Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

З фаршем і рисом

Щоб приготувати таку різновид кабачків, 3 середніх овоча беруть:

  • 4 помідори;
  • по 2 ложки рису і сметани;
  • 0,1 кг твердого сиру;
  • 200 мл води;
  • ложку томатної пасти;
  • 150 г фаршу;
  • сіль і спеції.

Приготувати кабачок з начинкою з фаршу просто. Для цього потрібно:

  • Відварити рис. Для цього його кладуть у холодну воду, яку ставлять на вогонь і після закипання варять близько чверті години, а після зливають.
  • Додати варений рис фарш, ретельно перемішати.
  • Отриману масу посолити і поперчити.
  • Очищені кабачки нарізати тоненькими кружальцями.
  • На кожен кружечок покласти ложку фаршу і накрити зверху помідором.
  • Отримані «сендвічі» викласти боком у форму у кілька шарів.
  • Підготувати соус: змішати томат-пасту, сметану і воду.
  • Залити соусом овочі і відправити на півгодини в духовку.
  • Дістати форму, щоб насипати зверху тертий сир, а після відправити запікатися ще на 5 хвилин.
  • На приготування страви йде приблизно годину.

    Дивіться також:  Страви з качки – 18 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху