Качина грудка – 8 рецептів приготування

В маринаді з червоної смородини

Це по-справжньому святковий урочистий варіант страви. Він точно дозволить приємно здивувати гостей. Інгредієнти: 4 великі качині грудки, півпачки жирного масла, 3 бутона гвоздики, 150 г рідкого меду, 4 гілочки майорану, 320 г свіжої або замороженої червоної смородини, маленький корінець імбиру, сіль, суміш перчиком.



  • Спочатку у заздалегідь промитого і просушеного м’яса робляться надрізи на шкірці, після чого вони обсмажуються на оливковій олії з обох сторін.
  • У невеликому сотейнику розтоплюється мед. В нього додають вершкове масло. Коли маса стане рідкою, у неї відправляється сіль, перець, очищений і натертий імбир, подрібнена гвоздика.
  • Як тільки суміш почне карамелизоваться, можна потроху вводити в неї ягоди. Готується соус до однорідності.
  • Далі маса виливається в сковороду з шматочками качки. Потрібно гарненько прогріти вміст, щоб грудка наситилася ароматами соусу.
  • Прикрашається вийшло страва гілочки майорану.

    Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл – 16 варіантів та ідей
    Прокрутка до верху