Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

З фаршем і помідорами

Щоб спекти кабачки з фаршем в духовці за цим рецептом, готуємо наступні продукти:

  • середнього розміру кабачок;
  • 0,3 кг фаршу;
  • 2 помідори;
  • 0,2 кг сметани (можна замінити майонезом);
  • сіль за смаком;
  • дрібно порубана зелень – за бажанням.

Як запікати:

  • Кабачок ріжемо кільцями і розкладаємо на змащеному олією листі, підсолюємо.
  • Зверху викладаємо по ложці фаршу, накриваємо помидорными часточками, знову підсолюємо.
  • Змішуємо сметану з зеленню. При бажанні можна вмішати подрібнений зубчик часнику.
  • Викласти соус поверх помідор приблизно по ложці.
  • Запікати при середній температурі близько 20 хвилин.
  • От і все! Просте і швидке блюдо, на приготування якого пішло приблизно півгодини, можна подавати на стіл!

    Можна також зробити запіканку з помідорами, основний компонент якої – кабачки.

    На 2 середнього розміру овоча беруть

    • 0,2 кг курячого фаршу;
    • 3 помідори;
    • цибулинку;
    • куряче яйце;
    • ложку томатної пасти;
    • 0,1 г твердого сиру;
    • 2 ложки сметани;
    • сіль і спеції за смаком.

    Як готують:

  • Обсмажують дрібно порізану цибулю.
  • Вмішують його у фарш, вводять томат-пасту, сіль, спеції.
  • Кабачки натирають на крупній тертці, підсолюють. Почекавши трохи, віджимають сік.
  • Помідори ріжуть кружальцями.
  • Збивають яйця і сметану, трохи підсолюють.
  • У промазану маслом форму перекладають половину кабачкової маси, далі – фарш, який закривають залишками кабачків. Поверх викладають помідори. Всі шари заливають сметанно-яєчною масою.
  • Відправляють запікатися в духовку приблизно на півгодини.
  • Виймають форму, насипають зверху тертий сир і відправляють назад на 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів
    Прокрутка до верху