Кабачки по-корейськи – 7 найсмачніших рецептів швидкого приготування

Кабачки по-корейськи – це швидкий спосіб заготовити смачне і пікантне блюдо. Зробивши таку закуску, ви в будь-який час зможете виставити її на стіл і урізноманітнити меню.

Традиційні кабачки по-корейськи на зиму

Кабачки по-корейськи на зиму готуються з певними гострими спеціями. Але ви завжди можете зменшити або збільшити їх кількість, виходячи зі своїх переваг.

Необхідні продукти:

  • два кілограми кабачків;
  • половина ложечки оцту;
  • цукор і сіль на свій смак;
  • два зубчики часнику;
  • два червоних перцю;
  • дві морквини;
  • 50 мл рослинного масла;
  • мелений коріандр, червоний і чорний перець.

Процес приготування:

  • Кабачки та моркву промиваємо і перетираємо на корейській тертці, щоб утворилися тонкі смужки.
  • З перцю видаляємо капелюшок, прибираємо насіння і нарізаємо його на скибочки.
  • Змішуємо між собою підготовлені овочі, приправляємо спеціями і тиском часником, залишаємо на п’ять годин у холодильнику.
  • Окремо змішуємо масло, оцет, сіль і цукор і цією сумішшю заливаємо овочі, при цьому ретельно перемішуючи.
  • Залишаємо ще на кілька годин, після чого розподіляємо по стерилізованим банкам і закатуємо.

Рецепт швидкого приготування

Рецепт швидкого приготування складається практично з тих же інгредієнтів, але при цьому овочі не потрібно маринувати так довго, а значить, кабачки будуть готові вже через пару годин.

Необхідні продукти:

  • один солодкий перець;
  • два зубчики часнику;
  • одна цибулина і моркву;
  • 50 мл рослинного масла;
  • сіль, цукор і різні спеції на свій смак;
  • два кабачка.

Процес приготування:

  • Кабачки подрібнюються будь-яким зручним способом, заливаються водою і нудяться на повільно вогні протягом 10 хвилин для м’якості.
  • Морква і перець нарізаємо на скибочки, цибулю, зелень і часник рубаємо на дрібні шматочки.
  • Знімаємо кабачки з вогню, зливаємо воду і даємо овочам охолонути.
  • Змішуємо підготовлені овочі між собою і заливаємо маринадом з олії, солі, цукру і спецій, наприклад чорного і червоного перцю.
  • Наполягаємо все протягом години і страва готова до подачі.
Дивіться також:  Добова капуста – 7 рецептів приготування

Готуємо кільцями з куркумою і маринадом

Необхідні продукти:

  • два кілограми кабачків;
  • одна цибулина і один солодкий перець;
  • п’ять ложок цукру;
  • п’ять склянок води;
  • ложка куркуми;
  • половина склянки оцту.

Процес приготування:

  • Кабачки очистіть від шкірки, наріжте на гуртки, присипте сіллю і залиште на п’ять годин для просочення. Після чого злийте утворену рідину і відіжміть їх.
  • Додайте до них половину від зазначеної кількості куркуми, перемішайте.
  • Туди ж відправте цибулю, нарізану на кубики і перець тонкими скибочками.
  • З’єднайте оцет, воду, цукор, решту куркуму, доведіть суміш до кипіння і залийте їй овочі.
  • Отриманий салат розкласти по стерилізованим банкам і приберіть на зберігання в прохолодне місце або ж подавайте, коли він охолоне.

Мариновані кабачки по-корейськи з морквою

Мариновані кабачки по-корейськи з морквою – пікантна закуска, яка ідеально підійде до будь-якого другого блюда або ж, як додаток до смажені на вогнищі м’яса.

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів масла рослинного;
  • кілограм кабачків;
  • 50 грам цукру;
  • три моркви;
  • чотири ложки оцту;
  • зубчик часнику;
  • ч. ложечка солі;
  • ложка приправа для моркви по-корейськи.

Процес приготування:

  • Моркву очистіть, промийте і подрібніть за допомогою спеціальної терки по-корейськи.
  • Додайте до неї половину зазначеної кількості цукру, трохи солі і приправу.
  • Кабачки наріжте на кружечки, викладіть до морквині, перемішайте, зверху полийте оцтом, присипте цукром і тиском часником.
  • Масло потрібно розігріти, але не дати йому закипіти і полити їм овочі.
  • Все добре перемішайте, викладіть в будь-яку закриту ємність і настоюйте в холодильнику хоча б годину перед подачею.

Спосіб готування пластинками з медом і соєвим соусом

Це швидкий варіант приготування смачної і гострої закуски. Але калорійність такого страви виходить вище, саме за рахунок меду і соєвого соусу в складі.

Дивіться також:  Салат з яловичого язика – 10 рецептів смачного приготування

Необхідні продукти:

  • 100 мілілітрів масла рослинного;
  • половина ложечки солі;
  • дві ложки оцту;
  • 500 г кабачків;
  • ложка соєвого соусу;
  • будь-які гострі спеції на свій смак;
  • дві ложечки меду;
  • три зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Кабачки промиваємо, нарізаємо на тонкі пластинки і присипаємо сіллю.
  • Окремо змішуємо соєвий соус, мед, оцет, роздавлений часник і вибрані спеції.
  • Цією сумішшю заливаємо віджаті кабачки, потім покриваємо їх добре прогрітим рослинним маслом, перемішуємо, і страва готова до подачі після того, як постоїть півгодини на холоді.

Найгостріший і смачний салат

Необхідні продукти:

  • по 100 мл оцту і рослинного масла;
  • три кабачка;
  • три зубчики часнику;
  • приправа для моркви по-корейськи;
  • сіль, цукор і мелені перці на свій смак.

Процес приготування:

  • Кабачки добре промиваємо, нарізаємо на тонкі смужки і починаємо викладати їх в миску шарами, при цьому пересипаючи цукром, сіллю і вибраними спеціями.
  • Змішуємо масло, оцет, роздавлений часник, трохи прогріваємо і цим маринадом заливаємо кабачки, перемішуємо і зберігаємо в холодильнику близько години перед подачею.

Хе з кабачків по-корейськи

Необхідні продукти:

  • чотири зубчики часнику;
  • кілограм кабачків;
  • дві моркви;
  • з однієї ложечки солі, цукру та оцту;
  • одна цибулина;
  • 150 мл рослинного масла;
  • солодкий перець;
  • перець чилі і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Кабачки нарізаємо на кільця, так щоб вони були не товсті і заливаємо їх окропом. Через пару хвилин зливаємо рідину і змішати з натертою корейською морквою.
  • Цибулю і перець перетворюємо в кільця, додаємо до кабачків з морквою. За бажанням можна присипати рубаною зеленню.
  • Роздавлений часник з’єднуємо з оцтом, олією, меленим перцем, сіллю і цукром.
  • Тим, що вийшло, повністю покриваємо овочі і прибираємо в холодильник хоча б на 30 хвилин.
Дивіться також:  Салат з копченої грудинки – 9 рецептів

Прокрутка до верху