Кабачок – недорогий низькокалорійний овоч, який є основним інгредієнтом багатьох страв. Складно вибрати кращі рецепти: швидко і смачно кабачки в духовці можна приготувати з різним соусом і начинками. По самому простому рецепту кабачки нарізають кільцями і запікають у духовці, а потім подають на стіл з улюбленим соусом. Але є і більш складні, розраховані на справжніх цінителів смаку.
Кабачки, запечені в духовці – швидкий і смачний рецепт
На 1 кг основних овочів знадобляться наступні продукти:
по 2 ст. л. майонезу (можна замінити не сильно густою сметаною) і кетчупу;
часник – пара зубчиків;
ложка будь-якого масла;
сіль.
Приготування:
Готуємо кабачки: добре промиваємо, очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями і солимо.
Промазуємо маслом форму.
Розкладаємо на ній посолені кружечки.
Змішуємо майонез і кетчуп.
Отриманим соусом промазуємо верх гуртків.
Випікаємо третину години в добре прогрітій духовці.
У загальній складності на приготування страви піде близько півгодини.
Рецепт приготування з сиром
Для приготування 2 кабачків з хрусткою сирною скоринкою знадобляться:
2 курячих яйця;
кілька подрібнених зубчиків часнику – за смаком;
3 ложки сметани;
чайна ложечка гірчиці;
0,1 кг сиру;
зелень, спеції, сіль.
Покроковий рецепт:
Очищений овоч порізати на дрібні брусочки, посолити, приправити спеціями.
Додати подрібнені часник і зелень, перемішати.
Окремо приготувати соус. Для цього потрібно змішати гірчицю, сметану і 3ложки протертого сиру, а потім акуратно ввести збиті яйця.
Приправлені шматочки викласти рівномірно форму.
Залити соусом і розкласти поверх залишився перетертий сир.
Випікати при середній температурі близько півгодини.
В цілому, на запікання кабачків піде близько години, включаючи підготовку овочів.
З фаршем і помідорами
Щоб спекти кабачки з фаршем в духовці за цим рецептом, готуємо наступні продукти:
середнього розміру кабачок;
0,3 кг фаршу;
2 помідори;
0,2 кг сметани (можна замінити майонезом);
сіль за смаком;
дрібно порубана зелень – за бажанням.
Як запікати:
Кабачок ріжемо кільцями і розкладаємо на змащеному олією листі, підсолюємо.
Зверху викладаємо по ложці фаршу, накриваємо помидорными часточками, знову підсолюємо.
Змішуємо сметану з зеленню. При бажанні можна вмішати подрібнений зубчик часнику.
Викласти соус поверх помідор приблизно по ложці.
Запікати при середній температурі близько 20 хвилин.
От і все! Просте і швидке блюдо, на приготування якого пішло приблизно півгодини, можна подавати на стіл!
Можна також зробити запіканку з помідорами, основний компонент якої – кабачки.
Вмішують його у фарш, вводять томат-пасту, сіль, спеції.
Кабачки натирають на крупній тертці, підсолюють. Почекавши трохи, віджимають сік.
Помідори ріжуть кружальцями.
Збивають яйця і сметану, трохи підсолюють.
У промазану маслом форму перекладають половину кабачкової маси, далі – фарш, який закривають залишками кабачків. Поверх викладають помідори. Всі шари заливають сметанно-яєчною масою.
Відправляють запікатися в духовку приблизно на півгодини.
Виймають форму, насипають зверху тертий сир і відправляють назад на 10 хвилин.
З фаршем і рисом
Щоб приготувати таку різновид кабачків, 3 середніх овоча беруть:
4 помідори;
по 2 ложки рису і сметани;
0,1 кг твердого сиру;
200 мл води;
ложку томатної пасти;
150 г фаршу;
сіль і спеції.
Приготувати кабачок з начинкою з фаршу просто. Для цього потрібно:
Відварити рис. Для цього його кладуть у холодну воду, яку ставлять на вогонь і після закипання варять близько чверті години, а після зливають.
Додати варений рис фарш, ретельно перемішати.
Отриману масу посолити і поперчити.
Очищені кабачки нарізати тоненькими кружальцями.
На кожен кружечок покласти ложку фаршу і накрити зверху помідором.
Отримані «сендвічі» викласти боком у форму у кілька шарів.
Підготувати соус: змішати томат-пасту, сметану і воду.
Залити соусом овочі і відправити на півгодини в духовку.
Дістати форму, щоб насипати зверху тертий сир, а після відправити запікатися ще на 5 хвилин.
На приготування страви йде приблизно годину.
Запіканка з кабачків з куркою і сиром
Запіканка з кабачків – це чудовий вибір швидкого і простого приготування вечері. Овочі добре поєднуються з курячим м’ясом, сир надає страві апетитний зовнішній вигляд.
Для приготування на 1 кабачок знадобляться наступні інгредієнти:
0,4 кг курячого філе;
0,1 кг твердого сиру;
стакан молока;
3 ложки масла (вершкового);
2 ложки борошна;
сіль і спеції.
Як приготувати:
М’ясо добре помити, просушити і порізати невеликими кубиками. Потім перекласти в сковороду або форму.
Очищений кабачок порізати на невеликі брусочки і викласти поверх м’ясних шматочків.
Сир подрібнити за допомогою терки.
Приготувати соус. Для цього у невеликій каструлі розтопити масло на невеликому вогні. Потім всипати борошно і смажити, поки вона не стане золотистою. Налити молоко, розмішати. Після закипання посолити і варити ще пару хвилин, постійно помішуючи.
Соусом залити м’ясо і кабачки, зверху посипати спеціями і викласти сир.
Запікати на середньому вогні (180°С) близько 25 хвилин.
Запіканку їдять гарячою, щоб краще відчувати її смак і відчути соковитість.
Ще один варіант приготування запіканки включає в список інгредієнтів наступні продукти:
2 кабачка молочної стиглості;
0,4 кг курячого м’яса (філе);
2 яйця;
50 г напівтвердого тертого сиру;
луковичка і трохи часнику;
по ложці сметани і масла рослинного;
кілька гілочок кропу;
сіль, перець.
Як готувати:
Очищений кабачок подрібнити (для цього краще використовувати крупну тертку), вмішати сіль і залишити на 30 хвилин, щоб з’явився сік.
М’ясо без кісток і шкірки порізати невеликими шматочками, пропустити разом з очищеним цибулею і часником через м’ясорубку, додати сіль, перець.
Фарш перемішати з яйцями і дрібно порізаним кропом.
Кабачки віджати, вмішати в фарш.
Всю масу рівномірно розподілити по змащеній маслом формі, зверху змастити сметаною.
Відправити в середньо розігріту духовку на півгодини.
Посипати зверху сиром і пекти ще 10 хвилин.
Шматочки запіканки викладають на листки салату і подають зі свіжими овочами.
Піца з кабачків з ковбасою і помідорами
Дуже смачною виходить піца, тісто для якої готують з додаванням тертого кабачка. На одну велику піцу знадобиться кабачок, 150 г борошна, 3 яйця, чайна ложка розпушувача, половину чайної ложечки солі і пучок петрушки. Для начинения будемо використовувати томати (5 шт.), ковбасу (близько 120 г), сир твердий (0,1 кг) і одну гірку перчинку.
Спочатку робимо тісто:
Натерти очищений кабачок.
Петрушку подрібнюємо і додаємо в кабачкову масу.
Збиваємо окремо яйця і вмішуємо в масу.
З’єднуємо борошно, сіль, розпушувач, всипаємо в кабачкову масу і вимішуємо тісто.
Розкладаємо На деко папір для запікання, змащуємо її маслом, зверху рівномірно розподіляємо тісто.
Далі викладаємо начинку: помідорні гуртки, трикутники з ковбаси і колечка очищеного від насіння перцю. Поверх на піцу насипати тертий сир.
Після відправляємо в середньо розігріту духовку на 25 хвилин.
Кабачкова фріттата в духовці
Італійський омлет – фріттата – готується з овочевою, сирної або м’ясною начинкою.
Для приготування кабачкової фріттати на 0,2 кг кабачків знадобляться:
5 яєць;
морква середнього розміру;
невелика луковичка, порізана невеликими брусочками;
дрібно порубана зелень;
олія (рослинна);
вода;
сіль і приправи.
Готувати фріттату, незважаючи на складність назви, дуже легко:
Обсмажуємо цибулю на маслі 2 хвилинки.
Додаємо натерту моркву, трохи води, тушкуємо приблизно 3 хвилини.
Додаємо порізаний невеликими брусочками кабачок і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
Солимо, додаємо спеції, вимикаємо вогонь.
Окремо збиваємо яйця, підсолюємо їх, вмішуємо зелень.
Яєчну масу вводимо в тушковані овочі.
Отриману суміш переміщаємо в глибокий лист або сковороду і відправляємо запікатися в розігріту духовку.