Кабачки в духовці без особливої вправності
Як ми вже відзначали, свіжі плоди мають багатогранне призначення.
Страви, приготовлені в духовці, не тільки смачні й апетитні, але і корисні, адже при такій тепловій обробці вони більшою мірою зберігають необхідні організму мікроелементи і вітаміни.
Кабачки з фаршем в духовці
Інгредієнти:
- помідори — 2 шт.;
- дрібно тертий сир — 100 г;
- фарш (свинина + яловичина в рівних частинах) — 700 г;
- цибулина;
- рис — 50 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- улюблені приправи, сіль.
Приготування:
- Відварюємо рис, пасеруємо дрібно нарізану цибулю, додаємо його разом з готовими зернами в м’ясний фарш. Приправляємо продукт сіллю, приправами і подрібненим часником. Усе ретельно вимішуємо.
- Помиті плоди поділяємо поперек великими частинами (10 см), акуратно вирізаємо серцевину. М’якоть додаємо у фарш, отриманим складом наповнюємо «барила» з овочів.
- Викладаємо (ставимо) фаршировані кабачки на деко, закриваємо кожен кришечкою з круглої шматочки нарізаного помідора, посипаємо сиром і ставимо на годину в духовку (190°C).
Кабачкові кружечки з м’ясом
- Представленим рецептом практично повторюємо склад інгредієнтів і спосіб приготування попереднього страви, хіба що інакше оформляємо страву.
- Кабачки розрізаємо на товсті кружечки (3 см), обвалюємо в борошні і розташовуємо на деку, змащеному олією. На кожен пласт викладаємо по ложці приготованого фаршу і часточці томатів.
- Викладаємо страву на деко і відправляємо кабачкові кружечки з м’ясом в духовку. Випікаємо протягом години (200°C).
За п’ять хвилин до закінчення приготування посипаємо наші конструкції дрібно натертим сиром, подаємо зі сметаною або іншим улюбленим соусом.
Рулетики з кабачків і м’ясного фаршу
Приступаємо до знайомства з третім способом оформлення кабачків з м’ясним компонентом. Отримане блюдо відрізняється особливо привабливим виглядом і чудовим смаком.
Приготування:
- Кабачки розрізаємо вздовж на тонкі пластини завтовшки до 2 мм, обсмажуємо з двох сторін у маслі до золотистого кольору.
- Витягаємо пласти з сковороди, поміщаємо на паперові серветки, залишаючи на них зайвий жир.
- Наносимо на кожен кабачковий лист шар підготовленого м’ясного фаршу, звертаємо рулетики і викладаємо у форму для запікання.
- Заливаємо вироби соусом із суміші томатного пюре і сметани (у рівних пропорціях), відправляємо на півгодини в духовці при 180°C.
Все швидко, смачно, ароматно!
Запіканка з кабачків в духовці
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт.;
- цибулина;
- зубки часнику — 3 шт.;
- кабачки — 2 шт.;
- будь сир (бажано твердий) — 150 г;
- олія, сіль, зелень і спеції.
Приготування:
- Молоді кабачки разом з шкіркою, але без хвостика, поділяємо вздовж на дві половинки, потім розрізаємо упоперек. Викладаємо овочі красивими рядами в круглу форму для випікання, посипаємо сіллю, перцем і спеціями.
- Подрібнюємо зелень і цибулю, розміщуємо серед шматочків зеленого овоча. Дрібно натираємо сир, третю частину залишаємо для прикраси, решту кількість змішуємо з добре збитими яйцями.
- Вміст форми заливаємо отриманою сумішшю, посипаємо запіканку з кабачків сирної стружкою. Відправляємо їжу на 45 хвилин у духовку (190°C).
Чудова запіканка з овочів знайшла вишуканий і дуже спокусливий вигляд!
Рецепт запікання з куркою
Інгредієнти:
- куряча грудка;
- молоді кабачки — 2 шт.;
- цибулина і зубки часнику;
- жирні вершки — 100 г;
- яйця — 2 шт.;
- сир — 150 г;
- сіль і спеції.
Приготування:
Як бачимо, компоненти цієї страви майже такі ж, як і в попередньому рецепті, за винятком додавання м’яса курки і вершків.
- Нарізаємо грудинку (без шкіри і плівок) і цибулю дуже дрібними шматочками, з’єднайте з підготовленими кабачками, часником, сіллю, спеціями, прянощами і яйцями.
- Добре перемішуємо отриману масу викладаємо у форму будь-якого діаметру, поливаємо вершками і посипаємо натертим сиром.
Відправляємо такий варіант «тортика» з кабачків на 45 хвилин у піч (190°C).