Кабачки — 34 рецепта швидкого і смачного приготування вдома

Дієтичні рецепти страв з кабачків

Цей вид овочів особливо затребуваний при складанні низькокалорійного меню. Кабачки — прекрасний компонент дієтичного харчування, яке і насичує, і приносить справжнє задоволення.

Пісний овочевий суп

Інгредієнти:

  • кабачок;
  • морква;
  • картопля — 2 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • сіль, перець, олія.

Приготування:

Згадуємо вже знайомі рецепти супу з кабачками.

  • Вливаємо в каструлю 2 л бутильованої води, опускаємо очищений, порізаний на брусочки картоплю. Солимо і перчимо рідина, відварюємо картоплю до готовності.
  • Пасеруємо в маслі нашатковану соломкою моркву, додаємо порізану зелень. Через п’ять хвилин викладаємо вміст сковороди в каструлю, доводимо до кипіння і закінчуємо приготування.

Суп-пюре з кабачків для дітей

Інгредієнти:

  • овочевий бульйон — 300 мл;
  • кабачки — 2 шт.;
  • морквина;
  • цибулина;
  • молоко (1% жирності) — 100 мл;
  • олія оливок — 50 г;
  • чабер, кріп використовуємо смаків дітей.

Приготування:

  • Очищені і нарізані кабачки опускаємо в овочевий бульйон, трохи солимо і перчимо, відварюємо продукти до готовності.
  • Шаткуємо цибулю і моркву, обсмажуємо в олії до прозорого вигляду, додаємо в суп.
  • Коли кабачки стануть м’якими, зливаємо бульйон, остиглі овочі перетворюємо блендером в пюре. Додаємо молоко, кип’ятимо не більше двох хвилин.

У чергу за таким супом стануть не тільки малюки, а й щасливі батьки!

Готуємо корисну запіканку

Інгредієнти:

  • бринза + інший сорт сиру для прикраси — 200 та 50 м відповідно;
  • цибулини — 2 шт.;
  • кабачки — 1 кг;
  • яйця — 4 шт.;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • пісне масло, зелень, сіль.

Приготування:

  • Крупно натираємо очищені кабачки, викладаємо в друшляк.
  • Дрібно нарізаємо головки цибулі, припускаємо до м’якого стану.
  • Поки ми були зайняті біля плити, з шматочків овочів вже стекла зайва рідина. Додаємо в густу масу підсмажену цибулю, збиті яйця, подрібнену бринзу, часник, сіль, перець і нарізану зелень.
Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання

Отриману масу викладаємо у форму, посипаємо натертим сиром і відправляємо запіканку на півгодини в духовці (190°C).

Дієтичні оладки на пару

Інгредієнти:

  • яєчний білок;
  • борошно — 50 р;
  • кабачок — 1 шт.;
  • сіль, зелень, перець — за бажанням

Приготування:

  • Про те, як підготувати овочі для оладок ми вже знаємо. В подрібнену і віджату кабачкову масу додаємо збитий яєчний білок, борошно, сіль і спеції, нарубану зелень. Вимішуємо однорідне тісто.
  • Наливаємо воду в ємність пароварки, чашу приладу змащуємо маслом, формуємо оладки.
  • Викладаємо вироби на дно посуду і залишаємо на пару чверть години від початку кипіння рідини.
Прокрутка до верху