Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Кабачок – недорогий низькокалорійний овоч, який є основним інгредієнтом багатьох страв. Складно вибрати кращі рецепти: швидко і смачно кабачки в духовці можна приготувати з різним соусом і начинками. По самому простому рецепту кабачки нарізають кільцями і запікають у духовці, а потім подають на стіл з улюбленим соусом. Але є і більш складні, розраховані на справжніх цінителів смаку.

Кабачки, запечені в духовці – швидкий і смачний рецепт

На 1 кг основних овочів знадобляться наступні продукти:

  • по 2 ст. л. майонезу (можна замінити не сильно густою сметаною) і кетчупу;
  • часник – пара зубчиків;
  • ложка будь-якого масла;
  • сіль.

Приготування:

  • Готуємо кабачки: добре промиваємо, очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями і солимо.
  • Промазуємо маслом форму.
  • Розкладаємо на ній посолені кружечки.
  • Змішуємо майонез і кетчуп.
  • Отриманим соусом промазуємо верх гуртків.
  • Випікаємо третину години в добре прогрітій духовці.
  • У загальній складності на приготування страви піде близько півгодини.

    Рецепт приготування з сиром

    Для приготування 2 кабачків з хрусткою сирною скоринкою знадобляться:

    • 2 курячих яйця;
    • кілька подрібнених зубчиків часнику – за смаком;
    • 3 ложки сметани;
    • чайна ложечка гірчиці;
    • 0,1 кг сиру;
    • зелень, спеції, сіль.

    Покроковий рецепт:

  • Очищений овоч порізати на дрібні брусочки, посолити, приправити спеціями.
  • Додати подрібнені часник і зелень, перемішати.
  • Окремо приготувати соус. Для цього потрібно змішати гірчицю, сметану і 3ложки протертого сиру, а потім акуратно ввести збиті яйця.
  • Приправлені шматочки викласти рівномірно форму.
  • Залити соусом і розкласти поверх залишився перетертий сир.
  • Випікати при середній температурі близько півгодини.
  • В цілому, на запікання кабачків піде близько години, включаючи підготовку овочів.

    З фаршем і помідорами

    Щоб спекти кабачки з фаршем в духовці за цим рецептом, готуємо наступні продукти:

    • середнього розміру кабачок;
    • 0,3 кг фаршу;
    • 2 помідори;
    • 0,2 кг сметани (можна замінити майонезом);
    • сіль за смаком;
    • дрібно порубана зелень – за бажанням.

    Як запікати:

  • Кабачок ріжемо кільцями і розкладаємо на змащеному олією листі, підсолюємо.
  • Зверху викладаємо по ложці фаршу, накриваємо помидорными часточками, знову підсолюємо.
  • Змішуємо сметану з зеленню. При бажанні можна вмішати подрібнений зубчик часнику.
  • Викласти соус поверх помідор приблизно по ложці.
  • Запікати при середній температурі близько 20 хвилин.
  • От і все! Просте і швидке блюдо, на приготування якого пішло приблизно півгодини, можна подавати на стіл!

    Можна також зробити запіканку з помідорами, основний компонент якої – кабачки.

    На 2 середнього розміру овоча беруть

    • 0,2 кг курячого фаршу;
    • 3 помідори;
    • цибулинку;
    • куряче яйце;
    • ложку томатної пасти;
    • 0,1 г твердого сиру;
    • 2 ложки сметани;
    • сіль і спеції за смаком.
    Дивіться також:  Риба під маринадом — 11 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді

    Як готують:

  • Обсмажують дрібно порізану цибулю.
  • Вмішують його у фарш, вводять томат-пасту, сіль, спеції.
  • Кабачки натирають на крупній тертці, підсолюють. Почекавши трохи, віджимають сік.
  • Помідори ріжуть кружальцями.
  • Збивають яйця і сметану, трохи підсолюють.
  • У промазану маслом форму перекладають половину кабачкової маси, далі – фарш, який закривають залишками кабачків. Поверх викладають помідори. Всі шари заливають сметанно-яєчною масою.
  • Відправляють запікатися в духовку приблизно на півгодини.
  • Виймають форму, насипають зверху тертий сир і відправляють назад на 10 хвилин.
  • З фаршем і рисом

    Щоб приготувати таку різновид кабачків, 3 середніх овоча беруть:

    • 4 помідори;
    • по 2 ложки рису і сметани;
    • 0,1 кг твердого сиру;
    • 200 мл води;
    • ложку томатної пасти;
    • 150 г фаршу;
    • сіль і спеції.

    Приготувати кабачок з начинкою з фаршу просто. Для цього потрібно:

  • Відварити рис. Для цього його кладуть у холодну воду, яку ставлять на вогонь і після закипання варять близько чверті години, а після зливають.
  • Додати варений рис фарш, ретельно перемішати.
  • Отриману масу посолити і поперчити.
  • Очищені кабачки нарізати тоненькими кружальцями.
  • На кожен кружечок покласти ложку фаршу і накрити зверху помідором.
  • Отримані «сендвічі» викласти боком у форму у кілька шарів.
  • Підготувати соус: змішати томат-пасту, сметану і воду.
  • Залити соусом овочі і відправити на півгодини в духовку.
  • Дістати форму, щоб насипати зверху тертий сир, а після відправити запікатися ще на 5 хвилин.
  • На приготування страви йде приблизно годину.

    Запіканка з кабачків з куркою і сиром

    Запіканка з кабачків – це чудовий вибір швидкого і простого приготування вечері. Овочі добре поєднуються з курячим м’ясом, сир надає страві апетитний зовнішній вигляд.

    Для приготування на 1 кабачок знадобляться наступні інгредієнти:

    • 0,4 кг курячого філе;
    • 0,1 кг твердого сиру;
    • стакан молока;
    • 3 ложки масла (вершкового);
    • 2 ложки борошна;
    • сіль і спеції.

    Як приготувати:

  • М’ясо добре помити, просушити і порізати невеликими кубиками. Потім перекласти в сковороду або форму.
  • Очищений кабачок порізати на невеликі брусочки і викласти поверх м’ясних шматочків.
  • Сир подрібнити за допомогою терки.
  • Приготувати соус. Для цього у невеликій каструлі розтопити масло на невеликому вогні. Потім всипати борошно і смажити, поки вона не стане золотистою. Налити молоко, розмішати. Після закипання посолити і варити ще пару хвилин, постійно помішуючи.
  • Соусом залити м’ясо і кабачки, зверху посипати спеціями і викласти сир.
  • Запікати на середньому вогні (180°С) близько 25 хвилин.
  • Дивіться також:  Пиріг з сайрою і картоплею — 7 рецептів

    Запіканку їдять гарячою, щоб краще відчувати її смак і відчути соковитість.

    Ще один варіант приготування запіканки включає в список інгредієнтів наступні продукти:

    • 2 кабачка молочної стиглості;
    • 0,4 кг курячого м’яса (філе);
    • 2 яйця;
    • 50 г напівтвердого тертого сиру;
    • луковичка і трохи часнику;
    • по ложці сметани і масла рослинного;
    • кілька гілочок кропу;
    • сіль, перець.

    Як готувати:

  • Очищений кабачок подрібнити (для цього краще використовувати крупну тертку), вмішати сіль і залишити на 30 хвилин, щоб з’явився сік.
  • М’ясо без кісток і шкірки порізати невеликими шматочками, пропустити разом з очищеним цибулею і часником через м’ясорубку, додати сіль, перець.
  • Фарш перемішати з яйцями і дрібно порізаним кропом.
  • Кабачки віджати, вмішати в фарш.
  • Всю масу рівномірно розподілити по змащеній маслом формі, зверху змастити сметаною.
  • Відправити в середньо розігріту духовку на півгодини.
  • Посипати зверху сиром і пекти ще 10 хвилин.
  • Шматочки запіканки викладають на листки салату і подають зі свіжими овочами.

    Піца з кабачків з ковбасою і помідорами

    Дуже смачною виходить піца, тісто для якої готують з додаванням тертого кабачка. На одну велику піцу знадобиться кабачок, 150 г борошна, 3 яйця, чайна ложка розпушувача, половину чайної ложечки солі і пучок петрушки. Для начинения будемо використовувати томати (5 шт.), ковбасу (близько 120 г), сир твердий (0,1 кг) і одну гірку перчинку.



    Спочатку робимо тісто:

  • Натерти очищений кабачок.
  • Петрушку подрібнюємо і додаємо в кабачкову масу.
  • Збиваємо окремо яйця і вмішуємо в масу.
  • З’єднуємо борошно, сіль, розпушувач, всипаємо в кабачкову масу і вимішуємо тісто.
  • Розкладаємо На деко папір для запікання, змащуємо її маслом, зверху рівномірно розподіляємо тісто.
  • Далі викладаємо начинку: помідорні гуртки, трикутники з ковбаси і колечка очищеного від насіння перцю. Поверх на піцу насипати тертий сир.

    Після відправляємо в середньо розігріту духовку на 25 хвилин.

    Кабачкова фріттата в духовці

    Італійський омлет – фріттата – готується з овочевою, сирної або м’ясною начинкою.

    Для приготування кабачкової фріттати на 0,2 кг кабачків знадобляться:

    • 5 яєць;
    • морква середнього розміру;
    • невелика луковичка, порізана невеликими брусочками;
    • дрібно порубана зелень;
    • олія (рослинна);
    • вода;
    • сіль і приправи.

    Готувати фріттату, незважаючи на складність назви, дуже легко:

  • Обсмажуємо цибулю на маслі 2 хвилинки.
  • Додаємо натерту моркву, трохи води, тушкуємо приблизно 3 хвилини.
  • Додаємо порізаний невеликими брусочками кабачок і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
  • Солимо, додаємо спеції, вимикаємо вогонь.
  • Окремо збиваємо яйця, підсолюємо їх, вмішуємо зелень.
  • Яєчну масу вводимо в тушковані овочі.
  • Отриману суміш переміщаємо в глибокий лист або сковороду і відправляємо запікатися в розігріту духовку.
  • Дивіться також:  Лінива вівсянка у банці – 8 простих рецептів смачного і корисного сніданку

    Омлет буде готовий, коли яєчна суміш затвердіє.

    Точний час випікання залежить від товщини форми: чим ємність глибше і менше, тим довше буде готуватися фріттата.

    Наприклад, омлет товщиною 1 см буде готовий вже через 10 хвилин, а якщо товщина 5 см, то доведеться чекати готовності близько 40 хвилин.

    Закуска з зеленню і часником

    Корисна закуска, яку можна приготувати, як гарнір до м’яса, готується досить швидко.

    Спочатку готуємо продукти:

    • 4 молоденьких кабачка;
    • часник – за смаком;
    • зелень (петрушка, кріп);
    • масло рослинне або оливкове;
    • сіль і спеції.

    Тепер переходимо безпосередньо до приготування:

  • Кабачки розрізаємо спочатку навпіл по довжині. Потім кожну половинку ділимо ще на 6 поздовжніх смуг, товщина яких не перевищує 2 див.
  • Кабачкові смуги розкладаємо на змащеному листі і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на півгодини.
  • В цей час подрібнюємо зелень і часник, перемішуємо їх.
  • Кабачки, запечені в духовці, перекладаємо на тарілку шарами, кожен з яких посипаємо сіллю, спеціями і зеленою масою.
  • Поверх кожного шару поливаємо олією і залишаємо закуску настоюватися близько півгодини.
  • Кабачки, запечені в сметані в духовці

    Цей спосіб приготування страви зручний тим, що кабачки не підгоряють, а готові кружечки виходять м’якими, з апетитною сирною скоринкою.

    Для запікання на 1 кг овочів знадобляться:

    • склянка сметани;
    • вершкове масло;
    • 3 яйця;
    • приправи, зелень, сіль, спеції.

    Починається дія з підготовки основного продукту: його промиваємо, при необхідності чистимо. Потім ділимо на брусочки товщиною близько 1 см.

    Після цього слідуємо рецептом приготування:

  • Шматочки солимо, перчимо, залишаємо на 10 хвилин.
  • Після цього пересипаємо їх в каструльку і заливаємо сметаною.
  • Добре перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою з півгодини без додавання води.
  • Після цього тушковані кабачки виймаємо шумівкою, остуджуємо, потім розкладаємо шарами рясно промазаної маслом глибокій сковороді.
  • Рідина, в якій тушкувалися кабачки, охолоджуємо, додаємо яйця, подрібнену зелень, сіль, добре розмішуємо.
  • Поучившимся соусом заливаємо овочі і запікаємо в прогрітому духовій шафі близько півгодини.
  • На приготування цієї страви піде близько півтора годин.

    Прокрутка до верху