Качку зазвичай готують на свята, так як вона виходить поживніше і смачніше курячого м’яса. Однак процес приготування забирає багато зусиль і часу. Качка в мультиварці виходить соковитою, ніжною, а кухонна техніка спростить її готування.
Тушкована качка в мультиварці
Вам знадобиться:
- соняшникова олія – 55 мл;
- одна морква;
- пучок петрушки;
- сіль – 10 г;
- одна цибулина;
- три листа лаврушки;
- м’ясо качки – 1,5 кг;
- шість зубчиків часнику;
- чорний перець – 5 р;
- вода – 150 мл
Поетапне приготування:
- Випотрошену тушку качки промиваємо під краном, ріжемо невеликими шматочками, посипаємо сіллю і перцем.
- Очищену цибулю нашаткувати у вигляді півкілець, а моркву порізати дрібними кубиками.
- Продавлюємо під пресом часникові зубчики.
- Наливаємо олію в чашу для мультиварки. Кухонне начиння ставимо в режим «Смаження». Чекаємо, поки олія нагріється, після чого викладаємо шматочки качки і підсмажити з двох сторін протягом 10 хвилин.
- Промитий пучок петрушки дрібно рубаємо і кидаємо до м’яса. Додаємо цибулю, часник, морква. Готуємо інгредієнти ще 5 хвилин, не закриваючи кришку.
- Заливаємо овочі і м’ясо водою і продовжуємо готування в режимі «Гасіння» 2 години.
- Коли мультиварка сповістить вас про закінчення процесу приготування, переконайтеся, що м’ясо стало м’яким, проткнувши його виделкою.
Рецепт приготування плову
Список продуктів:
- сіль за смаком;
- цибуля – 2 шт.;
- вода – 750 мл;
- качка – 2 кг;
- зубчики часнику – 4 шт.;
- рис – 190 г;
- спеціальна приправа для плову – 10 г;
- три моркви;
- масло для піджарки.
Готуємо плов з качки в мультиварці:
- Качине м’ясо розрізаємо на невеликі скибочки.
- З усіх боків солимо їх і відправляємо смажитися в мультиварку, включивши режим «Смаження». Готуємо м’ясо близько 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
- Довільно ріжемо цибулю і завантажуємо його до качки. Обсмажуємо ще 10 хвилин, насипаємо прянощі, перемішуємо.
- Подрібнюємо на тертці моркву і засипаємо до решти продуктів, готуємо 10 хвилин.
- Вливаємо окріп і продовжуємо варити у програмі «Гасіння» 40 хвилин.
- Як тільки час вийде, засипаємо промитий рис длиннозернового сорту і готуємо, переключивши старий режим на програму «Плов» 20 хвилин.
- В кінці поміщаємо часникові часточки для пряного аромату.
- Перемішуємо страва і подаємо до столу.
Як приготувати з чорносливом
Насичений смак качиного м’яса чудово поєднується з ніжним солодким смаком чорносливу.
Компоненти рецепту:
- вода – 0,4 л;
- рослинна олія – 15 мл;
- чорний мелений перець за смаком;
- чорнослив – 0,1 кг;
- цибулини – 70 г;
- сіль – за смаком;
- качине м’ясо – 850 р.
Як приготувати качку:
- Рубаємо тушку птиці на шматки, тонку шкірку можна не знімати.
- Викладаємо качку в чашу мультиварки, наливаємо масло і починаємо обсмажувати з двох сторін до тих пір, поки у м’яса не з’явиться золотистий відтінок.
- Опускаємо чорнослив в чашу з гарячою водою на 5 хвилин.
- Споліскуємо сухофрукти чистою водою в друшляку.
- Очищені цибулини шаткуємо півкільцями і засипаємо їх до м’яса.
- Через дві хвилини додаємо цільний або розрізаний на 2 частини чорнослив.
- Заливаємо все інгредієнти гарячою водою, додаємо сіль, чорний перець і закриваємо кришку.
- Протягом години готуємо страву у програмі «Гасіння», потім перемикаємо опцію на «Випічка» і чекаємо ще 20 хвилин.
- Подаємо ароматне смачна страва з будь-яким гарніром.
Качка з яблуками в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- одна щіпка орегано;
- тушка птиці – 1 кг;
- горошок чорного перцю – 5 шт.;
- п’ять яблук;
- чорний подрібнений перець – за смаком;
- лавровий лист – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- вода – 1 л.
Алгоритм дій:
- Готову птицю ріжемо на шматочки, цілком в мультиварку вона не поміститься.
- Промиті яблука кисло-солодкого сорту розрізаємо на дві частини, видаляємо насіння і тверду серцевину.
- Ріжемо півкільцями цибулину.
- Курку натираємо сумішшю приправ і солі, складаємо в каструлю.
- Другим шаром засипаємо цибулю, а за ним йдуть яблука.
- Додаємо лаврові листочки і заливаємо водою.
- Готуємо страву, включивши програму «Гасіння» протягом 90 хвилин.
По – пекінськи
Вам знадобиться:
- цукор – 15 г;
- качине м’ясо – 2 кг;
- оцет яблучний – 18 г;
- мед – 100 г;
- сіль за смаком;
- кунжут – 25 г;
- перець вп смаком;
- соєвий соус – 150 г;
- масло рослинного сорту – 40 р.
Покрокова інструкція:
- Починаємо з виготовлення соусу. Для цього з’єднуємо соєвий соус і кунжутне, наливаємо олію, додаємо цукор, сіль, оцет і перець.
- Однорідну масу соусу ставимо в холодильник.
- Тушку качки промиваємо під краном, натираємо сіллю, опускаємо в соус і закриваємо в холодильнику на 12 годин.
- Як тільки час вийде, обдаємо тушку окропом і насухо витираємо.
- М’ясо розрізаємо на кілька частин.
- Чашу мультиварки обробляємо маслом і складаємо в неї шматки качки, кожен з яких змащений медом.
- Обсмажуємо їх з усіх сторін, включивши режим «Смаження», протягом 30 хвилин.
З апельсинами
Основні продукти:
- соняшникова олія – 50 г;
- три цибулини;
- м’ясо птиці – 2 кг;
- щіпка чорного перцю;
- шість апельсинів;
- сіль за смаком.
Алгоритм дій:
- Промиту птицю розбираємо на порційні шматки. Шкірку з качки краще не знімати, так страва вийде більш смачним.
- Підсмажити їх на маслі в чашу мультиварки, поки шматочки качки не придбають красивий золотистий колір.
- Заливаємо м’ясні шматочки водою, додаємо спеції, сіль і готуємо в програмі «Гасіння» близько 40 хвилин.
- Апельсини порізати тонкими кружечками, ту ж саму операцію проробити з цибулею і викласти їх зверху на м’ясо качки.
- Продовжуємо готування в режимі «Випічка», час – 1 година.
З овочами
Основні продукти:
- імбир – 10 г;
- брокколі – 60 г;
- м’якоть птиці – 0,6 кг;
- один болгарський перець;
- чорний мелений перець за смаком;
- квасоля зелена – 100 г;
- червоний цибуля – 1 шт.;
- дві часточки часнику;
- селера – 1 стебло;
- сіль за смаком;
- вино біле – 160 мл
Поетапне приготування:
- Качине м’ясо розрізаємо на невеликі кубики.
- Цибулю шаткуємо на півкільця, перебираємо капусту броколі на суцвіття, перець очищаємо від насіння, капелюшки і перегородок і ріжемо у формі соломки.
- Подрібнюємо на тертці корінь імбиру і брусками рубаємо селера.
- Викладаємо на дно кухонного приладу шматки м’яса, наливаємо вино.
- Зверху викладаємо квасоля, кружечки часнику, насипаємо імбир, перець і сіль.
- Варимо вишукане ласощі протягом 15 хвилин у програмі «Гасіння».
Печеня з картоплею
До м’яса як гарнір чудово підходить картопля. Спробуйте приготувати обидва страви разом.
Що потрібно взяти:
- одну моркву;
- м’ясо качки – 0,3 кг;
- одну цибулину;
- сіль за смаком;
- качиний жир – 100 р;
- картопляні бульби – 0,5 кг;
- прянощі за смаком.
Як готується качка з картоплею:
- Очищену від лушпиння цибулину ріжемо на півкільця.
- Нарізаємо моркву на тонкі пластинки.
- Розтоплюємо в мультиварці кубики качиного жиру, поставимо кухонний прилад на підігрів. Якщо у вас немає такого інгредієнта, то просто замініть його соняшниковою олією.
- Підсмажити на смальці спочатку півкільця цибулі, а потім додайте моркву.
- Через 5 хвилин покладіть шматочки м’яса. Продовжуйте обсмажувати продукти, час від часу перемішуючи їх.
- Очищений картопля рубаємо брусками і складаємо до м’яса через 7 хвилин.
- Додайте приправи на смак (це може бути суміш чорного і червоного перцю або базилік) і сіль.
- Киньте лист лавра і налийте 200 мл води.
- Залишилося поставити каструлю на режим «Гасіння» і чекати 2 години.
- Спробуйте качку на смак, якщо вона здалася вам жорсткою, то продовжите час готування на 20 хвилин.