Страви із заморожених кабачків
Приступаючи до приготування з використанням такого роду овочів, дотримуємося головне правило — продукти піддаємо тепловій обробці відразу після відтавання. Якщо кабачки потрібно відварювати, то розморожувати їх не слід, а час теплової обробки необхідно зменшувати в 2-3 рази.
Заморожені цукіні, тушковані з овочами
Інгредієнти:
- заморожені кабачки — 2 шт.;
- пакет суміші з інших заморожених овочів — упаковка (100 г);
- домашня сметана — 150 г;
- олія (оливкова або соняшникова);
- томат-паста — 20 г;
- зубки часнику, сіль, кріп — за смаком.
Приготування:
- Витягаємо заморожені кабачки і вміст пакета овочевої суміші і відразу викладаємо на сковороду. Нагріваємо під кришкою на слабкому вогні. До складу сполучених продуктів може входити горошок, квасоля, перець, цибулю та інші компоненти. Таке доповнення створює особливий смаковий букет і надає страві яскравий апетитний вигляд.
- Отже, після випаровування рідини додаємо ароматне масло, страва солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник.
- Заливаємо майже готову страву сметаною і тушкуємо буквально 5 хвилин.
Отримуємо чудовий гарнір до рибного або м’ясного блюда.
Оладки з заморожених кабачків
Інгредієнти:
- яйце;
- заморожені кабачки — 2 шт.;
- борошно — 100 г;
- невеликий пучок кропу, сіль, олія.
Приготування:
Ми вже знайомі зі способом одержання оладок з кабачків. Тепер враховуємо, що у нас заморожений продукт.
- Дістаємо упаковку з овочами, викладаємо на сковороду, тушкуємо зелені шматочки 10 хвилин під кришкою. Потім охолоджуємо і віджимаємо зайву рідину.
- Викладаємо кабачки в чашу. Товкачкою розминаємо шматочки, з’єднуємо з борошном, яйцями, сіллю і подрібненою зеленню. Вимішуємо однорідне тісто.
- Формуємо оладки і підсмажуємо в сковороді з маслом. Подаємо зі сметаною.
Готуємо кабачки в клярі
Інгредієнти:
- курячі яйця — 4 шт.;
- борошно — 100 г;
- зубки часнику — 5 шт.;
- заморожені кабачки — 2 шт.;
- масло (рослинне або оливкове);
- кількість солі, зелені, приправ підбираємо за смаком.
Приготування:
- Поміщаємо яйця в піалу, додаємо борошно, трохи перцю і солі, ретельно вимішуємо до консистенції домашньої сметани.
- Розморожені кабачки нарізаємо кружечками, віджимаємо зайву рідину. Кожну часточку занурюємо в кляр, поміщаємо на гарячу сковороду з олією. Таким способом заповнюємо всі дно посуду.
- Швидко обсмажуємо овочі з обох боків до золотистої скоринки, викладаємо на тепле блюдо, посипаємо подрібненою часничком і нарубаною зеленню.
Подаємо нашу розкішну зелену галявину» на швидкий сніданок або виставляємо на святковий стіл. Смачна і ситна їжа — розкішна прикраса урочистої трапези!