Йоркширський пудинг – 4 рецепту приготування

Ті господині, які готували або хоча б чули про млинцевих булочках або американських поповерах, зможуть приготувати і англійська йоркширський пудинг, оскільки це практично одне і те ж. Але хоч ці страви і схожі, все ж існує ряд особливостей у приготуванні, які дозволяють готового виробу, збільшиться більш ніж у чотири рази.

Класичний йоркширський пудинг

Для класичного йоркширського пудингу необхідні продукти у таких пропорціях:

  • 3 курячі яйця;
  • 175 мл молока;
  • 50 мл питної води;
  • 125 г борошна;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло для змазування формочок

Як спекти:

  • Обов’язково перед початком замішування потрібно змастити форму для випічки кексів або мафінів маслом, поставити її в духовку, яку слід включити. Духова шафа і формочки повинні бути добре гарячими (220 градусів).
  • З тестом все гранично просто: всі інгредієнти скласти в миску і змішати міксером, віночком або вилкою. Повинна вийти однорідна рідка суміш, як на млинці. Тісто для цієї випічки можна приготувати за три години до випічки і поставити в холодильник. З холодного тіста виходить більш пишний пудинг із-за різкого перепаду температури.
  • Гарячу форму на дванадцять кексів швидко наповнити на половину, максимум 2/3 тестом і повернути в духовку. Через 15-20 хвилин дістати готовий йоркширський пудинг.
  • Рецепт від Джеймі Олівера

    У третій серії першого сезону свого телевізійного шоу «Готуємо за 30 хвилин» Джеймі Олівер готував шикарний ситний обід з ростбіфа, смаженої картоплі, глазурованої моркви, крес-салату і йоркширського пудингу.

     

    Для вимірювання потрібної кількості інгредієнтів йому не потрібні були ваги, він користувався мірної чашкою. Важливо відзначити, що об’єм мірної чашки, використовуваної в британських рецептах, дорівнює 250 мл. Її цілком може замінити тонкостінний гранований стакан.

    Співвідношення інгредієнтів з рецепту Джеймі Олівера:

    • 1 мірна чашка борошна;
    • 1 мірна чашка молока;
    • 1 щіпка солі;
    • 1 яйце;
    • оливкова олія.
    Дивіться також:  6 рецептів заварних тістечок в домашніх умовах

    Випічка:

  • У чашу міксера або кухонного фуд процесора всипати чашку борошна, влити чашку підсоленого молока і вбити яйце. Накрити кришкою, щоб борошно і молоко не розлетілися по кухні, і змішувати кілька хвилин.
  • Щедро змастити, фактично полити форму для випікання маффінів на планшеті оливковою олією. Потім заповнити її готовим блинным тестом і відправити в духовку, розігріту до 220 градусів.
  • Коли тісто у формочки зарум’яниться, залишиться витрусити «йоркширських пустунів», як назвав їх «Голий кухар». Йоркширський пудинг від Джеймі Олівера готовий.
  • Ростбіф з пудингом

    На столах англійців йоркширський пудинг зазвичай межує з ростбіфом з яловичини, який також готується дуже просто. Таким чином, традиційний недільний обід буде ідеальним варіантом для працюючої господині, який дозволить не тільки смачно нагодувати домашніх, але і не провести весь вихідний на кухні.

    Для ростбіфа потрібно взяти:

    • 1500 г яловичої вирізки або реберної частини;
    • 30 г яловичого жиру;
    • 10-15 г готової англійської гірчиці;
    • сіль і перець за смаком.

    Для пудингів:

    • 300 мл молока;
    • 1 куряче яйце;
    • 125 г борошна.

    Алгоритм дій на кухні:

  • Шматок м’яса натерти сіллю, перцем, гірчицею і жиром. Потім викласти його на деко, застелений харчовою фольгою і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Час приготування ростбіфу в духовці буде залежати від бажаного ступеня готовності. Для м’яса з кров’ю потрібно – 60 хвилин, для ростбіфа середньої готовності – 80 хвилин, для засмаженого – 100 хвилин. Поки м’ясо запікається його потрібно час від часу поливати виділяється соком і жиром.
  • За 45 хвилин до закінчення готування його потрібно прикрити фольгою і переставити на нижній рівень, а підвищити температуру до 200 градусів.
  • Готовність ростбіфа відповідно бажаної ступеня підсмажування визначається за виділяється соку при проколюванні гострим ножем або голкою (з кров’ю, рожевий або прозорий).
  • Якщо м’ясо не відповідає очікуванням господині, його потрібно вийняти з духовки і дати трохи полежати у фользі, а тим часом приготувати пудинги.
  • З молока, борошна і яйця замісити рідке тісто млинцеве тісто, деякий час, наприклад, поки готується ростбіф, витримати його на холоді.
  • Заповнити охолодженим тестом на половину формочки для пудингів і запекти при 200 градусах протягом 15-20 хвилин, не відкриваючи духовки.
  • Дивіться також:  Лінива вівсянка – 8 рецептів швидкого і корисного приготування

    Доповненням до м’яса і пудингам можуть стати овочі (моркву, картоплю та інші). Англійці їх гасять, не очищаючи шкірки, просто добре вимивши, а наші господині можуть скористатися більш традиційними рецептами рідної кухні.

    Як приготувати по-англійськи?

    Якщо виріб у висоту вийшло менше 4 дюймів, то це не йоркширський пудинг. Так вважають англійці, і вони знають кілька секретів, як приготувати до недільного обіду невеликі, але високі пудинги, хрусткі зовні і всередині повітряні.

     

    Щоб приготувати цю випічку по-англійськи з дотриманням всіх традицій потрібно взяти:

    • 4 великі яйця;
    • 200 мл молока;
    • 200 р пшеничного борошна;
    • 3 г солі;
    • рослинна олія, здатне утримувати високу температуру (соняшникову або ріпакова).

    Послідовність роботи:

  • У металеву форму на 12 кексів налити в кожну клітинку соняшникової олії шаром в один сантиметр. Поставити форму з маслом в духовку і включити розігрів до 190 градусів.
  • Тим часом у великій мисці віночком збити яйця, молоко з дрібкою солі і просіяним борошном. Повинен вийти рідкий кляр, який буде стікати з ложки. Готове тісто слід перелити в мірний стакан з носиком, щоб наповнити форми тістом без напливів по краях, оскільки пригорев, вони будуть заважати підніматися виробів.
  • Наповнити тістом формочки і відправити на 20-25 хвилин у духовку. Дверцята в цей час не можна відкривати, щоб випічка не опало. Після закінчення цього часу справжні йоркширські пудинги можна подавати до столу.
  • Варіанти начинок для йоркширського пудингу

    Завдяки технології випічки, всередині булочок виходить велика порожнина, яку можна заповнити будь-якою начинкою зі смаком.

    Як несолодкого наповнення йоркширського пудингу можна вибрати один з наступних варіантів:

  • Сир з часником і майонезом. Сир (підійде будь-який) подрібнити на дрібній тертці, з’єднати з пропущеним через прес часником і заправити майонезом.
  • Картопляно-грибна начинка. Картопляне пюре з’єднати з смаженою цибулею і грибами.
  • Шинка, сир і яйце. Сир і зварене круто яйце натерти на тертці, шинку дрібно нашаткувати соломкою. З’єднати всі інгредієнти, заправити майонезом. За бажанням можна додати свіжу зелень.
  • Курка і гриби з вершками. Заздалегідь приготувати жульєн, наповнити їм булочки, зверху присипати сиром і на хвилинку поставити в духовку або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився.
  • Малосольный лосось, свіжий огірок і сир. Всі інгредієнти дрібно нашаткувати, побризкати соком лимона і начинка готова.
  • Дивіться також:  Шарлотка на кефірі – 7 рецептів

    Загалом, йоркширський пудинг може стати прекрасною альтернативою тарталеткам і їх можна наповнити будь-яким салатом.

    Нейтральний смак булочок добре поєднується і з різними солодкими начинками, перетворюючи пудинг на десерт.

    Наповнити випічку можна:

  • Сирним кремом. Перебити блендером сир, сметану і цукрову пудру до смаку. До цього крему можна додати будь-які свіжі або консервовані фрукти.
  • Фруктовий конфітюр з йогуртом. Збити обидва інгредієнта міксером, або наповнити булочку шарами: спочатку конфітюр, а зверху йогурт.
  • Згущене молоко з вершковим маслом. Варене згущене молоко збити з м’яким маслом в пишний крем. За бажанням можна додати рубані горіхи.
  • Збиті з цукром вершки або жирна сметана. З таким наповнення також добре поєднуються ягоди і фрукти.
  • Прокрутка до верху