Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Кабачки, запечені в сметані в духовці

Цей спосіб приготування страви зручний тим, що кабачки не підгоряють, а готові кружечки виходять м’якими, з апетитною сирною скоринкою.

Для запікання на 1 кг овочів знадобляться:

  • склянка сметани;
  • вершкове масло;
  • 3 яйця;
  • приправи, зелень, сіль, спеції.

Починається дія з підготовки основного продукту: його промиваємо, при необхідності чистимо. Потім ділимо на брусочки товщиною близько 1 см.

Після цього слідуємо рецептом приготування:

  • Шматочки солимо, перчимо, залишаємо на 10 хвилин.
  • Після цього пересипаємо їх в каструльку і заливаємо сметаною.
  • Добре перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою з півгодини без додавання води.
  • Після цього тушковані кабачки виймаємо шумівкою, остуджуємо, потім розкладаємо шарами рясно промазаної маслом глибокій сковороді.
  • Рідина, в якій тушкувалися кабачки, охолоджуємо, додаємо яйця, подрібнену зелень, сіль, добре розмішуємо.
  • Поучившимся соусом заливаємо овочі і запікаємо в прогрітому духовій шафі близько півгодини.
  • На приготування цієї страви піде близько півтора годин.

    Дивіться також:  Гриби гливи – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху