Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування

У сезон, коли цей овоч стає дешевим і доступним багато хто починає замислюватися, а що ж з ним робити? Якщо не знаєте відповіді на це питання, то обов’язково спробуйте приготувати кабачки в клярі.

Кабачки, смажені в клярі з часником на сковороді

Кабачки в клярі на сковороді по цьому рецепту – найбільш поширений варіант приготування, але це не заважає бути йому самим смачним.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • часточка часнику;
  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • два кабачка;
  • п’ять ложок борошна;
  • приблизно 100 грам сметани;
  • олія оливкова для смаження.

Процес приготування:

  • Щоб приготувати кляр з часником необхідно змішати вказану кількість сметани з борошном, вбити яйця, додати спеції за смаком, роздавлений часник і ретельно все перемішати.
  • Кабачки наріжте на скибочки середньої товщини, посипте перцем і сіллю, потім присипте кожен кружечок борошном і опустіть в кляр, так щоб він добре обволік овоч.
  • Готуйте на олії з двох сторін буквально за кілька хвилин до рум’яності.

Рецепт приготування в духовці

Кабачки в духовці – ще один спосіб смачно приготувати цей овоч, та не просто так, а в клярі.

Тому вийшло блюдо можна навіть викладати на стіл в якості закуски.

Необхідні продукти:

  • два кабачка;
  • три ложки панірувальних сухарів;
  • приправи за своїм смаком;
  • два білка;
  • близько 100 грам сиру.

Процес приготування:

  • Сир подрібніть на тертці, змішайте його з панірувальними сухарями.
  • У миску вбийте тільки білки, жовті частини яєць для приготування не знадобляться. Сюди ж можна додати сіль, перець і інші спеції за бажанням.
  • Кабачки нарізаємо на порційні шматочки, можна круглої або прямокутної форми.
  • Кожен шматочок опускаємо спочатку в білок, потім в суху суміш, всі викладаємо на деко і запікаємо до красивого кольору на 200 градусах протягом 20 хвилин.
Дивіться також:  Філе минтая в духовці — 8 рецептів запікання

Кабачки в клярі з сиром

Кабачки, смажені в клярі з сиру – дуже смачна закуска, яка виходить злегка хрусткою.

Можна подавати з яким-небудь соусом, наприклад, цибулевим.

Необхідні продукти:

  • 120 мілілітрів води;
  • одне яйце;
  • три кабачка;
  • приправи за смаком;
  • 100 грам сиру;
  • приблизно 60 грам борошна.

Процес приготування:

  • З’єднуємо між собою всі зазначені інгредієнти зі списку, крім сиру. У результаті повинна вийти маса середньої густоти. Заправляємо її спеціями за смаком, можна покласти сіль, перець, трави.
  • Кабачки нарізаємо, як вам більше подобається, кружечками і смужками, мачає в приготовлену суміш і смажимо з двох боків до рум’яності. Коли вони будуть майже готові, присипаємо тертим сиром.

Простий кляр з майонезу

Досить калорійна паніровка, але смачна, тому іноді можна собі дозволити. Якщо є можливість, використовуйте домашній майонез.

Необхідні продукти:

  • два зубчики часнику;
  • будь-які приправи на свій смак;
  • 0,1 кг майонезу;
  • яйце – одна штука;
  • близько кілограма кабачків;
  • дві великі ложки борошна.

Процес приготування:

  • Для початку підготуємо овоч. Його необхідно промити, нарізати на кружечки не надто товсті, посолити, можна ще й посипати перцем, а потім обваляти в борошні.
  • Всі інші інгредієнти змішуємо, часник необхідно пропустити через прес або натерти на тертці. У цю масу опускаємо підготовлені кабачки і смажимо на сковороді з двох сторін до появи красивого рум’яного кольору.

Кляр на основі пива

Пиво добре поєднується з багатьма продуктами, на його основі готують багато страв, спробуйте використовувати його і для кляру.

Необхідні продукти:

  • півтора склянки світлого пива;
  • один стакан борошна;
  • два кабачки середнього розміру;
  • спеції на свій смак;
  • одне яйце.

Процес приготування:

  • Пиво для кляру знадобиться тільки холодне, акуратно влийте його в борошно, яку заздалегідь злегка підсоліть. Перемішайте все до однорідної консистенції.
  • Окремо збийте тільки білу частину яйця, викладіть до пивної суміші.
  • Кабачки промийте, зріжте бічні частини, подрібніть на кружечки. Кожен з них приправте спеціями, опустіть спочатку в борошно, потім у кляр і готуйте на розігрітій сковороді в олії до рум’яності.
Дивіться також:  Риба пікша: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 рецептів приготування в духовці на сковороді

Варіант смаження з фаршем на сковороді

Кабачки з м’ясом – неймовірно соковите блюдо за рахунок соку, який виділяє овоч. Виходить смачним, красивим, тому вирішивши його приготувати, робіть добро, щоб усім вистачило.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • три кабачка;
  • спеції за смаком;
  • 0,35 грам фаршу курячого або яловичого.

Процес приготування:

  • Цибулю подрібнюємо за допомогою терки, змішуємо з обраним фаршем, кладемо будь-які спеції на свій смак і ретельно вимішуємо.
  • Кабачки промиваємо, перетворюємо в кільця, які повинні бути не більше одного сантиметра в товщину і видаляємо у них серцевину.
  • Тепер в цей отвір накладаємо трохи фаршу і притискаємо його, щоб вийшло кільце рівномірним. Виходить щось на зразок фарширування.
  • Готуємо на прогрітій сковороді з маслом, обсмажуючи кожен гурток з двох сторін до золотистого кольору. При подачі можна прикрасити свіжим помідором і зеленню.

В клярі на кефірі

Обговорюваний кляр дозволяє зробити тонку, але при цьому хрустку і шалено смачну скоринку. Готується просто, а інгредієнти використовуються тільки бюджетні.

Необхідні продукти:

  • яйце — одна штука;
  • спеції на свій смак;
  • маленька ложечка соди;
  • два кабачка;
  • склянку борошна і стільки ж кефіру;
  • щіпка цукру.

Процес приготування:

  • Візьміть глибоку ємність, оскільки інгредієнти потрібно буде збивати, і вона зможе захистити від розбризкування.
  • Помістіть вміст яєць, вказану кількість цукру і трохи солі, включіть міксер або скористайтеся віночком і добре збийте масу. Продовжуючи заважати, акуратно поводьтеся кефір, потім борошно і соду, так щоб суміш вийшла однорідної, без грудок.
  • Овочі вимиваємо, нарізаємо на кружечки товщиною приблизно в один сантиметр, поміщаємо їх у приготовлений кляр і відразу ж викладаємо на добре прогріту сковороду, смажимо з двох сторін у маслі до тих пір, поки зелений колір кабачків не стане рум’яним і золотистим.
Дивіться також:  Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Прокрутка до верху