З фаршем і помідорами

Щоб спекти кабачки з фаршем в духовці за цим рецептом, готуємо наступні продукти:
- середнього розміру кабачок;
- 0,3 кг фаршу;
- 2 помідори;
- 0,2 кг сметани (можна замінити майонезом);
- сіль за смаком;
- дрібно порубана зелень – за бажанням.
Як запікати:
Кабачок ріжемо кільцями і розкладаємо на змащеному олією листі, підсолюємо.
Зверху викладаємо по ложці фаршу, накриваємо помидорными часточками, знову підсолюємо.
Змішуємо сметану з зеленню. При бажанні можна вмішати подрібнений зубчик часнику.
Викласти соус поверх помідор приблизно по ложці.
Запікати при середній температурі близько 20 хвилин.
От і все! Просте і швидке блюдо, на приготування якого пішло приблизно півгодини, можна подавати на стіл!
Можна також зробити запіканку з помідорами, основний компонент якої – кабачки.

На 2 середнього розміру овоча беруть
- 0,2 кг курячого фаршу;
- 3 помідори;
- цибулинку;
- куряче яйце;
- ложку томатної пасти;
- 0,1 г твердого сиру;
- 2 ложки сметани;
- сіль і спеції за смаком.
Як готують:
Обсмажують дрібно порізану цибулю.
Вмішують його у фарш, вводять томат-пасту, сіль, спеції.
Кабачки натирають на крупній тертці, підсолюють. Почекавши трохи, віджимають сік.
Помідори ріжуть кружальцями.
Збивають яйця і сметану, трохи підсолюють.
У промазану маслом форму перекладають половину кабачкової маси, далі – фарш, який закривають залишками кабачків. Поверх викладають помідори. Всі шари заливають сметанно-яєчною масою.
Відправляють запікатися в духовку приблизно на півгодини.
Виймають форму, насипають зверху тертий сир і відправляють назад на 10 хвилин.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9