Скільки страв з кабачка ви знаєте? Два? Три? Максимум п’ять, не більше. А ось французькі кулінарні книги нараховують близько двохсот рецептів приготування кабачка. Мабуть, найвідоміше блюдо Франції з використанням кабачка – це рататуй, але скільки є ще інших, не менш смачних, страв. Особливістю кабачка є його не яскраво виражений смак, тому готуючи кабачок, потрібно обов’язково додавати інгредієнти з яскравим смаком або ароматні спеції. Наприклад, у кабачкову ікру додається томатна паста, навіть самі звичайні смажені кабачки кружечками подаються з часниковим соусом.
Урізноманітнити ваше щоденне меню допоможуть неймовірно смачні кабачки в духовці, рецепти швидко і смачно допоможуть приготувати ласощі для всієї родини. Особливою популярністю як у французів, так і у нас користуються човники з кабачки, фаршировані м’ясним фаршем або грибами, також дуже смачними також виходять кружечки кабачків, запечені під вершковим соусом з ароматними травами. Спробуйте кілька рецептів приготування кабачків, і я впевнена, що цей овоч назавжди увійде у ваш раціон.
Кабачки в духовці рецепти
Човники з кабачка в духовці
Інгредієнти:
- Кабачок молодий – 3 шт.;
- Помідор великий – 1 шт.;
- Сухарі для панірування – 2 ст. ложки;
- Твердий сир – 120 г;
- Масло рослинне – 30 г;
- Спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
Кабачки з м’ясом в духовці
Інгредієнти:
- Кабачки молоді (цукіні) – 1,2 кг;
- М’ясний фарш (свинячий або свино-яловичий) – 500 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Сир твердий (типу пармезан) – 100 г;
- Сіль – за смаком;
- Соняшникова олія для пасерування.
Спосіб приготування:
Кабачок під вершковим соусом в духовці
Інгредієнти:
- Молодий Кабачок (або цукіні) – 3 шт.;
- Вершки або жирна сметана – 350 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Перець запашний мелений – на кінчику ножа;
- Діжонська гірчиця – 1 ч. ложка;
- Коріандр – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
Кабачок під вершковим соусом стане прекрасною закускою, відмінним доповненням до молодої картоплі і м’ясних страв.