • пакет закваски;
  • два літри молока високої жирності.

Процес приготування:

  • Прогріваємо молоко до 40 градусів в чаші на режимі «Підігрів» близько 7 хвилин.
  • Додамо до нього закваску і добре перемішати.
  • Включаємо спеціальну програму «Йогурт» і чекаємо шість годин. Після чого відправляємо йогурт в холодильник.

Як зробити без закваски?

Йогурт без закваски можна приготувати, використовуючи молочний продукт без добавок, а також на основі вершків або кислого молока.

Необхідні продукти:

  • 80 грам йогурту;
  • 0,5 літра молока.

Процес приготування:

  • Підігрійте молоко до 40 градусів, змішайте його з йогуртом, розлийте суміш по баночках.
  • Вистеліть Дно чаші рушником, покладіть туди банки, місце, що залишилося заповніть теплою водою.
  • Увімкніть режим «Підігрів» на 10 хвилин, після закінчення роботи залиште баночки стояти в чаші на шість годин і перемістіть в холодильник.
Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

Фруктовий йогурт

Необхідні продукти:

  • йогурт – 50 грам;
  • молоко – один літр;
  • будь-які фрукти.

Процес приготування:

  • У чашу влийте молоко, змішайте з йогуртом, покришіть фрукти шматочками.
  • Закрийте каструлю, увімкніть програму «Йогурт». Якщо раптом такого режиму у вашому приладі немає, то скористайтеся Мультиповар». Виставивши час роботи на 10 годин.
  • Через це час перекладіть йогурт у підготовлені ємності і приберіть в холодильник.

Готуємо на основі молока

Рецепт як зробити йогурт з молока, не використовуючи при цьому суху закваску.

Необхідні продукти:

  • молоко – один літр;
  • будь йогурт без добавок – баночка.

Процес приготування:

  • Спочатку необхідно нагріти молоко, воно повинно бути близько 40 градусів.
  • Змішуємо його з обраним йогуртом, вливаємо цю суміш у чашу мультиварки і вибираємо програму «Йогурт». Якщо її немає, включаємо «Підігрів», виставивши час на 20 хвилин, після чого даємо постояти приблизно шість годин.

Добавки для приготування смачного йогурту

Зробити приготований йогурт ще смачніше допоможуть добавки. Можна використовувати нарізані фрукти, шматочки ягід, топлений шоколад, мюслі, горіхи і багато іншого, все залежить від вашої фантазії та переваг.

Прокрутка до верху