Йогурт в мультиварці – рецепт з фото!

Кефір, сир, йогурт – всі ці страви без особливих зусиль можна приготувати тепер в домашніх умовах, завдяки сучасній чудо – техніки, під назвою мультиварка, без якої жодна сучасна господиня не мислити вже свого життя.

Але багато остерігаються експериментувати, боячись на кінець отримати кислий, недостатньо густий продукт. І для приготування йогурту все більше вважають за краще використовувати спеціальний призначену для цієї справи йогуртницю. А даремно, адже в мультиварці це блюдо виходить нічим не гірше, так як даний прилад настільки багатофункціональний, що приготувати в ньому можна практично все, потрібно тільки знати особливості режимів і правильні пропорції інгредієнтів.

Рецепт йогурту в мультиварці

Інгредієнти для йогурту в мультиварці:

  • молоко, чим жирніше буде цей продукт, тим густіше вийде йогурт;

  • натуральний йогурт;

 

 

Крок перший

Виливаємо молоко в чашу мультиварки і вмикаємо функцію «Підігрів» на 10 хвилин. Мета – прогріти молоко до 40 градусів.

Крок другий

Готуємо баночки. Ідеальні будуть з-під дитячого харчування, бажано одного розміру, щоб залити їх до одного рівня.

Крок третій

Підігріте молоко з мультиварки виливаємо в миску, додаємо в нього натуральний йогурт, при бажанні можна покласти цукор, а можна просто приготувати натуральний йогурт в мультиварці, без цукру. Все ретельно перемішуємо.

Крок четвертий

Отриману масу розливаємо в підготовлені баночки рівної висоти

Крок п’ятий

Дно мультиварки покриваємо рушником, виставляємо на нього баночки, заливаємо теплою водою до рівня йогурту в банках. Закручувати кришки на банках не можна, потрібно просто накрити їх зверху, щоб йогурт не потрапляла вода.

Крок шостий

Готувати на режимі «Мультиповар» 6 годин, потім дати йогурту охолонути і прибрати в холодильник на 5-6 годин для закваски.

Дивіться також:  Риба Кижуч – що це за риба? 6 рецептів приготування кижуча

Як приготувати йогурт в мультиварці

На деяких приладах немає режиму «Мультиповар», в цьому випадку можна використовувати функцію «Підігрів», тільки періодично, на всьому протязі приготування, відключати її.

Наприклад, включити «Підігрів» на 15 хвилин, потім вимкнути і почекати хвилин 45, щоб йогурт нудився, і так 6 разів, тобто протягом усіх 6 годин приготування необхідно повторювати процедуру.

При бажанні, йогурт, можна додавати будь-які інгредієнти на свій смак. Рецепт приготування йогурту в мультиварці дуже простий, а продукт виходить смачним, натуральним і корисним.

Смачні рецепти:

Курячі ніжки в тесті

Манник класичний

Сирна запіканка

 

Приємного апетиту! ♥ 🙂

Прокрутка до верху