Качка фарширована – 8 рецептів приготування в духовці

Останнім часом традиційні для нас страви з курки стала витісняти фарширована качка. З’явилося багато рецептів приготування птиці з різними начинками. Для тих, хто віддає перевагу класиці, рекомендуємо приготувати гречану, грибну або овочеву начинку. Витонченим гурманам радимо звернути увагу на рецепти з фруктами, айвою, горіхами та вишнями.

Качка, фарширована рисом в духовці

Фарширована качка в духовці – це ніжне м’ясо з апетитною скоринкою і ситним гарніром. Сьогодні ми приготуємо фаршировану качку з рисом. Рецепт не складний, а результат приголомшливий.

Інгредієнти:

  • качка;
  • рис — 200 г;
  • цибулина;
  • морквина;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Качку натираємо спеціями, можна використовувати стандартний набір з солі і перцю, або купити вже готовий купаж приправ спеціально для качки.
  • На олії підсмажити нарізані овочі, рис відварюємо і змішуємо його з овочами, для різноманітності можна додати трохи родзинок.
  • Приготованою начинкою фаршируємо качку, при повному наповненні краю зашивати не обов’язково.
  • Кладемо птицю в пакет для запікання, спочатку маринуємо її п’ять годин у холодильнику, а потім дві години запікаємо в духовці при температурі 180 градусів, за півгодини пакет розрізаємо і розкриваємо качку, щоб зверху з’явилася апетитна скориночка.

Рецепт приготування з яблуками

Качка, фарширована яблуками – це не просто смачна страва, а справжня класика в кулінарії. У багатьох країнах можна зустріти рецепти запеченої качки з фруктами. Правда, деякі господині відмовляються готувати качине м’ясо з-за його специфічного запаху. Напевно, вони не знають, що в качці потрібно вирізати огузок, який і є джерелом неприємного аромату.

Інгредієнти:

  • качка;
  • 500 г яблук;
  • лимон;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Яблука ріжемо на брусочки і збризкуємо соком цитруса. Для начинки краще використовувати зимові сорти, так як вони за структурою більш щільні і не розварюються при запіканні. Для більшого аромату фрукти можна посипати корицею.
  • Качку натираємо будь-якими, на ваш вибір, спеціями і фаршируємо її фруктом.
  • Викладаємо птицю у форму і ставимо в духовку на дві години, кожні півгодини тушку треба поливати соком, що виділився.

Як зробити з капустою

Качка по суті важке, ситне і жирне м’ясо, тому для начинки підходять більш легкі інгредієнти. Це можуть бути не тільки фрукти, але і овочі, наприклад, капуста. У нашому рецепті ми будемо використовувати кисле квашену капусту, смак який чудово поєднується з качиним м’ясом.

Дивіться також:  Паста з фаршем — 12 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • качка;
  • 500 г кислої капусти;
  • цибулина;
  • 50 г вершкового масла;
  • дві ложки меду;
  • ложечка соку лимона;
  • два зубці часнику;
  • 20 г гірчиці;
  • 50 г масла олива;
  • суміш перців, сіль;
  • ложка пряних трав.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом готуємо маринад для качки. Для цього оливкове масло з’єднайте з медом, гірчицею, пряними травами, рубаним часником і соком лимона. Готовим маринадом змащуємо птицю, закриваємо плівкою і ставимо в прохолодне місце на 12 годин, мінімум на 8.
  • Цибулю шаткуємо маленькими кубиками і підсмажити у вершковому маслі. Потім кладемо кислу капусту, і тушкуємо овочі п’ять хвилин.
  • Приготованою начинкою фаршируємо качку і перекладаємо її в форму, поливаємо маринадом, прикриваємо фольгою і відправляємо в духовку при температурі 200°С, готуємо від 1,5 до 2-х годин, за півгодини до готовності фольгу можна прибрати.

Фарширована качка з гречкою

У процесі запікання з качки виділяється багато жиру і соку, тому гречка в птиці виходить дуже смачною і ароматною. Разом з крупами можна запікати сушені фрукти, волоські горіхи і кунжут, виходить дуже незвичайне і насичене блюдо.

Інгредієнти:

  • качка;
  • морква;
  • цибулина;
  • 150 г гречаної крупи;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • лимон;
  • перець червоний і чорний;
  • щіпка мускатного горіха;
  • кілька гілочок зелені.
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Щоб качине м’ясо вийшло ніжним і соковитим, його варто витримати в маринаді. Для цього ми з’єднуємо цитрусовий сік з невеликою кількістю масла, перцем, рубаний часником, мускатним горіхом і сіллю. В приготованому розчині залишаємо качку на 4-5 годин.
  • Для начинки, відварюємо гречку, пасеруємо на олії цибулю і моркву. З’єднуємо крупу з овочами, подрібненою зеленню і наповнюємо тушку птиці.
  • Качка фарширований гречкою вийде більш апетитною, якщо її запекти в рукаві. Готуємо страву протягом години при температурі 200 градусів.

Запікаємо птицю без кісток

Зустріч гостей завжди вимагає особливого підходу до приготування святкових страв. Звичайно, можна не напружуватися і запекти качку в рукаві або згасити в утятнице, але якщо ви бажаєте похвалитися перед гостями своєю кулінарною майстерністю, то приготуйте їм святкову качку без кісток з сушеними грибами, рисом і італійськими ковбасками.

Інгредієнти:

  • качка;
  • 100 г сушених грибів;
  • склянку рису;
  • чотири італійські сосиски;
  • сіль, перець;
  • свіжий імбир, пряні трави.
Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів

Спосіб приготування:

  • Найголовніше в приготування такої страви – це видалення кісток. Для цього вам знадобиться 30 хвилин часу і знання анатомії качки. Але, якщо ви таким досвідом не володієте, то інтернет вам на допомогу. Ми постараємося розповісти вам, як витягнути кістки з птиці.
  • Насамперед з боку шиї вивертаємо шкіру і намацуємо грудну кістку. Беремо маленький гострий ніж, навколо кістки обрізаємо і з усією силою її витягуємо. Головне добре очистити кістку від м’яса, тоді вам буде легше її витягнути.
  • Тепер рухаємося далі і намацуємо дві плоскі кістки, знаходимо місце, де з’єднуються дві кістки, нижня частина скелета і лопатки, перерезаем сухожилля і витягуємо.
  • Далі з боку хвоста намацуємо хребет, обрізаємо м’ясо, перерезаем його біля хвостика і витягуємо. Кісточки в крилах і ніжках залишаємо. Ось і все у вас готова тушка птиці без кісток.
  • Переходимо до начинки і будемо фарширувати качку. Гриби замочуємо у воді на 15 хвилин, рис і сосиски відварюємо.
  • На розпеченому олії смажимо гриби, через хвилину додаємо до них рисову крупу і ковбаски, солимо, перчимо, злегка тушкуємо і вимикаємо.
  • Зсередини змащуємо птицю подрібненим імбиром, сіллю, пряними травами і начиняємо її приготовленої начинкою, скріплюємо краю.
  • Духовку розігріваємо до 190 градусів, перекладаємо качку на решітку, а під нею ставимо піддон з водою, щоб жир, який буде виділяти качка, не горів. Готуємо 1,5 години.

Готуємо з картоплею

Класичної начинкою для запікання птиці є картопля. Такий продукт як не можна краще гармонує з качиним м’ясом, а також квашеною капустою, фруктами та іншими продуктами. Для того щоб качка вийшла не тільки смачною, але і красивою, зріжте зайвий жир з хвостика, ніжок і краєчок крил, так як під впливом жару вони обгорають.

Інгредієнти:

  • качка;
  • 12 середніх картоплин;
  • дві ложки меду;
  • ложечка гірчиці;
  • дві ложки лимонного соку;
  • три часточки часнику;
  • цибулина;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Зубчики часнику і цибулину ріжемо на півкільця і пасеруємо до рум’яності.
  • З’єднуємо мед, гірчицю і цитрусовий сік. Підготовленою сумішшю просочуємо качку разом сіллю і залишаємо мінімум на 2 години маринуватися.
  • Для начинки попередньо відварюємо картоплю, додаванням до нього цибулю і часник.
  • Замариновану птицю фаршируємо картопляною начинкою, викладаємо у форму, накриваємо фольгою і ставимо на 1,5 години в духовку, за півгодини до готовності качку відкриваємо.
Дивіться також:  Як зробити чіпси в домашніх умовах – 9 рецептів

Качка, фарширована млинцями

Качка, начинена млинцями — це святкове частування російської кухні. Приготування такої страви зажадає від вас багато терпіння і сил, але в результаті ви отримаєте соковите м’ясо з апетитними млинцями і ароматною начинкою.

Інгредієнти:

  • качка;
  • дванадцять млинців;
  • цибулина;
  • морквина;
  • стакан відвареного рису;
  • одна груша;
  • один апельсин;
  • 120 г винограду;
  • відварна качина печінка;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У обсушену паперовим рушником тушку втираємо суміш з меленого перцю і солі. Залишаємо птицю на три години, а краще на добу. Після її треба промити і ще раз обсушити.
  • Кладемо тушку грудкою вниз, надрізаємо і відокремлюємо кістки від м’яса, крила і ніжки залишаємо.
  • Для начинки шаткуємо цибулю, моркву пасеруємо і перемішуємо з рисовою крупою.
  • Качину печінку, апельсин, грушу і виноград подрібнюємо.
  • Тепер фаршируємо млинці з різними начинками, тобто, робимо три млинці з рисом і грушею, три млинці з рисовою крупою і апельсином, далі з рисом і виноградом і з крупою і качиною печінкою.
  • Млинцями начиняємо качку, краї міцно стягаємо ниткою. Просочуємо вершковим маслом, присипаємо спеціями і викладаємо у форму так, щоб шов виявився внизу.
  • Прикриваємо фольгою й запікаємо протягом години, потім розкриваємо і готуємо ще 15-20 хвилин, температура – 190°С.

Птах, начинена чорносливом

Качине м’ясо з чорносливом, як і качка з яблуками – це безсмертна колекція світової кухні. Сушена слива надає томленому м’яса особливий смак і аромат. Птицю можна приготувати цілком або порційно, а також додати рис або фрукти.

Інгредієнти:

  • качка;
  • 450 г в’яленої сливи;
  • три зубчики часнику;
  • перець мелений і запашний;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Тушку присмачую сумішшю з солі, перцю і подрібненого часнику, залишаємо на кілька годин.
  • Сушений фрукт запарюємо окропом.
  • Фаршируємо птицю сухофруктам, зашиваємо і запікаємо в духовці в рукаві або під фольгою протягом 1,5-2 годин, температура не вище 190 градусів.

Якщо вам набридли банальні м’ясні страви, то обов’язково принесіть на своїй кухні таке диво кулінарії, як фарширована качка. Вам обов’язково сподобається смак соковитого м’яса з ароматною насиченою начинкою.

Прокрутка до верху