Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Запіканка з кабачків з куркою і сиром

Запіканка з кабачків – це чудовий вибір швидкого і простого приготування вечері. Овочі добре поєднуються з курячим м’ясом, сир надає страві апетитний зовнішній вигляд.

Для приготування на 1 кабачок знадобляться наступні інгредієнти:

  • 0,4 кг курячого філе;
  • 0,1 кг твердого сиру;
  • стакан молока;
  • 3 ложки масла (вершкового);
  • 2 ложки борошна;
  • сіль і спеції.

Як приготувати:

  • М’ясо добре помити, просушити і порізати невеликими кубиками. Потім перекласти в сковороду або форму.
  • Очищений кабачок порізати на невеликі брусочки і викласти поверх м’ясних шматочків.
  • Сир подрібнити за допомогою терки.
  • Приготувати соус. Для цього у невеликій каструлі розтопити масло на невеликому вогні. Потім всипати борошно і смажити, поки вона не стане золотистою. Налити молоко, розмішати. Після закипання посолити і варити ще пару хвилин, постійно помішуючи.
  • Соусом залити м’ясо і кабачки, зверху посипати спеціями і викласти сир.
  • Запікати на середньому вогні (180°С) близько 25 хвилин.
  • Запіканку їдять гарячою, щоб краще відчувати її смак і відчути соковитість.

    Ще один варіант приготування запіканки включає в список інгредієнтів наступні продукти:

    • 2 кабачка молочної стиглості;
    • 0,4 кг курячого м’яса (філе);
    • 2 яйця;
    • 50 г напівтвердого тертого сиру;
    • луковичка і трохи часнику;
    • по ложці сметани і масла рослинного;
    • кілька гілочок кропу;
    • сіль, перець.

    Як готувати:

  • Очищений кабачок подрібнити (для цього краще використовувати крупну тертку), вмішати сіль і залишити на 30 хвилин, щоб з’явився сік.
  • М’ясо без кісток і шкірки порізати невеликими шматочками, пропустити разом з очищеним цибулею і часником через м’ясорубку, додати сіль, перець.
  • Фарш перемішати з яйцями і дрібно порізаним кропом.
  • Кабачки віджати, вмішати в фарш.
  • Всю масу рівномірно розподілити по змащеній маслом формі, зверху змастити сметаною.
  • Відправити в середньо розігріту духовку на півгодини.
  • Посипати зверху сиром і пекти ще 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Фарширований перець з м’ясом і рисом – 8 рецептів приготування

    Шматочки запіканки викладають на листки салату і подають зі свіжими овочами.

    Прокрутка до верху