Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти: 1,2-1,4 кг кабачків, півкіло яловичого фаршу, 2 ріпчасті цибулини, 8 великих м’ясистих помідорів, 140 г твердого сиру і стільки ж жирної сметани, 4 столові яйця, 2 ст. ложки томат-пасти, пучок зелені з кропу і петрушки, сіль, суміш кольорових мелених перчиком.
- Цибуля очищається, миється, дрібно ріжеться гострим ножем. Цей овоч потрібно гарненько обсмажити на соняшниковій олії до апетитного золотистого відтінку.
- Коли цибуля буде вже повністю готовий, на нього викладається м’ясо. Маса солиться, посипається меленими перчиками. Разом інгредієнти залишаються на вогні до тих пір, поки фарш не поміняє колір.
- Залишилося додати до вмісту сковорідки томат-пасту. Необхідно попередньо розвести її невеликою кількістю води.
- Кабачки очищаються від шкірки. Молоденькі овочі можна залишити з шкіркою. Ці продукти натираються на дрібну тертку, присаливаются. Через кілька хвилин вони руками віджимаються від зайвого соку.
- Помідори нарізати тонкими кружечками. Зелень і сир подрібнюються будь-яким зручним чином.
- Сирі яйця присаливаются і збиваються. У масу додається сметана.
- На промаслений лист викладається половина кабачкової маси. Зверху розподіляється вміст сковорідки з фаршем і пастою.
- Закривається запіканка залишилися кабачками. Поверх неї викладаються кружечки помідорів, виливається яєчна суміш і висипається подрібнений сир.
Запікається 40-45 хвилин в гарячій духовій шафі.