В мультиварці
Ніжна, ароматна і м’яка качка виходить в мультиварці. Звичайно, вона ніяк не повторює класичну пекінську качку, приготовану на рожні або в печі, але теж виходить смачною. А головне — цей варіант безпрограшний!
Качка рубається на шматки. Для маринаду береться стандартний набір спецій:
- по 4 ст. ложки соєвого соусу та спецій;
- половинку ст. ложки оцту і стільки ж червоного гострого перцю;
- солі 1 ст. ложка;
- стакан води;
- трохи рослинного масла;
- 1 ст. ложка сухого меленого часнику;
- перець гострий – 1 ч. л.
Що робити:
- Присолити птицю і поставити в холодильник до ранку.
- Обмазати медом і почекати ще з годину.
- Обваляти в суміші всіх інших інгредієнтів, крім води.
- Скласти шматки в каструлю, долити воду і поставити готуватися на режим гасіння. Якщо качатина сирувата, краще продовжити час приготування.