Як правильно їсти качку по-пекінськи?
Будь-яка їжа, а пекінська качка тим більше, для китайців церемонія.
Передбачено два варіанти подання — качка з коржами або млинцями або, що рідше, з порожніми кунжутним булочками.
Якщо ви опинитеся в китайському ресторані, то вам, швидше за все, принесуть страву з найтоншим чином нарізаними скибочками качки і млинцями (коржі).
- Млинець слід щедро намазати соусом (сливовим, соєвим або Хойсин).
- На нього покласти шматок качки.
- Далі покласти кілька пір’їнок зеленої цибулі чи цибулі-порею.
- А потім — соломку з огірка.
Все це загортається трубочкою і з апетитом уплетается. В булочку укладаються ті ж інгредієнти.