Завдяки сучасним технологіям більше не потрібно готувати в каструлі знайому з дитинства закуску. Є більш зручний спосіб зробити запаси на зиму – кабачкова ікра в мультиварці.
Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці?
Основні інгредієнти
Класичний варіант кабачкової ікри готується з використанням тільки кабачків, моркви, цибулі, свіжих помідорів, солі і чорного перцю. Існує достатня кількість і інших інгредієнтів, які можна додати в дане блюдо. Це можуть бути перець, баклажани, гриби, майонез, капуста. Іншими словами, практично все, що є влітку в холодильнику.
Але сильніше всього на смакові якості готової закуски впливає навіть не вибір продуктів, а їх якість. Завжди варто уважно ставитися до вибору продуктів. Дуже важливо, щоб вони були якомога свіжіші. Якщо є можливість, то краще пройти стороною торговий центр і відправитися за покупками на ринок.
Кабачкова ікра, перетерта через м’ясорубку і приготовлені в мультиварці
Нам знадобиться:
2 середніх кабачка;
3 моркви;
3 великих томата;
чорний перець;
2 головки цибулі;
сіль.
Покроковий рецепт приготування:
Ретельно промити всі овочі.
Почистити моркву, цибулю, кабачки від верхнього шару.
Зробити надріз у підстави помідор.
Закип’ятити на плиті трохи води.
Закинути в киплячу воду свіжі томати на кілька секунд.
Вийняти помідори.
Очистити від шкірки.
Помити чашу від мультиварки.
Налити в неї трохи рослинного масла.
Нарізати всі овочі квадратиками і відправити обсмажуватися в мультиварку.
Через 10 хвилин змінити режим на гасіння і готувати ще півгодини.
Дістати овочеву суміш пропустити її через м’ясорубку 2 рази.
Додати сіль з перцем.
Добре перемішати.
Готову суміш розподілити по пастеризованим банкам.
Опустити в чашу занурювальний блендер і розмолоти весь вміст до пасти.
В мультиварці шматочками
Ця кабачкова ікра в мультиварці виглядає не традиційно. Овочі не повинні повністю розваритися в пасту, а залишитися шматочками. Напевно справедливо буде сказати, що це блюдо щось середнє між овочевим рагу і кабачковою ікрою.
1 головка часнику;
2 великі помідори;
пучок свіжої петрушки;
пучок зеленої цибулі;
2 великі моркви;
3 цукіні;
15 мл рослинне масло;
60 г цукру;
30 г солі;
суміш перців.
Етапи приготування:
Помити всі овочі і зелень.
Намалювати ножем біля основи кожної помідори невеличкий хрестик.
Закип’ятити в електрочайнику трохи води.
Обдати окропом томати.
Очистити їх, знімаючи шкірку коротким ножем.
Очистити моркву і цукіні від верхнього шару.
Нарізати моркву, цукіні, помідори кубиками.
Обсушити рушником чашу мікрохвильовки від води.
Виставити на дисплеї режим смаження.
Налити на дно чаші рослинне масло.
Першим ділом закинути обсмажуватися моркву. Вона готується довше.
Дрібно нарізати зелений лук.
Закинути нарізану цибулю до моркви.
Все перемішати.
Закинути обсмажуватися цукіні.
Хвилин через 15, коли овочі вже майже готові, додати помідори.
Додати в ємність цукор, сіль, суміш перцем.
Перемішати.
Перевести мультиварку в режим гасіння.
Готувати ще 15 хвилин.
Дрібно нарізати петрушку і засипати в блюдо.
Акуратно розмішати не пошкоджуючи шматочки овочів.
Вимкнути мультиварку.
Залишити закуску з кабачків під кришкою ще на 10 хвилин.
Краще їсти в свіжому вигляді, а не закручувати в банки.
Відмінності приготування в різних мультиварках
На ринку побутової техніки надано досить великий вибір кухонного начиння. Можна з відповідальністю запевнити, що кабачкова ікра в мультиварці Редмонд, Поларіс, Панасонік, Мулинекс нічим не відрізняється. Отримати смачну закуску з вищенаведеним рецептами можна незалежно від того, в чому вона буде готуватися.