Якщо хочеться порадувати сім’ю і гостей не тільки смачним, але і красивим стравою, варто приготувати запечені в духовці кабачки, фаршировані фаршем. Таке частування виглядає дуже ефектно на святковому столі. Крім того, воно дивно виходить ситним і соковитим.
Кабачки, фаршировані фаршем запечені в духовці — простий рецепт
Інгредієнти: 3 великих кабачка, 2 ст. ложки жирного майонезу, велика цибулина, кіло змішаного фаршу (свинина з яловичиною), 3 ст. ложки кетчупу без добавок, 5 ст. ложок жирної сметани, гранульований часник, дрібна сіль.
- Кабачки добре миються і нарізаються невисокими стаканчиками – приблизно з сірникову коробку. Серцевина з них дістається таким чином, щоб залишилося дно.
- Подрібнюється цибулю і витягнута м’якоть.
- Фарш обсмажується до рум’яного кольору. До вже готового м’яса додаються овочі з другого кроку. Маса солиться, присипається часником.
- В начинку для «стаканчиків» додається сметана, кетчуп. Заготовки наповнюються масою.
- Фаршировані кабачки виставляються на промаслений лист.
- На кожен «стаканчик» викладається трохи майонезу.
Блюдо запікається близько півгодини в добре розігрітій духовій шафі.
Як приготувати «Човники» з кабачків?
Інгредієнти: 430 г м’ясного фаршу, 3 кабачка, по 130 г жирного сиру і майонезу, солодкий болгарський перчик, цибулинка, дрібна сіль, суміш перців.
- Молоді кабачки не очищаються від шкірки. Овочі розрізаються навпіл і чайною ложкою з них вибирається м’якоть. В човниках залишаються досить товсті стінки – близько 1 див.
- Фарш обсмажується на олії. Підсолювати, перчится. До нього додаються шматочки солодкого перцю і пропущений через м’ясорубку цибулю. Разом інгредієнти нудяться на вогні 5-6 хвилин.
- Начинка викладається в отримані «човники». Зверху заготовки присипаються подрібненим сиром, змазується майонезом.
Готуються фаршировані кабачки-«човники» трохи менше півгодини в добре розігрітій духовій шафі.
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти: 1,2-1,4 кг кабачків, півкіло яловичого фаршу, 2 ріпчасті цибулини, 8 великих м’ясистих помідорів, 140 г твердого сиру і стільки ж жирної сметани, 4 столові яйця, 2 ст. ложки томат-пасти, пучок зелені з кропу і петрушки, сіль, суміш кольорових мелених перчиком.
- Цибуля очищається, миється, дрібно ріжеться гострим ножем. Цей овоч потрібно гарненько обсмажити на соняшниковій олії до апетитного золотистого відтінку.
- Коли цибуля буде вже повністю готовий, на нього викладається м’ясо. Маса солиться, посипається меленими перчиками. Разом інгредієнти залишаються на вогні до тих пір, поки фарш не поміняє колір.
- Залишилося додати до вмісту сковорідки томат-пасту. Необхідно попередньо розвести її невеликою кількістю води.
- Кабачки очищаються від шкірки. Молоденькі овочі можна залишити з шкіркою. Ці продукти натираються на дрібну тертку, присаливаются. Через кілька хвилин вони руками віджимаються від зайвого соку.
- Помідори нарізати тонкими кружечками. Зелень і сир подрібнюються будь-яким зручним чином.
- Сирі яйця присаливаются і збиваються. У масу додається сметана.
- На промаслений лист викладається половина кабачкової маси. Зверху розподіляється вміст сковорідки з фаршем і пастою.
- Закривається запіканка залишилися кабачками. Поверх неї викладаються кружечки помідорів, виливається яєчна суміш і висипається подрібнений сир.
Запікається 40-45 хвилин в гарячій духовій шафі.
З овочами і сиром
Інгредієнти: півкілограма курячого фаршу, великий кабачок, морква, цибуля, помідор, кухонна сіль, ароматні трави, майонез.
- Кабачок миється, чиститься, після чого ріжеться на колечка. Оптимальну товщину таких заготовок можна вибрати по своєму смаку. Серединка кожного кільця ретельно вичищається. Її можна залишити на кабачкові оладки.
- Подрібнену цибулю обсмажується до рум’яності. До овочу відправляється терта морквина. Разом вони готуються до м’якості.
- Овочеві колечка викладаються на промаслений пекарську папір. Всередину заготовок викладається начинка з засмажки і фаршу. Головне, не забути присолити її і присипати ароматними травами.
- Скибочками помідорів колечка з кабачка накриваються як кришками.
- Зверху заготовки змазується майонезом.
За бажанням колечка можна рясно посипати тертим сиром. Запікаються вони трохи менше години в дуже гарячій духовці.
Кабачки, фаршировані фаршем в омлеті
Інгредієнти: великий кабачок, 330 г будь-якого м’ясного фаршу, скибочку твердого сиру, ¼ склянки білого рису, великий томат, половина склянки жирного молока, 2 курячих яйця, дрібна сіль, італійські трави.
- Першим ділом потрібно зайнятися кабачком. Він миється, ріжеться на кружечки середньої товщини. Кожна заготовка позбавляється від м’якої серединки.
- Кружечки присаливаются за смаком і обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін. Якщо хочеться скоротити калорійність страви, то цей етап можна виключити і використовувати сирі заготовки.
- Крупа вариться. Коли вона буде майже повністю готова, рис змішується фаршем. Маса посипається сіллю і італійськими травами. В начинку додаються ще й шматочки томати без шкірки. Якщо помідорів під рукою не виявилося, можна замінити їх томат-пастою.
- По дну форми розкладаються кабачкові кільця. Їх серединки щільно наповнюються м’ясною начинкою.
- Для омлету збиваються яйця з молоком. Суміш також солиться. Їй заливаються овочеві заготовки до м’ясною начинкою. Зверху висипається тертий сир за смаком.
Запікається страву в гарячій духовці близько півгодини.
З курячим фаршем
Інгредієнти: 360 г курячого фаршу, жирний майонез, 2 помідора, цибулина, 2 кабачка, 3-5 зубчиків часнику, велика морквина, 80 г сиру, дрібна сіль, сушена зелень.
- Томати миються і позбавляються від шкірки. Далі вони ріжуться кубиками, з’єднуються з подрібненої зручним чином морквою, цибулею і часником.
- Разом всі інгредієнти обсмажують на розігрітому жирі 5-6 хвилин.
- Потім до перерахованих продуктів відправляється фарш. Вміст сковорідки гаситься близько 20 хвилин. Можна відразу додати в масу спеції і дрібну сіль.
- Кабачок миється, чиститься і ріжеться кружечками. З кожної заготовки видаляється серцевина таким чином, щоб залишилося дно.
- Всередину кружечків викладається начинка з фаршу і овочів. Зверху заготовки промащуються майонезом. Можна вибрати і будь-який інший соус.
Запікається блюдо приблизно 25 хвилин.
Кабачки, фаршировані грибним фаршем в духовці
Інгредієнти: невеликий молодий кабачок, 220-320 г грибів, цибулина, маленька морквина, 85 г твердого сиру, майонез, дрібна сіль, 2 щіпки меленого чорного перчика.
- Кабачок розрізається на дві частини, чайною ложкою акуратно позбавляється від серединки. Отримані «човники» на пару хвилин варяться в солоній воді.
- Гриби дрібно ріжуться і обсмажують до готовності з морквою і цибулею. Маса солиться і перчится.
- Начинка викладається в човники. Зверху заготовки покриваються майонезом і щедро сиплються подрібненим сиром.
Страва близько півгодини випікається в розігрітій духовці.