Сьогодні ми розглянемо рецепт качки фарширований рисом в духовці, без зайвого вступу – нижче будуть представлені інгредієнти і покроковий процес приготування.
Термін приготування качки в духовці: три з половиною години;
Рецепт розрахований на вісім порцій.
Для качки фарширований рисом знадобитися:
- Довгастий рис – один стакан;
- Зелені яблука – 22 одиниці;
- Морква – дві одиниці;
- Ріпчаста цибуля – один;
- Дрібний часник – 2ч ложки;
- Розмарин дрібний – 1ч ложка;
- Чорний перець мелений на ваш розсуд;
- Сіль на ваш смак;
- Рослинне масло, щоб смажити на ньому.
Покроковий рецепт і нюанси приготування качки в духовці фарширований рисом:
- Першим ділом потрібно приготувати моркву. Почистіть і помийте всю моркву. Потім її потрібно натерти на тертку як можна меншого калібру. Всю отриману натерту моркву поділіть навпіл. Рівну частину тертої моркви перемішайте з дрібним часником. Додайте до них сіль і чорний мелений перець, а також зелень розмарину.
- Тепер розбиратимемося з самою качкою. Від вашого уподобання швидкості приготування і від того, для якої мети готуєте, буде залежати те, яку качку ви виберете. Якщо ви хочете, щоб качка фарширована рисом в духовці була готова як можна швидше, то купуйте невелику тушку качки. У неї повинна бути світла шкіра, тобто вона молода. Але якщо ви віддаєте перевагу більше почекати, але після приготування насолодитися досконалістю насиченості смаку качки фарширований рисом, то візьміть тушку більшого розміру і більш солідного віку. Вибравши відповідну качку видаліть її патрохи і старанно вимийте її. Тепер потрібно натерти качку вже готової морквою з прянощами і відкласти на просочення мінімум на 60 хвилин.
Рецепт фаршированої качки з рисом в духовці
- Наступним етапом буде приготування цибулі. Весь цибулю треба очистити, вимити і нарізати дрібними кубиками. Нарізану смажте цибулю до прозорого стану. Перш ніж насипати на сковороду цибулю, розігрійте як її саму, так і рослинне масло в ній. До прозорого цибулю додайте моркву (ту, яка залишилася), і прожарте все це до рум’яного виду.
- Тепер приготуємо рис. Рис потрібно зварити в каструлі, додавши в нього 400мл води. Рис вариться близько десяти хвилин. Після закінчення цього часу спробуйте, у потрібному він стані. Рисові зерна повинні бути готовими зовні, але ще трохи сируваті зсередини. З допомогою друшляка видаліть з рису зайву воду. Потім змішайте смажений цибулю з морквою і відварений рис.
- Готуємо яблука. Вимийте яблука водою і очистіть їх. Також видаліть серцевину плодів. Поріжте їх маленькими кубиками і відкладіть до потрібного моменту.
- Тепер найцікавіше – фарширування качки. У розрізане черевне отвір качки покладіть приготований рис з добавками. Рисом заповнюємо качку тільки до середини. Потім іншу частину тушки наповніть яблуками. Качку фаршировану рисом тепер потрібно зашити кулінарною ниткою. Тепер покладіть тушку на лист черевцем догори. На деко потрібно налити 100 мл води і поставити качку в духовку з температурою двісті градусів на дві години. Періодами варто поливати качку рідиною, яка утворюється під час випікання. Якщо тушка стала рум’яною і на ній утворилася скоринка, оберніть її фольгою, щоб вона не висохла. Будьте уважні, щоб качка фаршированна рисом не піклувалася занадто довго, щоб м’ясо не було занадто сухим. Також можна відразу приготувати апельсиновий соус для качки.
Тепер залишилося тільки подати качку фаршировану рисом на стіл. Дістаньте качку з духовки і зніміть шви. Подайте до неї на стіл також овочі та зелень.
Приємного апетиту, читайте і інші наші рецепти! 🙂