Качка по-пекінськи — п’ять рецептів приготування в домашніх умовах

Традиційний маринад для качки по-пекінськи

Маринувати качку можна абсолютно по-різному, але класичний спосіб все-таки один.

Ось як виглядає найбільш поширена версія:

  • 6 ст. ложок соєвого соусу;
  • 1 ст. ложка часникового порошку;
  • по 1 ст. ложці винного (рисового) оцту і міксу перців;
  • 2 ст. ложки кунжутного масла;
  • 1 ст. ложка суміші спецій (традиційно в неї входять бадьян, корінь імбиру, гвоздика і трохи анісу).

Все змішується і використовується в холодному вигляді. Є також гарячий маринад, який готується на окропі. В нього додають дрібно різаний імбирний корінець, оцет з медом і соєвим соусом.

Дивіться також:  Риба Чир: що за риба, як приготувати? 5 смачних рецептів
Прокрутка до верху