Кабачки — 34 рецепта швидкого і смачного приготування вдома

Кабачки в духовці без особливої вправності

Як ми вже відзначали, свіжі плоди мають багатогранне призначення.

Страви, приготовлені в духовці, не тільки смачні й апетитні, але і корисні, адже при такій тепловій обробці вони більшою мірою зберігають необхідні організму мікроелементи і вітаміни.

Кабачки з фаршем в духовці

Інгредієнти:

  • помідори — 2 шт.;
  • дрібно тертий сир — 100 г;
  • фарш (свинина + яловичина в рівних частинах) — 700 г;
  • цибулина;
  • рис — 50 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • улюблені приправи, сіль.

Приготування:

  • Відварюємо рис, пасеруємо дрібно нарізану цибулю, додаємо його разом з готовими зернами в м’ясний фарш. Приправляємо продукт сіллю, приправами і подрібненим часником. Усе ретельно вимішуємо.
  • Помиті плоди поділяємо поперек великими частинами (10 см), акуратно вирізаємо серцевину. М’якоть додаємо у фарш, отриманим складом наповнюємо «барила» з овочів.
  • Викладаємо (ставимо) фаршировані кабачки на деко, закриваємо кожен кришечкою з круглої шматочки нарізаного помідора, посипаємо сиром і ставимо на годину в духовку (190°C).

Кабачкові кружечки з м’ясом

  • Представленим рецептом практично повторюємо склад інгредієнтів і спосіб приготування попереднього страви, хіба що інакше оформляємо страву.
  • Кабачки розрізаємо на товсті кружечки (3 см), обвалюємо в борошні і розташовуємо на деку, змащеному олією. На кожен пласт викладаємо по ложці приготованого фаршу і часточці томатів.
  • Викладаємо страву на деко і відправляємо кабачкові кружечки з м’ясом в духовку. Випікаємо протягом години (200°C).

За п’ять хвилин до закінчення приготування посипаємо наші конструкції дрібно натертим сиром, подаємо зі сметаною або іншим улюбленим соусом.

Рулетики з кабачків і м’ясного фаршу

Приступаємо до знайомства з третім способом оформлення кабачків з м’ясним компонентом. Отримане блюдо відрізняється особливо привабливим виглядом і чудовим смаком.

Дивіться також:  Винний оцет: склад, застосування, чим можна замінити?

Приготування:

  • Кабачки розрізаємо вздовж на тонкі пластини завтовшки до 2 мм, обсмажуємо з двох сторін у маслі до золотистого кольору.
  • Витягаємо пласти з сковороди, поміщаємо на паперові серветки, залишаючи на них зайвий жир.
  • Наносимо на кожен кабачковий лист шар підготовленого м’ясного фаршу, звертаємо рулетики і викладаємо у форму для запікання.
  • Заливаємо вироби соусом із суміші томатного пюре і сметани (у рівних пропорціях), відправляємо на півгодини в духовці при 180°C.

Все швидко, смачно, ароматно!

Запіканка з кабачків в духовці

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • цибулина;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • кабачки — 2 шт.;
  • будь сир (бажано твердий) — 150 г;
  • олія, сіль, зелень і спеції.

Приготування:

  • Молоді кабачки разом з шкіркою, але без хвостика, поділяємо вздовж на дві половинки, потім розрізаємо упоперек. Викладаємо овочі красивими рядами в круглу форму для випікання, посипаємо сіллю, перцем і спеціями.
  • Подрібнюємо зелень і цибулю, розміщуємо серед шматочків зеленого овоча. Дрібно натираємо сир, третю частину залишаємо для прикраси, решту кількість змішуємо з добре збитими яйцями.
  • Вміст форми заливаємо отриманою сумішшю, посипаємо запіканку з кабачків сирної стружкою. Відправляємо їжу на 45 хвилин у духовку (190°C).

Чудова запіканка з овочів знайшла вишуканий і дуже спокусливий вигляд!

Рецепт запікання з куркою

Інгредієнти:

  • куряча грудка;
  • молоді кабачки — 2 шт.;
  • цибулина і зубки часнику;
  • жирні вершки — 100 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 150 г;
  • сіль і спеції.

Приготування:

Як бачимо, компоненти цієї страви майже такі ж, як і в попередньому рецепті, за винятком додавання м’яса курки і вершків.

  • Нарізаємо грудинку (без шкіри і плівок) і цибулю дуже дрібними шматочками, з’єднайте з підготовленими кабачками, часником, сіллю, спеціями, прянощами і яйцями.
  • Добре перемішуємо отриману масу викладаємо у форму будь-якого діаметру, поливаємо вершками і посипаємо натертим сиром.
Дивіться також:  Пиріжки з грибами — 8 рецептів, як приготувати дуже смачні пиріжки

Відправляємо такий варіант «тортика» з кабачків на 45 хвилин у піч (190°C).

Прокрутка до верху