Качка по-пекінськи — п’ять рецептів приготування в домашніх умовах

В мультиварці

Ніжна, ароматна і м’яка качка виходить в мультиварці. Звичайно, вона ніяк не повторює класичну пекінську качку, приготовану на рожні або в печі, але теж виходить смачною. А головне — цей варіант безпрограшний!

Качка рубається на шматки. Для маринаду береться стандартний набір спецій:

  • по 4 ст. ложки соєвого соусу та спецій;
  • половинку ст. ложки оцту і стільки ж червоного гострого перцю;
  • солі 1 ст. ложка;
  • стакан води;
  • трохи рослинного масла;
  • 1 ст. ложка сухого меленого часнику;
  • перець гострий – 1 ч. л.

Що робити:

  • Присолити птицю і поставити в холодильник до ранку.
  • Обмазати медом і почекати ще з годину.
  • Обваляти в суміші всіх інших інгредієнтів, крім води.
  • Скласти шматки в каструлю, долити воду і поставити готуватися на режим гасіння. Якщо качатина сирувата, краще продовжити час приготування.
Дивіться також:  Як смачно приготувати свинячу грудинку в домашніх умовах? 6 рецептів
Прокрутка до верху