Кабачки по-корейськи – це швидкий спосіб заготовити смачне і пікантне блюдо. Зробивши таку закуску, ви в будь-який час зможете виставити її на стіл і урізноманітнити меню.
Традиційні кабачки по-корейськи на зиму
Кабачки по-корейськи на зиму готуються з певними гострими спеціями. Але ви завжди можете зменшити або збільшити їх кількість, виходячи зі своїх переваг.
Необхідні продукти:
- два кілограми кабачків;
- половина ложечки оцту;
- цукор і сіль на свій смак;
- два зубчики часнику;
- два червоних перцю;
- дві морквини;
- 50 мл рослинного масла;
- мелений коріандр, червоний і чорний перець.
Процес приготування:
- Кабачки та моркву промиваємо і перетираємо на корейській тертці, щоб утворилися тонкі смужки.
- З перцю видаляємо капелюшок, прибираємо насіння і нарізаємо його на скибочки.
- Змішуємо між собою підготовлені овочі, приправляємо спеціями і тиском часником, залишаємо на п’ять годин у холодильнику.
- Окремо змішуємо масло, оцет, сіль і цукор і цією сумішшю заливаємо овочі, при цьому ретельно перемішуючи.
- Залишаємо ще на кілька годин, після чого розподіляємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
Рецепт швидкого приготування
Рецепт швидкого приготування складається практично з тих же інгредієнтів, але при цьому овочі не потрібно маринувати так довго, а значить, кабачки будуть готові вже через пару годин.
Необхідні продукти:
- один солодкий перець;
- два зубчики часнику;
- одна цибулина і моркву;
- 50 мл рослинного масла;
- сіль, цукор і різні спеції на свій смак;
- два кабачка.
Процес приготування:
- Кабачки подрібнюються будь-яким зручним способом, заливаються водою і нудяться на повільно вогні протягом 10 хвилин для м’якості.
- Морква і перець нарізаємо на скибочки, цибулю, зелень і часник рубаємо на дрібні шматочки.
- Знімаємо кабачки з вогню, зливаємо воду і даємо овочам охолонути.
- Змішуємо підготовлені овочі між собою і заливаємо маринадом з олії, солі, цукру і спецій, наприклад чорного і червоного перцю.
- Наполягаємо все протягом години і страва готова до подачі.
Готуємо кільцями з куркумою і маринадом
Необхідні продукти:
- два кілограми кабачків;
- одна цибулина і один солодкий перець;
- п’ять ложок цукру;
- п’ять склянок води;
- ложка куркуми;
- половина склянки оцту.
Процес приготування:
- Кабачки очистіть від шкірки, наріжте на гуртки, присипте сіллю і залиште на п’ять годин для просочення. Після чого злийте утворену рідину і відіжміть їх.
- Додайте до них половину від зазначеної кількості куркуми, перемішайте.
- Туди ж відправте цибулю, нарізану на кубики і перець тонкими скибочками.
- З’єднайте оцет, воду, цукор, решту куркуму, доведіть суміш до кипіння і залийте їй овочі.
- Отриманий салат розкласти по стерилізованим банкам і приберіть на зберігання в прохолодне місце або ж подавайте, коли він охолоне.
Мариновані кабачки по-корейськи з морквою
Мариновані кабачки по-корейськи з морквою – пікантна закуска, яка ідеально підійде до будь-якого другого блюда або ж, як додаток до смажені на вогнищі м’яса.
Необхідні продукти:
- 50 мілілітрів масла рослинного;
- кілограм кабачків;
- 50 грам цукру;
- три моркви;
- чотири ложки оцту;
- зубчик часнику;
- ч. ложечка солі;
- ложка приправа для моркви по-корейськи.
Процес приготування:
- Моркву очистіть, промийте і подрібніть за допомогою спеціальної терки по-корейськи.
- Додайте до неї половину зазначеної кількості цукру, трохи солі і приправу.
- Кабачки наріжте на кружечки, викладіть до морквині, перемішайте, зверху полийте оцтом, присипте цукром і тиском часником.
- Масло потрібно розігріти, але не дати йому закипіти і полити їм овочі.
- Все добре перемішайте, викладіть в будь-яку закриту ємність і настоюйте в холодильнику хоча б годину перед подачею.
Спосіб готування пластинками з медом і соєвим соусом
Це швидкий варіант приготування смачної і гострої закуски. Але калорійність такого страви виходить вище, саме за рахунок меду і соєвого соусу в складі.
Необхідні продукти:
- 100 мілілітрів масла рослинного;
- половина ложечки солі;
- дві ложки оцту;
- 500 г кабачків;
- ложка соєвого соусу;
- будь-які гострі спеції на свій смак;
- дві ложечки меду;
- три зубчики часнику.
Процес приготування:
- Кабачки промиваємо, нарізаємо на тонкі пластинки і присипаємо сіллю.
- Окремо змішуємо соєвий соус, мед, оцет, роздавлений часник і вибрані спеції.
- Цією сумішшю заливаємо віджаті кабачки, потім покриваємо їх добре прогрітим рослинним маслом, перемішуємо, і страва готова до подачі після того, як постоїть півгодини на холоді.
Найгостріший і смачний салат
Необхідні продукти:
- по 100 мл оцту і рослинного масла;
- три кабачка;
- три зубчики часнику;
- приправа для моркви по-корейськи;
- сіль, цукор і мелені перці на свій смак.
Процес приготування:
- Кабачки добре промиваємо, нарізаємо на тонкі смужки і починаємо викладати їх в миску шарами, при цьому пересипаючи цукром, сіллю і вибраними спеціями.
- Змішуємо масло, оцет, роздавлений часник, трохи прогріваємо і цим маринадом заливаємо кабачки, перемішуємо і зберігаємо в холодильнику близько години перед подачею.
Хе з кабачків по-корейськи
Необхідні продукти:
- чотири зубчики часнику;
- кілограм кабачків;
- дві моркви;
- з однієї ложечки солі, цукру та оцту;
- одна цибулина;
- 150 мл рослинного масла;
- солодкий перець;
- перець чилі і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Кабачки нарізаємо на кільця, так щоб вони були не товсті і заливаємо їх окропом. Через пару хвилин зливаємо рідину і змішати з натертою корейською морквою.
- Цибулю і перець перетворюємо в кільця, додаємо до кабачків з морквою. За бажанням можна присипати рубаною зеленню.
- Роздавлений часник з’єднуємо з оцтом, олією, меленим перцем, сіллю і цукром.
- Тим, що вийшло, повністю покриваємо овочі і прибираємо в холодильник хоча б на 30 хвилин.