У сезон, коли цей овоч стає дешевим і доступним багато хто починає замислюватися, а що ж з ним робити? Якщо не знаєте відповіді на це питання, то обов’язково спробуйте приготувати кабачки в клярі.
Кабачки, смажені в клярі з часником на сковороді
Кабачки в клярі на сковороді по цьому рецепту – найбільш поширений варіант приготування, але це не заважає бути йому самим смачним.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- часточка часнику;
- будь-які приправи за своїм смаком;
- два кабачка;
- п’ять ложок борошна;
- приблизно 100 грам сметани;
- олія оливкова для смаження.
Процес приготування:
- Щоб приготувати кляр з часником необхідно змішати вказану кількість сметани з борошном, вбити яйця, додати спеції за смаком, роздавлений часник і ретельно все перемішати.
- Кабачки наріжте на скибочки середньої товщини, посипте перцем і сіллю, потім присипте кожен кружечок борошном і опустіть в кляр, так щоб він добре обволік овоч.
- Готуйте на олії з двох сторін буквально за кілька хвилин до рум’яності.
Рецепт приготування в духовці
Кабачки в духовці – ще один спосіб смачно приготувати цей овоч, та не просто так, а в клярі.
Тому вийшло блюдо можна навіть викладати на стіл в якості закуски.
Необхідні продукти:
- два кабачка;
- три ложки панірувальних сухарів;
- приправи за своїм смаком;
- два білка;
- близько 100 грам сиру.
Процес приготування:
- Сир подрібніть на тертці, змішайте його з панірувальними сухарями.
- У миску вбийте тільки білки, жовті частини яєць для приготування не знадобляться. Сюди ж можна додати сіль, перець і інші спеції за бажанням.
- Кабачки нарізаємо на порційні шматочки, можна круглої або прямокутної форми.
- Кожен шматочок опускаємо спочатку в білок, потім в суху суміш, всі викладаємо на деко і запікаємо до красивого кольору на 200 градусах протягом 20 хвилин.
Кабачки в клярі з сиром
Кабачки, смажені в клярі з сиру – дуже смачна закуска, яка виходить злегка хрусткою.
Можна подавати з яким-небудь соусом, наприклад, цибулевим.
Необхідні продукти:
- 120 мілілітрів води;
- одне яйце;
- три кабачка;
- приправи за смаком;
- 100 грам сиру;
- приблизно 60 грам борошна.
Процес приготування:
- З’єднуємо між собою всі зазначені інгредієнти зі списку, крім сиру. У результаті повинна вийти маса середньої густоти. Заправляємо її спеціями за смаком, можна покласти сіль, перець, трави.
- Кабачки нарізаємо, як вам більше подобається, кружечками і смужками, мачає в приготовлену суміш і смажимо з двох боків до рум’яності. Коли вони будуть майже готові, присипаємо тертим сиром.
Простий кляр з майонезу
Досить калорійна паніровка, але смачна, тому іноді можна собі дозволити. Якщо є можливість, використовуйте домашній майонез.
Необхідні продукти:
- два зубчики часнику;
- будь-які приправи на свій смак;
- 0,1 кг майонезу;
- яйце – одна штука;
- близько кілограма кабачків;
- дві великі ложки борошна.
Процес приготування:
- Для початку підготуємо овоч. Його необхідно промити, нарізати на кружечки не надто товсті, посолити, можна ще й посипати перцем, а потім обваляти в борошні.
- Всі інші інгредієнти змішуємо, часник необхідно пропустити через прес або натерти на тертці. У цю масу опускаємо підготовлені кабачки і смажимо на сковороді з двох сторін до появи красивого рум’яного кольору.
Кляр на основі пива
Пиво добре поєднується з багатьма продуктами, на його основі готують багато страв, спробуйте використовувати його і для кляру.
Необхідні продукти:
- півтора склянки світлого пива;
- один стакан борошна;
- два кабачки середнього розміру;
- спеції на свій смак;
- одне яйце.
Процес приготування:
- Пиво для кляру знадобиться тільки холодне, акуратно влийте його в борошно, яку заздалегідь злегка підсоліть. Перемішайте все до однорідної консистенції.
- Окремо збийте тільки білу частину яйця, викладіть до пивної суміші.
- Кабачки промийте, зріжте бічні частини, подрібніть на кружечки. Кожен з них приправте спеціями, опустіть спочатку в борошно, потім у кляр і готуйте на розігрітій сковороді в олії до рум’яності.
Варіант смаження з фаршем на сковороді
Кабачки з м’ясом – неймовірно соковите блюдо за рахунок соку, який виділяє овоч. Виходить смачним, красивим, тому вирішивши його приготувати, робіть добро, щоб усім вистачило.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- три кабачка;
- спеції за смаком;
- 0,35 грам фаршу курячого або яловичого.
Процес приготування:
- Цибулю подрібнюємо за допомогою терки, змішуємо з обраним фаршем, кладемо будь-які спеції на свій смак і ретельно вимішуємо.
- Кабачки промиваємо, перетворюємо в кільця, які повинні бути не більше одного сантиметра в товщину і видаляємо у них серцевину.
- Тепер в цей отвір накладаємо трохи фаршу і притискаємо його, щоб вийшло кільце рівномірним. Виходить щось на зразок фарширування.
- Готуємо на прогрітій сковороді з маслом, обсмажуючи кожен гурток з двох сторін до золотистого кольору. При подачі можна прикрасити свіжим помідором і зеленню.
В клярі на кефірі
Обговорюваний кляр дозволяє зробити тонку, але при цьому хрустку і шалено смачну скоринку. Готується просто, а інгредієнти використовуються тільки бюджетні.
Необхідні продукти:
- яйце — одна штука;
- спеції на свій смак;
- маленька ложечка соди;
- два кабачка;
- склянку борошна і стільки ж кефіру;
- щіпка цукру.
Процес приготування:
- Візьміть глибоку ємність, оскільки інгредієнти потрібно буде збивати, і вона зможе захистити від розбризкування.
- Помістіть вміст яєць, вказану кількість цукру і трохи солі, включіть міксер або скористайтеся віночком і добре збийте масу. Продовжуючи заважати, акуратно поводьтеся кефір, потім борошно і соду, так щоб суміш вийшла однорідної, без грудок.
- Овочі вимиваємо, нарізаємо на кружечки товщиною приблизно в один сантиметр, поміщаємо їх у приготовлений кляр і відразу ж викладаємо на добре прогріту сковороду, смажимо з двох сторін у маслі до тих пір, поки зелений колір кабачків не стане рум’яним і золотистим.