Йогуртовий торт – 11 рецептів приготування

Йогуртовий торт має в своїй основі мус або крем, приготований з натурального йогурту. До нього додаються різні фрукти і ягоди, шоколадна крихта або шматочки желе. Десерт може являти собою цілісний шар мусу, а може мати основу з бісквіта або крихти пісочного печива. У будь-якому випадку ласощі виходить свіжий, солодкий, вітамінним і, що важливо, низькокалорійним.

Йогуртовий торт – класичний рецепт

Цей десерт в класичному виконанні в жаркий день здатний скласти конкуренцію морозиву, а готується він з натуральних продуктів, взятих у таких пропорціях:

  • 20 г желатину;
  • 50 мл води;
  • 500 мл натурального йогурту без наповнювачів;
  • 200 мл жирних (від 33%) вершків для збивання;
  • 100 г цукру.

Рецепт покроково:

  • Желатин замочити у воді на час, рекомендований на упаковці, потім розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі, не допускаючи кипіння суміші.
  • Вершки збити до піків разом з цукром, отриману пишну масу ввести йогурт і желатин. Залити торт в підготовлену форму і залишити застигати. Після цього десерт можна подавати.

Щоб желатин не застиг одним комком, його слід «загартувати». У розпущений желатин додайте ложку йогурту (або йогурту зі збитими вершками), перемішайте і вже цю суміш вводите в загальну масу.

Як приготувати десерт із фруктами

Йогуртовий торт з фруктами найпростіше приготувати, як у класичному рецепті, перемішавши йогуртову основу з подрібненими фруктами. Але можна зробити його на основі з подрібненої пісочного печива, а можна і у вигляді бісквітного сендвіча з йогуртово-фруктової прошарком.

У цьому випадку знадобляться:

  • 2 готових бісквітних коржа 1,5 – 2 см завтовшки;
  • 1000 мл йогурту;
  • 200 г цукру (чи за смаком, в залежності від солодощі фруктів);
  • 20 г желатину;
  • 60 мл води;
  • 2 – 3 г ваніліну;
  • 320 г фруктів і ягід в будь-якій пропорції (полуниця, малина, чорниця, банани, апельсини, ківі, яблука, груші та інші).

Технологія приготування:

  • Фрукти і ягоди вимити, обсушити і при необхідності подрібнити невеликими скибочками. Розпущений у воді желатин з’єднати з йогуртом, збитим з цукром. Перекласти в цю суміш фрукти і перемішати.
  • На дно рознімної форми, вистеленний харчовою плівкою, викласти один бісквітний корж, а на нього – крем з фруктами. Всі розрівняти і накрити другим коржем.
  • Прибрати торт на холод, а коли він повністю охолоне, вийняти з форми і декорувати по своєму смаку.

Сирно-йогуртовий торт

Сир і йогурт зі звичайних кисломолочних продуктів можуть перетворитися у вишуканий торт, особливо якщо доповнити їх свіжими фруктами-ягодами або, як в даному випадку, консервованими вишнями і бананами.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • 400 мл йогурту;
  • 400 г сиру;
  • 100 г цукру;
  • 100 мл молока;
  • 20 г желатину;
  • 200 г печива цукрового пісочного;
  • 200 г бананів;
  • 200 г консервованої вишні без кісточок.

Як приготувати:

  • Сир, цукор і йогурт перебити блендером до однорідного стану. В сирно-йогуртову масу ввести розпущений у молоці желатин.
  • У глибоку форму влити трохи крему з сиру і йогурту, зверху викласти шар розламаного на шматочки печива, знову трохи крему, на нього – шар вишні, крем і банани. Так повторювати шари, поки закінчаться продукти. Останній шар повинен бути сирно-йогуртовий.
  • Прибрати торт в холодильник для застигання. Потім потримати форму з ним хвилину в гарячій воді, щоб легше було витягти десерт на сервірувальне блюдо. Подавати, прикрасивши шоколадною стружкою або фруктами.
Дивіться також:  Творожно-яблучний пиріг – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Бісквітний торт з йогуртовим кремом

Щоб приготувати освіжаючий бісквітний торт з йогуртовим кремом і консервованими персиками в желе для коржа-основи знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 75 г цукру;
  • 50 г борошна;
  • 10 г вершкового масла;
  • 2 – 3 г ваніліну.

Йогуртовий крем для бісквітного торта готується з:

  • 700 мл густого йогурту;
  • 170 г цукрової пудри;
  • 25 г швидкорозчинного желатину в гранулах;
  • 100 мл гарячої води;
  • 2 – 3 г ваніліну.

Додатково для оформлення потрібні:

  • консервовані персики по смаку;
  • 1 – 2 пакетики желе для торта.

Черговість дій:

  • Яйця і цукор збивати міксером на середній швидкості 5 – 7 хвилин. Потім додати в цю пінну масу ваніль, борошно і розтоплене, але не гаряче, вершкове масло. З отриманого тіста спекти бісквітний корж діаметром 22 див.
  • Йогурт збити з цукровою пудрою і ваніліном, з’єднати з розпущеним в гарячій воді желатином. На дно рознімної форми покласти остиглий бісквіт, залити його зверху йогуртовим кремом і прибрати на 2 – 4 години в холодильник.
  • На схопився крем зверху викласти шматочки консервованого персика і залити все желе. Прибрати в холодильник до повного застигання.

Рецепт приготування з ківі і бананами

Щоб зробити йогуртовий торт з такими екзотичними фруктами, як ківі і банан, будуть потрібні наступні продукти:

  • 200 г пісочного печива;
  • 70 г м’якого вершкового масла;
  • 4 середніх ківі;
  • 2 банана;
  • 500 мл натурального йогурту;
  • 70 г (або за смаком) цукру;
  • 20 г желатину;
  • 60 мл води.

Послідовність приготування:

  • Печиво розім’яти в крихту, змішати з вершковим маслом і утрамбувати на дно рознімної форми. Це буде основа майбутнього торта, яку слід прибрати на 30 – 40 хвилин у холодильник.
  • Желатин залити водою і залишити набухати. Банани нарізати кружечками, а ківі – дрібними кубиками. Зелений фрукт посипати цукром, перемішати і прогріти пару хвилин на вогні, щоб цукор повністю розчинився. Потім дати масі охолонути.
  • Коли шматочки ківі охолоне, змішати з йогуртом кімнатної температури і розпущеним желатином, додати кружальця банана і все перемішати. Отриману масу вилити на основу, встигла «схопитися», і прибрати годин на шість в прохолоду, щоб десерт застиг.

Торт без випічки

Щоб приготувати шоколадно-банановий йогуртовий торт без випічки, слід заздалегідь підготувати:

  • 200 г печива;
  • 100 г розтопленого вершкового масла;
  • 400 мл йогурту;
  • 2 – 3 банана;
  • 100 мл молока;
  • 100 мл води;
  • 30 г желатину;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 120 г цукру.

Готуємо без випічки:

  • Розминаємо печиво в крихту і змішати з розтопленим вершковим маслом. З цієї маси в рознімної формі формуємо основу, яку ставимо в холод для застигання.
  • Попередньо замочений у воді желатин разом з молоком і шоколадом слід відправити на вогонь і довести до однорідного стану. Йогурт збити зі сметаною і акуратно ввести в нього шоколадно-желатинову суміш.
  • Банани очистити, нарізати на половинки вздовж і укласти на основу з печива. Зверху обережно залити фрукти йогуртовим кремом. Після його застигання прикрасити десерт по своєму смаку, наприклад, шоколадної «павутинкою» або шматочками банана.
Дивіться також:  Чізкейк – 11 смачних рецептів приготування чізкейку

Готуємо десерт з полуницею

Йогуртовий торт з полуницею готується з наступних інгредієнтів:

  • 200 г пісочного печива;
  • 50 г вершкового масла;
  • 30 г какао-порошку;
  • 350 мл йогурту;
  • 300 г полуниці;
  • 200 г сиру;
  • 210 мл вершків;
  • 125 г цукру;
  • 50 мл молока (можна взяти полуничний сік для більш фруктового смаку);
  • 20 г желатину.

Приготування:

  • У чашу блендера відправити печиво, м’яке масло і какао. Короткими імпульсами ці продукти перетворити в шоколадну крихту масляну.
  • Бока рознімної форми вистелити пергаментом (або ацетатної плівкою) і утрамбувати в ній рівним шаром крихти з печива. Прибрати основу в холодильник мінімум на 20 хвилин.
  • Для начинки желатин розпустити в молоці або соку. Сир з йогуртом і цукром перебити заглибним блендером в однорідну масу без грудочок. Холодні вершки збити в пишну стійку масу. Акуратно з’єднати всі три складові крему.
  • Гарні ягоди полуниці однакового розміру розрізати навпіл і зрізом назовні вибудувати по периметру форми. Решту полуницю нарізати кубиками, змішати з кремом і викласти у форму поверх піщаної основи.
  • Після того, як крем застигне, торт готовий до подачі. Його потрібно лише вийняти з форми і прикрасити по своєму смаку.

Йогуртовий торт з ананасами

Для бісквітної основи йогуртового торта з ананасами слід підготувати:

  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 50 г борошна;
  • 20 г крохмалю;
  • 5 г розпушувача.

До складу крему входять:

  • 600 мл йогурту;
  • 400 мл жирних вершків;
  • 140 г цукру (в тому числі 10 г ванільного);
  • 25 г желатину;
  • по 1 банку ананасів кільцями і кубиками.

Додатково для желе будуть потрібні:

  • 300 мл ананасового сиропу;
  • 50 мл води;
  • 10 г желатину

Хід роботи:

  • Збиті в піну яйця з цукром акуратно змішати з сумішшю з борошна, крохмалю і розпушувача. З тіста, що вийде в результаті, спекти один бісквітний корж.
  • Йогурт, ванільний і звичайний цукор збити, змішати з розпущеним желатином. Окремо збити вершки і змішати їх з йогуртовій масою.
  • Борти рознімної форми, в якій турбувався бісквіт, вистелити харчовою плівкою, на дно покласти бісквіт, по периметру – півкільця ананасів, а в середину – йогуртовий крем, змішаний з шматочками фруктів.
  • Прибрати торт в холод на кілька годин. Потім зверху красиво розкласти кільця ананасів, які слід залити ананасовим желе.
  • Ще на 5 – 7 годин поставити торт в холодильник. Перед подачею вийняти десерт з форми.

З ягідним желе

Щоб приготувати яскравий йогуртовий торт з шматочками ягідного желе, потрібно взяти:

  • 200 г пісочного печива;
  • 70 г вершкового масла;
  • 700 мл йогурту;
  • 40 г желатину;
  • 120 г цукру;
  • 3 упаковки сухої суміші для різнобарвного желе.

Як приготувати:

  • Желе зробити у відповідності з інструкцією на упаковці і залити у форму, щоб його шар не більше 1 див.
  • З печива і масла зробити крихту, з якої сформувати основу торта в інший підготовленій формі.
  • Йогурт збити з цукром, змішати з розпущеним желатином і нарізаним на невеликі кубики різнобарвним желе. Все старанно перемішати і заповнити йогуртово-желейною масою форму для торта. Після застигання крему торт готовий до подачі.
Дивіться також:  Топлене молоко в мультиварці – 6 рецептів приготування

Як зробити десерт з чорницею

Продукти, з яких буде приготовано бісквітне тісто:

  • 120 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 120 г борошна.

Чорнично-йогуртовий крем готується з наступного набору компонентів:

  • 400 мл йогурту;
  • 350 г чорниці;
  • 200 г цукру;
  • 60 мл лимонного соку;
  • 30 г желатину;
  • 500 мл жирних вершків.

Щоб зробити бісквітний корж соковитим, його просочують сумішшю з:

  • 100 г чорниці;
  • 50 мл води;
  • 40 г цукру.

Зверху торт буде оформлений желе з червоної смородини, для якого пропорції будуть наступними:

  • 70 г порошку «Желфикс»;
  • 50 г ягід червоної смородини.

Як зробити йогуртовий торт з чорницею:

  • З яєць, цукру і борошна замісити пухке бісквітне тісто. Спекти з нього один корж, який після остигання розрізати вздовж на два більш тонких пласта.
  • Чорницю з цукром і лимонним соком прогріти на вогні приблизно до 60 градусів. Потім розпустити в ній желатин і з’єднати масу з йогуртом. Дати йогуртово-чорничної суміші трохи охолонути, а потім акуратно з’єднати зі збитими вершками.
  • У форму для торта викласти один бісквітний корж, покрити його солодкою чорничної просоченням, потім викласти половину крему. Те ж саме повторити з іншим коржем.
  • Поставити десерт на дві години в холодильник. Після закінчення цього часу покрити торт желе з ягодами смородини, приготованим у відповідності з вказівками на упаковці.

Торт «Вулкан»

Йогуртовий торт «Вулкан» по складу не відрізняється від вже наведений йогуртових тортів (бісквіт, йогуртовий крем і фрукти), але оригінальне оформлення робить десерт набагато апетитніше.

Для шоколадного бісквіта потрібні:

  • 5 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 50 г розтопленого вершкового масла;
  • 130 г борошна;
  • 30 г какао-порошку;
  • 5 г розпушувача.

Для кремово-фруктової складової знадобляться:

  • 400 мл йогурту;
  • 400 мл жирних вершків;
  • 850 г консервованих персиків в сиропі;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 15 г желатину.

Спосіб створення солодкого «вулкана»:

  • Яйця спінити з цукром і змішати з сумішшю сухих компонентів бісквіта. Потім влити негорячее рідке масло, перемішати склад і спекти з отриманого шоколадного тіста бісквіт. Готовий корж розрізати на три.
  • Спочатку замочити Желатин, а потім розтопити в персиковому сиропі. З’єднати желирующую складову з йогуртом і збитими з цукровою пудрою вершки. Додати до крему 2/3 нарізаних кубиками персиків і перемішати.
  • Один корж просочити сиропом від персиків і укласти на дно роз’ємного кільця для формування десертів. У другого коржа вирізати середину, відступивши 1,5 – 2 см від країв. Отримане кільце покласти на просочений корж, а коло просочити сиропом.
  • На перший корж викласти 1/3 крему, прикрити вирізаним колом. Третій корж розрізати на 12 сегментів, які збудувати уздовж стінок кільця, а всередину викласти решту 2/3 крему.
  • Сегменти трохи придавити до центру, щоб вийшла пірамідка. У центрі зробити невелике поглиблення в кремі і заповнити його залишилися подрібненими персиками.
  • Після застигання торт дістати з кільця і трохи припорошити цукровою пудрою.

Всього кілька рецептів, а який простір для кулінарних фантазій! Експериментуйте і створюйте власні десерти на основі йогурту. Не менш смачні і красиві.

Прокрутка до верху