Дієтичні рецепти страв з кабачків
Цей вид овочів особливо затребуваний при складанні низькокалорійного меню. Кабачки — прекрасний компонент дієтичного харчування, яке і насичує, і приносить справжнє задоволення.
Пісний овочевий суп
Інгредієнти:
- кабачок;
- морква;
- картопля — 2 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- сіль, перець, олія.
Приготування:
Згадуємо вже знайомі рецепти супу з кабачками.
- Вливаємо в каструлю 2 л бутильованої води, опускаємо очищений, порізаний на брусочки картоплю. Солимо і перчимо рідина, відварюємо картоплю до готовності.
- Пасеруємо в маслі нашатковану соломкою моркву, додаємо порізану зелень. Через п’ять хвилин викладаємо вміст сковороди в каструлю, доводимо до кипіння і закінчуємо приготування.
Суп-пюре з кабачків для дітей
Інгредієнти:
- овочевий бульйон — 300 мл;
- кабачки — 2 шт.;
- морквина;
- цибулина;
- молоко (1% жирності) — 100 мл;
- олія оливок — 50 г;
- чабер, кріп використовуємо смаків дітей.
Приготування:
- Очищені і нарізані кабачки опускаємо в овочевий бульйон, трохи солимо і перчимо, відварюємо продукти до готовності.
- Шаткуємо цибулю і моркву, обсмажуємо в олії до прозорого вигляду, додаємо в суп.
- Коли кабачки стануть м’якими, зливаємо бульйон, остиглі овочі перетворюємо блендером в пюре. Додаємо молоко, кип’ятимо не більше двох хвилин.
У чергу за таким супом стануть не тільки малюки, а й щасливі батьки!
Готуємо корисну запіканку
Інгредієнти:
- бринза + інший сорт сиру для прикраси — 200 та 50 м відповідно;
- цибулини — 2 шт.;
- кабачки — 1 кг;
- яйця — 4 шт.;
- зубки часнику — 3 шт.;
- пісне масло, зелень, сіль.
Приготування:
- Крупно натираємо очищені кабачки, викладаємо в друшляк.
- Дрібно нарізаємо головки цибулі, припускаємо до м’якого стану.
- Поки ми були зайняті біля плити, з шматочків овочів вже стекла зайва рідина. Додаємо в густу масу підсмажену цибулю, збиті яйця, подрібнену бринзу, часник, сіль, перець і нарізану зелень.
Отриману масу викладаємо у форму, посипаємо натертим сиром і відправляємо запіканку на півгодини в духовці (190°C).
Дієтичні оладки на пару
Інгредієнти:
- яєчний білок;
- борошно — 50 р;
- кабачок — 1 шт.;
- сіль, зелень, перець — за бажанням
Приготування:
- Про те, як підготувати овочі для оладок ми вже знаємо. В подрібнену і віджату кабачкову масу додаємо збитий яєчний білок, борошно, сіль і спеції, нарубану зелень. Вимішуємо однорідне тісто.
- Наливаємо воду в ємність пароварки, чашу приладу змащуємо маслом, формуємо оладки.
- Викладаємо вироби на дно посуду і залишаємо на пару чверть години від початку кипіння рідини.