Кабачки, запечені в сметані в духовці
Цей спосіб приготування страви зручний тим, що кабачки не підгоряють, а готові кружечки виходять м’якими, з апетитною сирною скоринкою.

Для запікання на 1 кг овочів знадобляться:
- склянка сметани;
- вершкове масло;
- 3 яйця;
- приправи, зелень, сіль, спеції.
Починається дія з підготовки основного продукту: його промиваємо, при необхідності чистимо. Потім ділимо на брусочки товщиною близько 1 см.
Після цього слідуємо рецептом приготування:
Шматочки солимо, перчимо, залишаємо на 10 хвилин.
Після цього пересипаємо їх в каструльку і заливаємо сметаною.
Добре перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою з півгодини без додавання води.
Після цього тушковані кабачки виймаємо шумівкою, остуджуємо, потім розкладаємо шарами рясно промазаної маслом глибокій сковороді.
Рідина, в якій тушкувалися кабачки, охолоджуємо, додаємо яйця, подрібнену зелень, сіль, добре розмішуємо.
Поучившимся соусом заливаємо овочі і запікаємо в прогрітому духовій шафі близько півгодини.
На приготування цієї страви піде близько півтора годин.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9