Качка, запечена в рукаві, виходить особливо соковитою і ароматною. Як же приготувати це чудове блюдо без зайвих зусиль? П’ять кращих рецептів до ваших послуг!
Качка, запечена з апельсинами в рукаві в духовці
Багато хто не знають, що качине м’ясо — рекордсмен за вмістом вітаміну А. При цьому холестерину в ньому менше, ніж у тієї ж курки. Залізні аргументи на користь вибору саме цього продукту для кулінарних експериментів. І першим стане класичний рецепт качки в рукаві з апельсинами.
Беремо:
- одну качку вагою в 2 кг;
- два апельсина;
- корінь імбиру;
- 150 р сметани;
- сіль за смаком;
- кулінарний рукав.
Готуємо:
- Імбир чистимо і ріжемо тонкими скибочками.
- Качину тушку добре промиваємо, робимо надрізи і начиняємо шматочками імбиру.
- Апельсин ділимо на частини.
- З половини вичавлюємо сік і змішати його зі сметаною. Вийшов соус для обмазування птиці з обох сторін.
- Другу частину ділимо на шматочки і начиняємо ними тушку.
- Далі отвори заколюємо за допомогою зубочистки, а саму качку закладаємо в рукав і закриваємо його, продырявив в декількох місцях.
- Відправляємо птицю в духову шафу, розігрітий до 140 градусів. Час випікання — близько двох годин.
- Поступово додаємо вогонь, щоб в кінцевому підсумку температура склала 180 градусів.
- Після досягнення температурного максимуму тримаємо качку в духовій шафі ще хвилин 30.
- Потім дістаємо і акуратно видаляємо рукав.
- Можна прикрасити кружечками апельсина, або посипати зеленню.
Рум’яна соковита качка з апельсинами готова!
Готуємо з яблуками
Оригінальний варіант святкової качки в рукаві в духовці. Яблука вибираємо зелені.
Знадобляться:
- качка;
- пара яблук;
- один лимон;
- 3 ст. ложки соєвого соусу;
- по 1 ст. ложки імбиру, меду та оливкової олії;
- 1 ч. ложка бальзамічного оцту.
Приготування:
- Робимо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус з медом, соком лимона, оцтом, олією і імбиром.
- Качку миємо й сушимо.
- Натираємо тушку сіллю і улюбленими спеціями, покласти в маринад і залишаємо на ніч. Якщо немає часу, то скорочуємо період до 2-3 годин.
- Яблука чистимо, ріжемо на дольки і наповнюємо качку.
- Для надійності можна черевце закріпити, заколовши його зубочистками. Однак яблучні дольки зазвичай і так відмінно тримаються.
- Укладаємо заготовку в рукав і поміщаємо в духовку. Температура 180 градусів. Час — 2 години.
- Хвилин за 10 до закінчення періоду пакет слід розрізати. Так качка покриється рум’яною скоринкою.
Перед подаванням страву можна розділити на порційні шматочки і прикрасити свіжою зеленню. Качка з яблуками виходить дуже ніжною з ледь відчутною смакової родзинкою завдяки фруктової начинки.
Покрокове приготування з картоплею
Бездоганний рецепт повноцінного вечері. Виходить неймовірно соковите м’ясо і ароматний гарнір.
Продукти:
- тушка однієї качки — близько 2 кг;
- 1,5 кг картоплі;
- середня головка часнику
- велике яблуко
- 2 ст. ложки майонезу;
- спеції, сіль за бажанням.
Приготування:
- Качку ретельно промиваємо і витираємо.
- Часник дрібно нарізаємо.
- Додаємо часник майонез. Солимо і перчимо.
- Покриваємо качку отриманим соусом і залишаємо на півгодини просочуватися.
- Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, за бажанням додаємо трохи солі.
- Звільняємо яблуко від серцевини, нарізаємо маленькими скибочками і начиняємо качку.
- В кулінарний рукав викладаємо картоплю, а зверху — качину тушку. Поливаємо маринадом овочі і м’ясо.
- Щільно зав’язуємо вміст, щоб у процесі випікання не витікав розтоплений жир. Так страва вийде ще соковитіше і ароматні.
- Випікаємо годину при 200 градусах.
- Потім розриваємо пакет і відправляємо страву на 7 хвилин у духовку, щоб качка покрилася рум’яною скоринкою.
Розрізаємо ніжне качине м’ясо і підносимо на святковий стіл з печеною картоплею, зеленню і келихом червоного вина.
Як запекти качку з гречкою в рукаві
Запечена качка в тандемі з розсипчастою гречкою створюють дивовижні смакові відчуття. – Блюдо для святкового сімейного вечері.
Інгредієнти:
- качка — 1,5-2 кг;
- гречка — менше половини склянки;
- качині тельбухи;
- морквина;
- цибулина;
- два зубці часнику;
- дві ст. ложки гірчиці;
- сіль і спеції за смаком;
- олія рослинна.
Замаринувати качку можна заздалегідь, поставивши її на ніч у холодильник для кращої просочення. Якщо час підтискає, то вистачить і години при кімнатній температурі.
- Качку помити і відставити у бік.
- Часник нарізати невеликими пластинами.
- Зробити в тушці надрізи і заповнити їх часниковими часточками.
- М’ясо посолити, натерти спеціями і обмазати гірчицею.
- Залишити маринуватися.
- Гречку відварити до напівсирого стану.
- Подрібнити потрухи і овочі.
- Злегка обсмажити їх в олії.
- З’єднати гречку з смаженими овочами і м’ясом.
- Заповнити сумішшю черево птиці і з’єднати краю зубочистками.
- Покласти качку в кулінарний рукав, відправивши в духовку при температурі 180 градусів.
- Готувати протягом двох годин.
Птах, фарширований грибами
Ніжне качине м’ясо, просочене ароматом печених грибів, справжнє гастрономічне диво, скуштувати який повинен кожен.
Для його приготування знадобляться:
- одна качка;
- 300 г печериць;
- 500 г картоплі;
- 1 цибулина;
- спеції і сіль за смаком.
Сам процес:
- Дрібно нарізаємо гриби, картопля і цибуля.
- Обсмажуємо цибулю.
- Додаємо в пережарку гриби і картоплю.
- Приправляємо спеціями і смажимо ще кілька хвилин.
- Потім готовою сумішшю фаршируємо тушку і заколюємо отвір зубочисткою.
- Відправляємо качку в рукав і ставимо в духовку при 180 градусах.
- Випікається птах 2 години.
Не забудьте надрізати пакет хвилин за десять до готовності, щоб шкірка злегка зарум’янилася.
Доступні продукти, прості дії і шикарний результат. Обов’язково приготуйте це королівське блюдо по одному з наших рецептів. А можна спробувати кожен варіант, вибравши остаточно той, який сподобається всій родині.