Кабачкова ікра в мультиварці рецепт на зиму

Завдяки сучасним технологіям більше не потрібно готувати в каструлі знайому з дитинства закуску. Є більш зручний спосіб зробити запаси на зиму – кабачкова ікра в мультиварці.

Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці?

Основні інгредієнти

Класичний варіант кабачкової ікри готується з використанням тільки кабачків, моркви, цибулі, свіжих помідорів, солі і чорного перцю. Існує достатня кількість і інших інгредієнтів, які можна додати в дане блюдо. Це можуть бути перець, баклажани, гриби, майонез, капуста. Іншими словами, практично все, що є влітку в холодильнику.

Але сильніше всього на смакові якості готової закуски впливає навіть не вибір продуктів, а їх якість. Завжди варто уважно ставитися до вибору продуктів. Дуже важливо, щоб вони були якомога свіжіші. Якщо є можливість, то краще пройти стороною торговий центр і відправитися за покупками на ринок.

Кабачкова ікра, перетерта через м’ясорубку і приготовлені в мультиварці

Нам знадобиться:

  • 2 середніх кабачка;
  • 3 моркви;
  • 3 великих томата;
  • чорний перець;
  • 2 головки цибулі;
  • сіль.

Покроковий рецепт приготування:

  • Ретельно промити всі овочі.
  • Почистити моркву, цибулю, кабачки від верхнього шару.
  • Зробити надріз у підстави помідор.
  • Закип’ятити на плиті трохи води.
  • Закинути в киплячу воду свіжі томати на кілька секунд.
  • Вийняти помідори.
  • Очистити від шкірки.
  • Помити чашу від мультиварки.
  • Налити в неї трохи рослинного масла.
  • Нарізати всі овочі квадратиками і відправити обсмажуватися в мультиварку.
  • Через 10 хвилин змінити режим на гасіння і готувати ще півгодини.
  • Дістати овочеву суміш пропустити її через м’ясорубку 2 рази.
  • Додати сіль з перцем.
  • Добре перемішати.
  • Готову суміш розподілити по пастеризованим банкам.
  • Готово! Виходить, як по ГОСТу.

    Рецепт в мультиварці з майонезом

    Список продуктів:

    • 3 очищених цукіні середніх розмірів;
    • 1 упаковка майонезу на 200 м;
    • 2 головки ріпчастої цибулі;
    • 100 мл рослинного або оливкового масла;
    • 100 г цукрового піску;
    • 200 г томату;
    • суміш перців;
    • сіль;
    • 2 лаврових аркуша.
    Дивіться також:  Борщ – класичний рецепт з м’ясом і 10 додаткових варіантів приготування

    Етапи приготування:

  • Насамперед, необхідно помити і очистити кабачки і цибулю.
  • Розмолоти В блендері до кашки цибулю і кабачок.
  • Отриману суміш доповнити рослинним маслом, томатною пастою і майонезом.
  • Ретельно розмішати.
  • Відправити овочеву суміш в мультиварку на 40 хвилин.
  • Додати сіль, 2 лаврових листа, мелений перець, цукор.
  • Розмішати як слід.
  • Готувати в мультиварці ще півтори години.
  • Потім витягти 2 лаврових листа.
  • Готову закуску з кабачків розкласти по стерилізованим банкам.
  • Як слід закрутити кришки.
  • Розставити банки слід в теплому місці. Можна загорнути ковдрою.
  • Дно банки має дивитися вгору.
  • У такому положенні залишити закрутки хоча б на одну ніч.
  • Потім ікру з кабачків можна тримати в холодному льосі, на балконі або, при наявності місця в холодильнику.
  • В мультиварці з помідорами

    Інгредієнти:

    • 100 г помідор Черрі;
    • 1 велика рожева помідора;
    • 1 велика помаранчева помідора;
    • 3 кабачка;
    • 100 г цукру;
    • 100 г свіжого кропу;
    • 100 г свіжої петрушки;
    • 30 г солі;
    • суміш перців;
    • коріандр сухий;
    • 30 мл оливкової олії;
    • 1 головка часнику.

    Готуємо:

  • Всі овочі почистити.
  • Разом зі шкіркою нарізати помідори кубиками.
  • Дрібно покришити кріп і петрушку.
  • Очистити і подрібнити часник.
  • Нарізати кубиками кабачки.
  • Розжарити в мультиварці оливкова олія.
  • Обсмажити там часник, кріп і петрушку. Це дасть страви аромат.
  • Додати кабачки.
  • Через 5 хвилин засипати помідори.
  • Додати всі приправи.
  • Перемішати.
  • Перевести мультиварку в режим гасіння.
  • Тушкувати 2 години.
  • В мультиварці з баклажанами

    Нам знадобиться:

    • 2 баклажана;
    • 2 кабачка;
    • 15 г будь грибної приправи;
    • 2 зубчики часнику;
    • 1 головка цибулі;
    • 60 мл томатної пасти;
    • 2 морквини;
    • суміш перців;
    • 60 мл води;
    • соняшникова олія;
    • сіль.

    Етапи приготування:

  • Очистити від шкірки баклажани, кабачки, моркву.
  • Баклажани і кабачки натерти на крупній тертці.
  • Моркву натерти на дрібній тертці.
  • Очистити часник.
  • Розчавити ножем і дрібно нарізати 2 зубчики часнику.
  • Зняти шкірку з лука.
  • Нарізати цибулю дрібним кубиком.
  • Дно чаші мультиварки залити олією. Розігріти його.
  • Одночасно завантажити баклажани, цибуля, морква, часник.
  • Коли овочі подмякнут додати томатну пасту, 15 г грибної приправи, сіль, суміш перців.
  • Все розмішати.
  • Додати воду.
  • Тушкувати півгодини.
  • Дивіться також:  Лазанья – покроковий рецепт з фото

    Баклажано-кабачкова ікра, приготовлена таким способом дуже схожа на грибне асорті.

    Рецепт кабачкової ікри в мультиварці на зиму з грибами

    Продукти:

    • 200 г печериць;
    • 200 г кабачків;
    • 1 невелика морква;
    • 15 г грибної приправи;
    • 2 середні головки ріпчастої цибулі;
    • сіль;
    • 15 мл рослинного масла;
    • суміш перців;
    • 15 г цукру;
    • лавровий лист.

    Покроковий рецепт:

  • Очистити кабачки від капелюшків. Шкірку не знімати.
  • Повністю почистити моркву, цибулю, баклажани.
  • Кабачки, гриби, цибуля, баклажани нарізати кубиками.
  • Моркву натерти на дрібній тертці.
  • У чашу мультиварки розігріти рослинне масло.
  • Одночасно закинути туди всі овочі.
  • Обсмажувати 15 хвилин.
  • Додати сіль, суміш перців, цукор, лавровий лист.
  • Перемішати.
  • Перевести мультиварку в режим гасіння.
  • Готувати 40 хвилин.
  • Опустити в чашу занурювальний блендер і розмолоти весь вміст до пасти.
  • В мультиварці шматочками


     

    Ця кабачкова ікра в мультиварці виглядає не традиційно. Овочі не повинні повністю розваритися в пасту, а залишитися шматочками. Напевно справедливо буде сказати, що це блюдо щось середнє між овочевим рагу і кабачковою ікрою.

    • 1 головка часнику;
    • 2 великі помідори;
    • пучок свіжої петрушки;
    • пучок зеленої цибулі;
    • 2 великі моркви;
    • 3 цукіні;
    • 15 мл рослинне масло;
    • 60 г цукру;
    • 30 г солі;
    • суміш перців.

    Етапи приготування:

  • Помити всі овочі і зелень.
  • Намалювати ножем біля основи кожної помідори невеличкий хрестик.
  • Закип’ятити в електрочайнику трохи води.
  • Обдати окропом томати.
  • Очистити їх, знімаючи шкірку коротким ножем.
  • Очистити моркву і цукіні від верхнього шару.
  • Нарізати моркву, цукіні, помідори кубиками.
  • Обсушити рушником чашу мікрохвильовки від води.
  • Виставити на дисплеї режим смаження.
  • Налити на дно чаші рослинне масло.
  • Першим ділом закинути обсмажуватися моркву. Вона готується довше.
  • Дрібно нарізати зелений лук.
  • Закинути нарізану цибулю до моркви.
  • Все перемішати.
  • Закинути обсмажуватися цукіні.
  • Хвилин через 15, коли овочі вже майже готові, додати помідори.
  • Додати в ємність цукор, сіль, суміш перцем.
  • Перемішати.
  • Перевести мультиварку в режим гасіння.
  • Готувати ще 15 хвилин.
  • Дрібно нарізати петрушку і засипати в блюдо.
  • Акуратно розмішати не пошкоджуючи шматочки овочів.
  • Вимкнути мультиварку.
  • Залишити закуску з кабачків під кришкою ще на 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Рецепт пирога суфле з чорною смородиною

    Краще їсти в свіжому вигляді, а не закручувати в банки.

    Відмінності приготування в різних мультиварках

    На ринку побутової техніки надано досить великий вибір кухонного начиння. Можна з відповідальністю запевнити, що кабачкова ікра в мультиварці Редмонд, Поларіс, Панасонік, Мулинекс нічим не відрізняється. Отримати смачну закуску з вищенаведеним рецептами можна незалежно від того, в чому вона буде готуватися.

    Прокрутка до верху