Кабачки — 34 рецепта швидкого і смачного приготування вдома

Страви із заморожених кабачків

Приступаючи до приготування з використанням такого роду овочів, дотримуємося головне правило — продукти піддаємо тепловій обробці відразу після відтавання. Якщо кабачки потрібно відварювати, то розморожувати їх не слід, а час теплової обробки необхідно зменшувати в 2-3 рази.

Заморожені цукіні, тушковані з овочами

Інгредієнти:

  • заморожені кабачки — 2 шт.;
  • пакет суміші з інших заморожених овочів — упаковка (100 г);
  • домашня сметана — 150 г;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • томат-паста — 20 г;
  • зубки часнику, сіль, кріп — за смаком.

Приготування:

  • Витягаємо заморожені кабачки і вміст пакета овочевої суміші і відразу викладаємо на сковороду. Нагріваємо під кришкою на слабкому вогні. До складу сполучених продуктів може входити горошок, квасоля, перець, цибулю та інші компоненти. Таке доповнення створює особливий смаковий букет і надає страві яскравий апетитний вигляд.
  • Отже, після випаровування рідини додаємо ароматне масло, страва солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник.
  • Заливаємо майже готову страву сметаною і тушкуємо буквально 5 хвилин.

Отримуємо чудовий гарнір до рибного або м’ясного блюда.

Оладки з заморожених кабачків

Інгредієнти:

  • яйце;
  • заморожені кабачки — 2 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • невеликий пучок кропу, сіль, олія.

Приготування:

Ми вже знайомі зі способом одержання оладок з кабачків. Тепер враховуємо, що у нас заморожений продукт.

  • Дістаємо упаковку з овочами, викладаємо на сковороду, тушкуємо зелені шматочки 10 хвилин під кришкою. Потім охолоджуємо і віджимаємо зайву рідину.
  • Викладаємо кабачки в чашу. Товкачкою розминаємо шматочки, з’єднуємо з борошном, яйцями, сіллю і подрібненою зеленню. Вимішуємо однорідне тісто.
  • Формуємо оладки і підсмажуємо в сковороді з маслом. Подаємо зі сметаною.

Готуємо кабачки в клярі

Інгредієнти:

  • курячі яйця — 4 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • заморожені кабачки — 2 шт.;
  • масло (рослинне або оливкове);
  • кількість солі, зелені, приправ підбираємо за смаком.
Дивіться також:  Гречана каша – 9 смачних рецептів

Приготування:

  • Поміщаємо яйця в піалу, додаємо борошно, трохи перцю і солі, ретельно вимішуємо до консистенції домашньої сметани.
  • Розморожені кабачки нарізаємо кружечками, віджимаємо зайву рідину. Кожну часточку занурюємо в кляр, поміщаємо на гарячу сковороду з олією. Таким способом заповнюємо всі дно посуду.
  • Швидко обсмажуємо овочі з обох боків до золотистої скоринки, викладаємо на тепле блюдо, посипаємо подрібненою часничком і нарубаною зеленню.

Подаємо нашу розкішну зелену галявину» на швидкий сніданок або виставляємо на святковий стіл. Смачна і ситна їжа — розкішна прикраса урочистої трапези!

Прокрутка до верху